Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ja vstavam ve 3:25, dojizdim dal do prace, bus mi sice jede pred patou, ale chystam decka do skoly - svaciny, nebo ted primestsky tabor, neco provest se sebou a tak…Je to vsechno o zvyku, vecer chodim spat okolo devate. Radeji si rano privstanu a vse chystam, nez bych chystala vecer a pak vstavala rano pozdeji. Vecer jsem nepouzitelna…
A kdyz budes doma uz v jednu, tak to mas fakt super…Jen si proste otocis rezim. Drive spat a o to drive vstanes rano…nebala bych se toho..
Můj manžel už asi 20 let ve 3.45 hodin. Dobrovolně jezdí na pátou do práce. Vyhovuje mu to tak.
Já vstávala několik let ve 3.45hod ( práce od 5.00 ) a taky ok. Ráno jsem ještě věšela prádlo, rychle poklidila, vyvenčila psy.
Jsme oba skřivani. ![]()
Chodili jsme spát cca ve 21.00 hodin.
Pro mě lepší než pracovat od 9.00 do skoro večera, zabitý den prací úplně.
Takhle byl člověk úplně v pohodě do 15.00 hodin i s nákupem nebo zařízením něčeho ( já, manžel později) doma a měl čas na děti, kroužky, nějakou akci, stíhal obíhat lékaře, atd…
Prosím nechat anonym..
@Dollorres nemusí. Znám několik lidí, kteří celý život vstávali brzo a bez prášku spí úplně OK.
Spíš to bude o tom co vyhovuje konkrétnímu jedinci.
@tajnaorient za mě úplně OK. Jen někdy v zimě to bývá náročnější, ale pokud máš děti, tak být doma ve 13.00 hodin je značka ideál a dá se to úplně OK.
Kvuli porucham spanku z prace jsem kdysi davala vypoved, takze tohle by pro me neprichazelo v uvahu, zdravi je prednejsi a narusis si tim uplne spankovy rezim.
Me treba ubiji vstavat do prace 5:30. O vikendu spime do 7:30-8:00 vsichni, manzel jeste dele. Po pondelku jsem t prace vyrizena, vstavani v utery rano me nici a prezivam fakt jen do toho patku, abych vstala v sobotu pozdeji. Do postele teda chodim nejdriv 22:30, malej spi ve skolce a driv neusne. Potrebuju 8 hodin spanku denne, abych byla fit. A to v tydnu nemam… ale kazdy je jiny, zalezi na zakladatelce
Já v pohodě zvládám vstávání v 5:30, v 5:00 se také dá, ve 4:15 už to bylo naprd (ale byla to brigáda v kauflandu, takže byl problém ve střídání směn R 5:00-13:30 / O 13:30-cca 22:15).
Když se to nestřídá, dá se na to zvyknout. Režim si člověk posune (pokud není zvyklý chodit v týdnu na akce do desíti večer). Známý leta vstává ve 3, chodí spát v 8, je doma před polednem, zvykl si.
Jsem spíš sova, než skřivan, ale do práce raději vstanu dřív a odpoledne mám relativně volné. Mít pracovní dobu 8-16:30 by pro mě nebylo. Raději 6-14:30 nebo 6:30-15:00. Ale dřív už také ne, nejsem zvklá chodit spát brzo.
Zkusila bych to, od toho je zkušebka.
@Kfětoslava píše:A co jako ? Chlapum se ráno vstava lip než zenam ?
Hodně
@Anonymní píše:
Můj manžel už asi 20 let ve 3.45 hodin. Dobrovolně jezdí na pátou do práce. Vyhovuje mu to tak.Já vstávala několik let ve 3.45hod ( práce od 5.00 ) a taky ok. Ráno jsem ještě věšela prádlo, rychle poklidila, vyvenčila psy.
Jsme oba skřivani.
Chodili jsme spát cca ve 21.00 hodin.
Pro mě lepší než pracovat od 9.00 do skoro večera, zabitý den prací úplně.
Takhle byl člověk úplně v pohodě do 15.00 hodin i s nákupem nebo zařízením něčeho ( já, manžel později) doma a měl čas na děti, kroužky, nějakou akci, stíhal obíhat lékaře, atd…
Prosím nechat anonym..
ja jsem uplny opak…ranni mne ubiji…odpoledni mam jako poloviční dovolenou…hrozne ten týden uteče a zase vstavani a jsem poloviční mrtvola
@Kfětoslava píše:
@Venetia k sexu ano
jsem mimo…co to ma společného se sexem ![]()
@kocourGarfield píše:
@tajnaorient za mě úplně OK. Jen někdy v zimě to bývá náročnější, ale pokud máš děti, tak být doma ve 13.00 hodin je značka ideál a dá se to úplně OK.
Jenze zas clovek musi jit spat treba uz v 8, to i deti chodi spat pozdeji, zadny vecer s partnerem… ja bych do toho nesla ale nekomu to samozrejme vyhovovat muze.
Já tedy vstávám až ve 4:20.. přes 2 roky. Spát chodím okolo 22-23. Protoze zbytek rodiny proste zije normalnim zivotem. A ja taky potrebuju stihnout spoustu veci.Ve ctvrtek uz byvam hodne unavena. Patecni rano uz bez ranniho kafe nedavam.. pomalu zacinam hledat jinou praci, predstava, ze takhle budem fungovat dalsich treba 5 let me vyslovene desi ![]()
@hani28 píše:
Jenze zas clovek musi jit spat treba uz v 8, to i deti chodi spat pozdeji, zadny vecer s partnerem… ja bych do toho nesla ale nekomu to samozrejme vyhovovat muze.
ta ztráta večeru je na tom nejhorší…ale to bude Problem spis těch sov