Kdo umí nastavit wifi router

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
632
22.11.12 16:44

kdo umi nastavit wifi router

Prosim nemate doma někoho kdo umi nastavit do podrobna wifi router. uz to stelujem měsíc a furt to jde jako když nejde. jedná se o router evolve wr35nd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1082
22.11.12 16:47

Když jsem četla recenze na tento router, nikdo s ním není spokojený, u všech funguje jako když nefunguje, možná by bylo lepší vrátit a vybrat jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
22.11.12 16:49
@olusinka píše:
Když jsem četla recenze na tento router, nikdo s ním není spokojený, u všech funguje jako když nefunguje, možná by bylo lepší vrátit a vybrat jiný.

jenom to ne to by už byl 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
22.11.12 16:50

A váš poskytovatel internetu vám ho nenastaví? My kupovali nový minulý měsíc u našeho poskytovatele a technik mi ho na prodejně nastavil tak, abych ho doma už jen zapojila do sítě a funguje bez problému, tak jestli by nebylo lepší nechat to na odborníkovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
22.11.12 16:52

Můžu se zeptat přítele, on v tomhle pracuje, ale já osobně dávám přednost značce Zyxel, TP-link nebo Tenda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
22.11.12 17:08
@olusinka píše:
Můžu se zeptat přítele, on v tomhle pracuje, ale já osobně dávám přednost značce Zyxel, TP-link nebo Tenda.

určitě se zeptejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
22.11.12 17:29

Mám se zeptat, co přesně je v tom za problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.12 17:49

Postup:
1. Najděte Start-Všechny programy-Příslušenství-Příkazový řádek
2. Napište do něj „ipconfig“
3. Opište si adresu Výchozí brány (př. 192.168.1.254 ale i 30.0.0.1 atd.)
4. Zapněte váš oblíbený internetový prohlížeč a do adresního řádku (tam, kde je http://www. google. com) napište tu adresu a potvrďte Enter.
5. Pukud je adresa správná, budete vyzvána k zadání jména a hesla. Do obojího napište „admin“. Pokud vás to přihlásí, jste takřka za vodou, pokud ne, musíte si přihlašovací údaje zjistit u svého poskytovatele internetu.
6. V menu najděte něco jako Wireless (bezdrát)
7. Odškrtněte Disable Wireless LAN Interface. Je možné, že u vás to bude jinak, ale pokud máte základní znalosti angličtiny, určitě si dokážete poradit.
8. Vyplňte SSID - název vaší sítě.
9. Jděte do Security a nastavte šifrování na WPA2 (je to nejlepší, ale pokud ho váš router nepodporuje, zvole postupně WPA nebo WEP (to je nejhorší šifrování))
10. Uložte, odhlašte. Na vašem přístroji dejte scanovat wifi, přihlašte se zvoleným heslem k vaší wifi.

Je možné, že postup se u vás bude mírně lišit, já mám router jiný. Princip by ale měl být shodný. V případě dotazů se neváhejte zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.11.12 18:02

Nazdárek my máme TP-link a taky nám ho nastavil technik. Bohužel měli jsme nějaké problémy s připojením a muselo se to resetovat všechno a tak jsem se s nimi domluvila po telefonu. Jistě máte třeba nějaké kontaktní číslo a tam oni to s tebou projdou krok po kroku. Jestli teda nezabral ten návod přede mnou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
22.11.12 18:33
@sestřička3 píše:
Postup:
1. Najděte Start-Všechny programy-Příslušenství-Příkazový řádek
2. Napište do něj „ipconfig“
3. Opište si adresu Výchozí brány (př. 192.168.1.254 ale i 30.0.0.1 atd.)
4. Zapněte váš oblíbený internetový prohlížeč a do adresního řádku (tam, kde je http://www. google. com) napište tu adresu a potvrďte Enter.
5. Pukud je adresa správná, budete vyzvána k zadání jména a hesla. Do obojího napište „admin“. Pokud vás to přihlásí, jste takřka za vodou, pokud ne, musíte si přihlašovací údaje zjistit u svého poskytovatele internetu.
6. V menu najděte něco jako Wireless (bezdrát)
7. Odškrtněte Disable Wireless LAN Interface. Je možné, že u vás to bude jinak, ale pokud máte základní znalosti angličtiny, určitě si dokážete poradit.
8. Vyplňte SSID - název vaší sítě.
9. Jděte do Security a nastavte šifrování na WPA2 (je to nejlepší, ale pokud ho váš router nepodporuje, zvole postupně WPA nebo WEP (to je nejhorší šifrování))
10. Uložte, odhlašte. Na vašem přístroji dejte scanovat wifi, přihlašte se zvoleným heslem k vaší wifi.

Je možné, že postup se u vás bude mírně lišit, já mám router jiný. Princip by ale měl být shodný. V případě dotazů se neváhejte zeptat.

S většinou souhlasím, pouze s tím začátkem ne. Ta funkce v příkazovém řádku slouží pouze jako kontrola správné funkčnosti. IP adresa se získá automaticky, nebo pokud by chtěli používat svou, tak by ji zadali.

• Citovat
  • Upravit
22.11.12 18:43

Ten začátek (bod 1. - 4.)slouží hlavně k tomu, aby paní věděla, jakou adresu má vlastně napsat do toho adresního řádku, aby se dostala do nastavení routeru a nikoliv pro nastavení IP adresy manuálně. Ta se opravdu (většinou) nastavuje automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.11.12 18:46

Na to právě slouží taková automatická adresa - 10.0.0.138, jinak je všechno stejné, jako tvůj popis. Ještě se pak teda musí v počítači nastavit automatická adresa a metrika. Ale těžko radit, když stejně nevíme, jaký je vlastně problém.

• Citovat
  • Upravit
22.11.12 18:58

Abych to vysvětlila: Já jsem napsala způsob, kterým se na routeru zapíná WiFi, jelikož ze spojení „wifi router“ jsem usoudila, že problém je právě v tom. Jestli ale paní má internet nově zavedený, pravděpodobně bude třeba nastavit právě tu adresu, DNS servery, popř. proxy a podobně, což je ale už nad rámec mých znalostí. Ale jak jste napsala, těžko radit, když neznáme přesný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
23.11.12 13:05

Tak to běží ale načte to seznam a pak za hodinu další stránku, přes kabel běží rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.11.12 14:52

Tady bych asi viděla problém někde jinde než v nastavení, to by internet nešel asi vůbec. Můžu se zeptat, jaký přijímáte internet?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný