Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem 23 tt a mám zatím úplné minimum,pár oblečku,něco půjčeného a začala jsem nakupovat látkové plenky. Minule jsem měla zt v 18 tt, takže do 20 tt jsem neřešila vůbec nic. Teď už pomalu přemýšlím, zjišťuju co mi kdo půjčí, věnuje a co mi ještě pochybi. Prat budu po vánocích a chystat vyloženě koutek pro mimco a věci do porodnice.
U prvního jsem hodně prolézala net a začala kupovat též tak po 25 tt.
Tak já se vyjadřovala k diskutující,která uváděla,že je ve 31 tt,čož nejsou 3 měsíce do porodu.To je jedno,ať si každý chystá a kupuje kdy chce. Já bych teda nechtěla,aby mi manžel něco pral a nakupoval,kdybych už ležela v nemocnici. Člověk nikdy neví,co se kdy přihodí a kdy a jak dlouho před porodem zkončí v nemocnici.
Taky jsem nedávno porodila prvního a na začátku jsem koupila nějaké dupacky, bodycka, protože mě to strašně rozneznovalo
jinak pak jsem se dala do skupinky stejně rodicich, jedna skvělá spolutehotnice už měla kluka a poslala mi poštou asi tak 150 ks oblečení, když jsem byla asi ve 25 týdnu
vyprala jsem to, vyzehlila, dala do skříně. Postýlku, kosmetiku a ostatní blbiny cca 1,5 měsíce před termínem. Nakonec jsem přenášela a cumela do prázdné postýlky ještě další týden ![]()
@Aanneetta asi nejsem ta „moderni“ zena, ze si vyberu a necham to na chlapovi
ja jsem si to chtela udelat sama - byt u koupe kocarku, vybirat vybavicku a doma si to pripravovat, bavilo me to
a porad je manzel stejne tata jako ja mama, neni menecenny a ani se tak neciti
a taky jsem mela pohodicku, proste jsem si to uzivala a pocitala i s tim, ze muzu porodit predcasne a bude vse hotovo a pripraveno
a co si budeme povidat…pred porodem uz bylo brisko poradny a ja spis relaxovala a odpocivala, nez abych pak resila pripravy
tak preju pohodovy porod ![]()
@Aanneetta Souhlasím s tebou jsem ve 35tt a nemám nic ,ně pro to že bych nechtěla ,ale minulé těhotenství skončilo špatně při porodu a když ti všechno zůstane doma ,ale miminko nemáš žádné ,tak je ti to k ničemu .Navíc na to koukat
.Proto i kdyby to měl koupit muž,nebo nemít pár dní to co bych zrovna chtěla,tak mě to vadit nebude
. Hlavně že bude miminko živé a zdravé
.
@Anonymní píše:
@Aanneetta Souhlasím s tebou jsem ve 35tt a nemám nic ,ně pro to že bych nechtěla ,ale minulé těhotenství skončilo špatně při porodu a když ti všechno zůstane doma ,ale miminko nemáš žádné ,tak je ti to k ničemu .Navíc na to koukat.Proto i kdyby to měl koupit muž,nebo nemít pár dní to co bych zrovna chtěla,tak mě to vadit nebude
.
Já teda čekám druhé, takže takovou tu základní výbavu- ale nevíme pohlaví. A okolí je celý hin z toho, že jako co když to bude holčička to chudák nebude mít nic růžovýho
tak jsem řekla, že když to bude holčička tak není problém z porodnice přes net objednat růžové oblečky a než přijdeme domů jsou vypraný a vyžehlený (v sušičce
) a mám nějaké neutrální oblečky, takže nevidím důvod proč „magořit“ ymx týdnů před porodem
držím palce u porodu ![]()
@Kristyna.Vechtova Ono by se nic nestalo donést holčičku domu v modré vybavicce . ![]()
@Anonymní píše:
@Aanneetta Souhlasím s tebou jsem ve 35tt a nemám nic ,ně pro to že bych nechtěla ,ale minulé těhotenství skončilo špatně při porodu a když ti všechno zůstane doma ,ale miminko nemáš žádné ,tak je ti to k ničemu .Navíc na to koukat.Proto i kdyby to měl koupit muž,nebo nemít pár dní to co bych zrovna chtěla,tak mě to vadit nebude
.
Tak to je neco jineho, asi bych to v tomhle pripade udelala stejne…preju pohodovy porod a zdrave miminko ![]()
@Kristyna.Vechtova proc hned „magorit“?
prehnany vyraz ne?
ja si to treba uzivala a zarizovala v pohode po chvilkach, nikoho tim neotravovala a nestresovala, ani sebe
ale tak ja nekupovala tunu veci
ale tady je to zas od extremu do extremu koukam ![]()
@Kukacka123 děkuji ,já vám všem taky
Pak si nákupy vynahradim ,toho se nebojím ![]()
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova Ono by se nic nestalo donést holčičku domu v modré vybavicce .
Přesně, ale já měla i pro syna „neutrální“ obleček, takže půjde ve stejném
to spíš okolí je z toho pryč jakože mě nestresuje, že nebude mít růžovou
tak všem říkám, že jsem v klidu a že si jsem jistá, že obě babičky v případě narození holčičky naběhnou do obchodů a koupi všechno růžový, co jim padne do oka ![]()
@Anonymní píše:
@Kukacka123 děkuji ,já vám všem takyPak si nákupy vynahradim ,toho se nebojím
Ja uz mam doma temer 4 mesicni holcicku, ale dekuju
ale predtim SP a ZT v 17tt, takze chapu…a vubec n porovnavam s tebou, to je nesrovnatelne
joo, naprosto chapu ![]()
Ja se synem skončila 27tt v nemocnici a mela jsem pár kousků oblečení co nakoupili příbuzní a mela jsem kocarek u babi ve sklepe
postylku jsem hodila z nemocnice a prebalovaku manzel vyráběl.pustili me 35+1 A 35+2 jsem porodila
do porodnice jsem měla jen s ručníkem mezi nohama
a nejak to šlo pak jsme vsechno honili postupně.drogerii jsem vzala útokem 4dny po porodu ![]()
Teď jsem to chtěla jinak ale osud je mrzak.jsem 18+6 a uz musim ležet zatim doma.takze jsem na tom hůř než predrim
mám opět jen kočár a oblecky ![]()
Takže ja uz bych začala
n3jlepe ať je do 30tt hotovo.
@Kukacka123 napsala jsem to v uvozovkách, protože nevím jak jinak to nazvat, jelikož mi přijde že spousta uživatelek tu nakupuje pomalu od počůraného testu a ještě se čertí, že jim jako gynekolog ve 12-14tt neřekne pohlaví
ale jak jsem psala už v prvním příspěvku ať si to každý udělá jak chce, manžel mi pomáhal vybírat kočárek a nábytek - který následně sestavil ale do oblečení mi nikdy „nekecal“ takže to jsem si postupně koupila nebo objednala sama, teď mám termín v půlce ledna a budu v klidu prát po Vánocích a když se náhodou narodí miminko dřív tak věřím že manžel zvládne pračku a sušičku zapnout sám
a případně zbytek objednám na netu, nebo poprosím mojí mamku nebo tchýni v tom nevidím problém, ale chápu i holky co si to připraví brzo - však každé věc, mě jen nepřijde příjemný mít vypráno 10 týdnů před porodem a pak do toho to miminko obléknout..
@Kristyna.Vechtova ale tak zakladatelka psala neco jineho a zase se to zvrtlo na pocurany test ze
ale jasne, kazdy at si dela co chce, souhlasim
tak my treba pohlavi vedeli a nikomu to nerekli, ani rodicum, takze bych ani nechtela, aby mi zehlila mamka nebo tchyne, by to prasklo, mela jsem ruzovy nektery vecicky
bylo to prekvapko po porodu, co to bude
a susicku nemame, takze by manzel musel vse zehlit a nejak nevim, jak by to vse zvladl
ja prala a zehlila asi mesic pred porodem, to mi prijde v pohode
ale tak spis jsem se tesila a bavilo me to, tak jsem si to chtela udelat tak nejak vcas (ale ne brzy) sama
preju pohodovy porod ![]()