Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Venetia píše:
jsem mimo…co to ma společného se sexem
Tak si sjeď konnverzaci, na co jsi reagovala a pak já na tebe
@Kfětoslava píše:
Tak si sjeď konnverzaci, na co jsi reagovala a pak já na tebe
jo uz chapu, svlikam mu pyzamo ma znamenat vyzvu k sexu
Já bych si třeba nezvykla, tři ráno jsou pro mě hluboká noc
Vyhovuje mi chodit tak na tu osmou, hlavně v zimě, v létě se třeba vykopu dříve ![]()
@hani28 já právě tak chodím spát, děti jsou naučené v půl osmé v posteli nemají s tím problém, nejsem ten typ co je do 23:00 vzhůru ![]()
Holky to bych nedala, ani za mlada ne
. Jsem zvyklá vstávat v 6hodin, tak jsem vstávala do práce a teď v důchodu, když bych si mohla přispat, tak ne a ne, stejně se probouzím v 6. Myslím, že se zvyknout nedá, máš rozhozený celý den, to je jako kdo dělá na tři směny nebo jen noční.
@hani28 tak záleží jakou máš potřebu spánku.
Naší tcháni chodili celý život oba do práce na 5.00. Vychovali taky děti. Pocit ztráty večerů asi neměli.
Můj manžel chodí spát 21-22.00 ( vstává 3.30 hod ) a je s tím ok.
Děti máme už velké, večer po naší společnosti netouží:))) Čas na sebe jsme měli tak nějak normálně.
Naopak jsme dětem mohli dopřát kroužky bez vyplazeného jazyka z nestíhání. Stihli jsme odpoledne i nějakou akci ( klidně menší výlet, atd…). Poměrně brzo nemusely do družiny, protože jsem byla brzo doma ( ráno jsme platili sousedce, která na ně dohlídla). Když byly úplně malé dělala jsem čistě noční a ráno jezdila domů když vstávaly ( a 8- 14.00 spala, ve 14.30 stala u školky i s prstenů pračkou, nákupem a psem ).
Na režim mi daleko horší přijde směnovat. To mě nevyhovovalo, při odpolední jsem trpěla. Zlatá noční a raní.
Manžel snad za těch 25 let, co je v pracovním procesu nikdy nedělal čistě 9 - 17.30, to mu přijde šílený žrout času.
Já ano a upřímně co je super na tom dorazit domů v 18.00
V zimě pomalu za tmy do/z práce.
Takhle brzo ráno vstávali jen lidi na vsi do kravína. Jinak dost lidí vstává ve 4-5 hodin do práce. Moji chlapi takhle vstávají na ranní, dojíždějí. Několik let jsem vstávala v půl páté a nenáviděla jsem to, nikdy jsem si nezvykla. Jakmile jsem se po mateřské vracela do práce, šla jsem do soukromého sektoru a mnoho let, vlastně dodnes jsem pracovala - pracuju odpoledne, večer. To mi vyhovuje. Když o lockdownu zavřeli provozy a byli jsme doma, šla jsem si k mužovi do práce na brigádu přivydělat a jezdili jsme ráno brzo, vstávali v půl páté, tak jsem si ujasnila, že to pro mě stále není a nikdy bych se k tomu dobrovolně nevracela, byla jsem úplně na šrot.
@tajnaorient píše:
@hani28 já právě tak chodím spát, děti jsou naučené v půl osmé v posteli nemají s tím problém, nejsem ten typ co je do 23:00 vzhůru
O pul 8 vecer je u nas jeste den a normalni provoz, malej spi 22:30-6:00, jit spat driv, tak vstava ve 3 rano on ![]()
Ahoj.
Jsem momentálně na rodičovské, mám dvouletého syna.
Mám brigádu v Německu, rozvážím noviny od pondělí do soboty a vstávám v 0:45 a domů se vracím v 5:00. Ze začátku to vstávání bylo děsný, ale stačil měsíc a už je to na pohodu. Dobrý mám, že syn jde spát mezi 19:00- 20:00 a vstává kolem 8:30.
Ale takový vstávání bych pořád nechtěla mit.
@Anonymní píše:
Ahoj.Jsem momentálně na rodičovské, mám dvouletého syna.
Mám brigádu v Německu, rozvážím noviny od pondělí do soboty a vstávám v 0:45 a domů se vracím v 5:00. Ze začátku to vstávání bylo děsný, ale stačil měsíc a už je to na pohodu. Dobrý mám, že syn jde spát mezi 19:00- 20:00 a vstává kolem 8:30.
Ale takový vstávání bych pořád nechtěla mit.
To děláš noční, to nemá nic společného s ranním vstáváním. A pokud takhle pojedeš dlouhodobě, zničíš si spánek i zdraví ![]()
Mamka tak vstává x let, dělá v pekárně. Zvyknout se asi dá, ale já bych to nedala, celkově nesnáším vstávání brzo. Na druhou stranu člověk brzo končí. Taková ta klasická doba 8-17 mi přijde taky na nic, člověk nestihne ani zajít na úřad nebo si něco vyřídit někde když potřebuje.
Ahojky no já do toho nakonec šla, už to budou skoro tři měsíce, nemám problém ráno se vzbudit, ale jezdím na půl čtvrté a odcházím někdy i o půl třetí odpoledne, takže masakr
navíc beru práci i domu tak to asi stejně budu měnit ![]()