Kdy a jak se učit, když chodím ještě do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hrnekmleka píše:
Mne se osvedcilo ucit se cestou do a z prace 50 min mhd 2*denne), vypsala jsem si kostru otazek a cetla to. Doma jsem se domluvila s manzelem na dnech, kdy se postaral o deti kompletne a ja jsem se ucila od prichodu domu do cca 21-22hod, to jsem prochazela ty omacky co jsou navic k tem kostram otazek. Nikdy ne vnoci. Pak i o vikendech. Pri uceni si klicove veci pisu (napr ruzne deleni, vzorecky, definice,atd, ). Dovolenou jsem si vzala az pred samotnou zkouskou.
Moc děkuji za tip.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týká doby kdy se učit moc neporadím, já bych to s prací a rodinou nedala
Nicméně jak už tu někdo psal, pomáhá mi si otázky psát svým vlastním jazykem, prostě píšu přesně to, jak bych mluvila u zkoušky, mnohem lépe se mi to pamatuje a prostě mi to jde přes pusu. Zkoušení od někoho jiného je taky super, ale to už musíš poměrně dobře látku zvládat, případně jí musí umět zkoušející, aby tě lehce navedl kdyby ses zasekla. Nevím jaké máš po práci možnosti, ale já si šla vždycky po škole lehnout, třeba na hoďku, to jsem dobila energii a pak jsem se učila večer, třeba od 8 do 11. Taky mi pomáhá si často otázky zpětně procházet a opakovat, takže ne si přečíst všechno naráz a pak číst zase od začátku od 1. otázky, ale číst po kouskách, a až když jsi sem jistá, že to alespoň jakž takž umím, tak jdu na další. Kdybych si měla naráz číst všechny otázky tak neumím ani 1
Jinak když jsem se učila na maturitu (to se samozřejmě srovnávat nedá, ale přeci jen je to taková první veliká zkouška) tak když jsem u jednoho předmětu zjistila, že se nestíhám naučit všechno, učila jsem se od každé otázky půlku, abych to alespoň dala, protože se mi x krát stalo, že jsem měla většinu otázek nadrcených a třeba poslední 3, které jsem už jen zběžně prolétla, tak jednu z nich jsem si vylosovala a byla to bída ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu mimo téma, ale chápu to dobře, že tento rok končíš a ještě jsi nezačala s bakalářkou? Já jsem ve druháku a už na nás tlačí, že v létě musíme nejpozději začít psát, lépe hned na začátku léta.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Trochu mimo téma, ale chápu to dobře, že tento rok končíš a ještě jsi nezačala s bakalářkou? Já jsem ve druháku a už na nás tlačí, že v létě musíme nejpozději začít psát, lépe hned na začátku léta.
S bakalářskou jsemuz začala, ale já jdu ke státnicím až v srpnu. Odevzdat bakalářku mám do konce června.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzit si dovolenou, i neplacenou.
Ja se ucila po nocich, 4× kava, dlouha prace, pak dite, jinak to neslo, byla jsem vyrizena, nemoci ditete do toho. Vysledek - nic jsem u zkousky nerekla, totalni zatmeni mozku a vyrazili me. Ted bych se mela ucit na opravny termin, ale neni kdy, neplacene volno mi nevyslo. Nejradeji bych se na to vy… ale to nejde. Odchazim se ted ucit pryc o vikendu sama na par hodin. Lepsi nez po nocich, ale stve me to, doma bordel.
Anonym nebo smazat, dekuji
- Citovat
- Upravit
Tak já dneska najíždím na přísný režim. Učení po nocích. Snad to dám, protože pět hodin spánku je pro mě žalostně málo. Jinak všem moc děkuji za skvělé tipy. Máte další tipy? Sem s nimi. Podpořme se navzájem:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja se taky ucim pozde vecer, dcerka zalehne v 8 do postele, ja se jdu ucit a ve 4:50 vstavam do prace a dcerka pak do skolky, sice delam jen SŠ, ale i to se pocita
obcas jsem jak prastena, ale zvladnout to musim. jak to jde tobe? Najela si na prisny rezim? Zvladas to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antiel píše:
Ahoj, ja se taky ucim pozde vecer, dcerka zalehne v 8 do postele, ja se jdu ucit a ve 4:50 vstavam do prace a dcerka pak do skolky, sice delam jen SŠ, ale i to se pocitaobcas jsem jak prastena, ale zvladnout to musim. jak to jde tobe? Najela si na prisny rezim? Zvladas to?
No, nezvládám. Chybí mi disciplína. Bohužel:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vcera si stezuju a dneska mi ty neplacena volna schvalili
udělala jsi opravné zkoušky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem se na státnice učila intenzivně cca 2 měsíce a masakr. Každý den od 7 do 14 v práci a pak rychlo domů a učit se do půlnoci. Nevařila jsem, neprala, neuklízela - vše obstarával partner. Pak jsem si vzala v práci na 5 dní dovču a jela od cca 10 do 2 do rána každý den. A dala jsem to v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lovelytrue píše:
Tak já jsem se na státnice učila intenzivně cca 2 měsíce a masakr. Každý den od 7 do 14 v práci a pak rychlo domů a učit se do půlnoci. Nevařila jsem, neprala, neuklízela - vše obstarával partner. Pak jsem si vzala v práci na 5 dní dovču a jela od cca 10 do 2 do rána každý den. A dala jsem to v pohodě
No, tak to klobouk dolů. To jsi vše zvládla i s rodinou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@juicee Neee, neblázni, zatím jsem bezdětná
s dětma bych to nedala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit