Kdy chystat výbavu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32933
2.10.18 21:55

Já jsem 23 tt a mám zatím úplné minimum,pár oblečku,něco půjčeného a začala jsem nakupovat látkové plenky. Minule jsem měla zt v 18 tt, takže do 20 tt jsem neřešila vůbec nic. Teď už pomalu přemýšlím, zjišťuju co mi kdo půjčí, věnuje a co mi ještě pochybi. Prat budu po vánocích a chystat vyloženě koutek pro mimco a věci do porodnice.
U prvního jsem hodně prolézala net a začala kupovat též tak po 25 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
2.10.18 22:20

Tak já se vyjadřovala k diskutující,která uváděla,že je ve 31 tt,čož nejsou 3 měsíce do porodu.To je jedno,ať si každý chystá a kupuje kdy chce. Já bych teda nechtěla,aby mi manžel něco pral a nakupoval,kdybych už ležela v nemocnici. Člověk nikdy neví,co se kdy přihodí a kdy a jak dlouho před porodem zkončí v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
2.10.18 22:27

Taky jsem nedávno porodila prvního a na začátku jsem koupila nějaké dupacky, bodycka, protože mě to strašně rozneznovalo :lol: jinak pak jsem se dala do skupinky stejně rodicich, jedna skvělá spolutehotnice už měla kluka a poslala mi poštou asi tak 150 ks oblečení, když jsem byla asi ve 25 týdnu :lol: vyprala jsem to, vyzehlila, dala do skříně. Postýlku, kosmetiku a ostatní blbiny cca 1,5 měsíce před termínem. Nakonec jsem přenášela a cumela do prázdné postýlky ještě další týden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.10.18 08:14

@Aanneetta asi nejsem ta „moderni“ zena, ze si vyberu a necham to na chlapovi :nevim: :mrgreen: ja jsem si to chtela udelat sama - byt u koupe kocarku, vybirat vybavicku a doma si to pripravovat, bavilo me to ;) a porad je manzel stejne tata jako ja mama, neni menecenny a ani se tak neciti ;) a taky jsem mela pohodicku, proste jsem si to uzivala a pocitala i s tim, ze muzu porodit predcasne a bude vse hotovo a pripraveno ;) a co si budeme povidat…pred porodem uz bylo brisko poradny a ja spis relaxovala a odpocivala, nez abych pak resila pripravy ;) tak preju pohodovy porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 08:53

@Aanneetta Souhlasím s tebou jsem ve 35tt a nemám nic ,ně pro to že bych nechtěla ,ale minulé těhotenství skončilo špatně při porodu a když ti všechno zůstane doma ,ale miminko nemáš žádné ,tak je ti to k ničemu .Navíc na to koukat :palec: .Proto i kdyby to měl koupit muž,nebo nemít pár dní to co bych zrovna chtěla,tak mě to vadit nebude ;) . Hlavně že bude miminko živé a zdravé :srdce: .

• Citovat
  • Upravit
3.10.18 09:00
@Anonymní píše:
@Aanneetta Souhlasím s tebou jsem ve 35tt a nemám nic ,ně pro to že bych nechtěla ,ale minulé těhotenství skončilo špatně při porodu a když ti všechno zůstane doma ,ale miminko nemáš žádné ,tak je ti to k ničemu .Navíc na to koukat :palec: .Proto i kdyby to měl koupit muž,nebo nemít pár dní to co bych zrovna chtěla,tak mě to vadit nebude ;) . Hlavně že bude miminko živé a zdravé :srdce: .

Já teda čekám druhé, takže takovou tu základní výbavu- ale nevíme pohlaví. A okolí je celý hin z toho, že jako co když to bude holčička to chudák nebude mít nic růžovýho :roll: tak jsem řekla, že když to bude holčička tak není problém z porodnice přes net objednat růžové oblečky a než přijdeme domů jsou vypraný a vyžehlený (v sušičce :lol: ) a mám nějaké neutrální oblečky, takže nevidím důvod proč „magořit“ ymx týdnů před porodem :nevim: držím palce u porodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 09:03

@Kristyna.Vechtova Ono by se nic nestalo donést holčičku domu v modré vybavicce . ;)

• Citovat
  • Upravit
7712
3.10.18 09:17
@Anonymní píše:
@Aanneetta Souhlasím s tebou jsem ve 35tt a nemám nic ,ně pro to že bych nechtěla ,ale minulé těhotenství skončilo špatně při porodu a když ti všechno zůstane doma ,ale miminko nemáš žádné ,tak je ti to k ničemu .Navíc na to koukat :palec: .Proto i kdyby to měl koupit muž,nebo nemít pár dní to co bych zrovna chtěla,tak mě to vadit nebude ;) . Hlavně že bude miminko živé a zdravé :srdce: .

Tak to je neco jineho, asi bych to v tomhle pripade udelala stejne…preju pohodovy porod a zdrave miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.10.18 09:20

@Kristyna.Vechtova proc hned „magorit“? 8o prehnany vyraz ne? :mrgreen: ja si to treba uzivala a zarizovala v pohode po chvilkach, nikoho tim neotravovala a nestresovala, ani sebe :) ale tak ja nekupovala tunu veci ;) ale tady je to zas od extremu do extremu koukam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 09:31

@Kukacka123 děkuji ,já vám všem taky :) Pak si nákupy vynahradim ,toho se nebojím :lol:

• Citovat
  • Upravit
3.10.18 09:37
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova Ono by se nic nestalo donést holčičku domu v modré vybavicce . ;)

Přesně, ale já měla i pro syna „neutrální“ obleček, takže půjde ve stejném :) to spíš okolí je z toho pryč jakože mě nestresuje, že nebude mít růžovou :D tak všem říkám, že jsem v klidu a že si jsem jistá, že obě babičky v případě narození holčičky naběhnou do obchodů a koupi všechno růžový, co jim padne do oka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.10.18 09:39
@Anonymní píše:
@Kukacka123 děkuji ,já vám všem taky :) Pak si nákupy vynahradim ,toho se nebojím :lol:

Ja uz mam doma temer 4 mesicni holcicku, ale dekuju :kytka: ale predtim SP a ZT v 17tt, takze chapu…a vubec n porovnavam s tebou, to je nesrovnatelne :hug: joo, naprosto chapu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
3.10.18 09:44

Ja se synem skončila 27tt v nemocnici a mela jsem pár kousků oblečení co nakoupili příbuzní a mela jsem kocarek u babi ve sklepe :lol: postylku jsem hodila z nemocnice a prebalovaku manzel vyráběl.pustili me 35+1 A 35+2 jsem porodila :P :P do porodnice jsem měla jen s ručníkem mezi nohama :P :P a nejak to šlo pak jsme vsechno honili postupně.drogerii jsem vzala útokem 4dny po porodu :lol:
Teď jsem to chtěla jinak ale osud je mrzak.jsem 18+6 a uz musim ležet zatim doma.takze jsem na tom hůř než predrim :lol: mám opět jen kočár a oblecky :lol:
Takže ja uz bych začala :P :P n3jlepe ať je do 30tt hotovo.

• Citovat
  • Upravit
3.10.18 09:47

@Kukacka123 napsala jsem to v uvozovkách, protože nevím jak jinak to nazvat, jelikož mi přijde že spousta uživatelek tu nakupuje pomalu od počůraného testu a ještě se čertí, že jim jako gynekolog ve 12-14tt neřekne pohlaví :roll: ale jak jsem psala už v prvním příspěvku ať si to každý udělá jak chce, manžel mi pomáhal vybírat kočárek a nábytek - který následně sestavil ale do oblečení mi nikdy „nekecal“ takže to jsem si postupně koupila nebo objednala sama, teď mám termín v půlce ledna a budu v klidu prát po Vánocích a když se náhodou narodí miminko dřív tak věřím že manžel zvládne pračku a sušičku zapnout sám :lol: a případně zbytek objednám na netu, nebo poprosím mojí mamku nebo tchýni v tom nevidím problém, ale chápu i holky co si to připraví brzo - však každé věc, mě jen nepřijde příjemný mít vypráno 10 týdnů před porodem a pak do toho to miminko obléknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.10.18 10:08

@Kristyna.Vechtova ale tak zakladatelka psala neco jineho a zase se to zvrtlo na pocurany test ze :mrgreen: ale jasne, kazdy at si dela co chce, souhlasim ;) tak my treba pohlavi vedeli a nikomu to nerekli, ani rodicum, takze bych ani nechtela, aby mi zehlila mamka nebo tchyne, by to prasklo, mela jsem ruzovy nektery vecicky :mrgreen: bylo to prekvapko po porodu, co to bude :andel: a susicku nemame, takze by manzel musel vse zehlit a nejak nevim, jak by to vse zvladl :mrgreen: ja prala a zehlila asi mesic pred porodem, to mi prijde v pohode :) ale tak spis jsem se tesila a bavilo me to, tak jsem si to chtela udelat tak nejak vcas (ale ne brzy) sama :srdce: preju pohodovy porod :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí