Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahij
mám dotaz kdo vstává do práce ve 3 hodiny ráno a zdá se to dá zvládnout
nebo jak dlouho trvalo než jste si zvyklí
děkuji
Takhle vstávala moje tchyně. Ženy do kravina takto vstávaly. Já bych to nepřežila. Ona si zvykla.
@inkakřivák mám právě nabídku práce, ale netuším zda to zvládnu tak brzo ![]()
Moje teta takhle vstávala vždy od pondělí do patku, v práci začínala ve 4 pak končila myslím kolem 1..spát chodila kolem 8. Říkala že nejhorší to je vždycky když se mě i čas je nak je to vpohode…
Můj taťka vstával ve 4h.. končil kolem 3. taky pak chodil spát většinou kolem 8-9…
Já! A to mám ještě každý den jinak, tak si na to ani nemám jak zvyknout
Ale v pohodě, snažím se jít spát okolo 22, ale někdy to i kvůli práci ani nejde, no tak se člověk pak holt dospí jindy
Ale vstávám v pohodě, až mě to samotnou šokuje.
@tajnaorient píše:
Ahijmám dotaz kdo vstává do práce ve 3 hodiny ráno a zdá se to dá zvládnout
nebo jak dlouho trvalo než jste si zvyklí
děkuji
Vstávám ve 4, už asi 10 let. Ale mě to nevadí, jsem nespavec a ranní ptáče. Jsem o to dřív doma, vyhnu se provozu, protože dojíždím přes 70km.
Nevstávám, protože musím, ale protože chci. Máme klouzavou pracovní dobu a v práci můžu být od 6h, bývám tam 5:45.
Občas jsem unavená a fakt vytuhnu už kolem 20.hodiny, obzvlášť v těhle vedrech, ale většinou jdu spát kolem 22h.
Flámovat do 3-4hodin do rána mi problém nedělá ![]()
Jediná nevýhoda je, že se i o víkendu budím třeba kolem 5. - 6. hodiny
, ale aspoň mám dlouhý den.
Já nejsem ranní ptáče a i vstávání ve 4 mě ubíjelo..byla jsem ráda, že jsem si pak našla jinou práci a mohla vstávat déle, protože jsem pracovala od 7 a odpadlo mi dojíždění..ale zas jsem takhle nevstavala denně, byly to dvanáctky
Manžel by si takovou práci dobrovolně nevybral. Radši by makal jen noční než vstávat tak brzo.
Mně by to dalo práci, ale zvykla bych si. O půl 4 jsem vstávala na praxi na škole.
@tajnaorient píše:
@inkakřivák mám právě nabídku práce, ale netuším zda to zvládnu tak brzo
Pokud jsi ranní ptáče a normálně vstáváš brzo, tak se to dá.
To si neumím představit, tohle tě rozseká. Já takhle občas vstávám kvůli nějakému letu, a jaem z toho rozbitá keště 3 dny. Moje tchyně dělávala noční, jeden čas dokonce jen noční směny v nemocnici kvůli dětem (asi 10 let) a neusne bez prášku na spaní. A to je už dávno v důchodu.
@Dollorres píše:
To si neumím představit, tohle tě rozseká. Já takhle občas vstávám kvůli nějakému letu, a jaem z toho rozbitá keště 3 dny. Moje tchyně dělávala noční, jeden čas dokonce jen noční směny v nemocnici kvůli dětem (asi 10 let) a neusne bez prášku na spaní. A to je už dávno v důchodu.
nerozseká, zvykne si, když to bude pravidelný.
Vstávám ve 4:15, do práce odjíždím 5:25. Ráno jsem hrozně zpomalená, potřebuji dost času se vypravit a taky si musím vypít kávu. Dojíždím 80 km, v práci začínám 6:30, odchody jsem si upravila, někdy přijedu domů o půl šesté, někdy před půl pátou a v pátek kolem půl druhé. Začínám 20. rok a už se mi to zajídá, dívám se po jiné práci, ale výhody té mé zatím vždy převážily, a tak v ní zůstávám.
Stejně jako Kockazvysocan občas odpadnu v podvečer, kdy si zdřímnu, občas jdu spát v osm, ale většinou až v jedenáct. O víkendu se budívám kolem šesté ráno.
Vstávat ve tři a dojíždět bych nedovedla. Ale pokud je práce v místě a neztratila bych čas dojížděním, asi bych to zkusila.
Kolega takto léta vstával, dojížděl vlakem se 2 ne moc navazujícími přestupy, vloni to vzdal.
Moje tchýně takhle vstávala do pekárny (asi kolem 55 roku). vydržela to 3/4 roku, ale nejen kvůli tomu vstávání, byla to celkově těžká práce za mizerné peníze.
Děkuji všem za odpověď, no vstávala bych od pondělí do pátku, dojíždět budu cca 20 km. Zase doma budu kolem jedné. No asi to zkusím a uvidíme, bud to půjde nebo ne ![]()
Nezvykla jsem si. Odpoledne jsem prijizdela domu okolo 13h, a byla jsem úplně KO.