Kdy chystat výbavu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
3.10.18 14:46

Já jsem v 15. týdnu a už jsem začala :lol: Zatím ale drobnosti typu oblečení, dudlík, deka atd. na větší (dražší) věci typu kočárek, monitor dechu, postýlka si počkám tak do 25.-30. týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.10.18 14:48
@Anonymní píše:
@Kukacka123 to je jasné :) brouček…Já bych taky byla radši kdyby se nám to přihodilo dřív,ale zas jsem ráda ,že se to nestalo až po tom,co bych si dítě přivedla domu.Ted to vyjde věřím tomu :) .

No to chapu, to musi byt strasne :hug: doma si to neumim tez predstavit…ted to dopadne dobre, moc drzim palce…a malicke ti to vynahradi :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 14:49

@Kristyna.Vechtova :mrgreen: no jo jenže u nas pan doktor položil jen utz na břicho a na obrazovce pindik :mrgreen: .Takže se ani nestihnul zeptat,jestli chceme vědět pohlaví :mrgreen: .A pak jsem absolvovala ještě krevní testy,takže tam to bylo 100procentni :lol: Třeba při dalším,jestli se ještě někdy poštěstí,tak určitě budu oznamovat hned ve dveřích :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
1867
3.10.18 14:51
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.10.18 14:52

@Nikini111 jo, taky takove pripady znam, bohuzel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
3.10.18 15:35
@Kristyna.Vechtova píše:
takže bych to asi už neřešila a nechala to na každé mamince, kdy ona uzná za vhodné :) :kytka:

Tak jasné že je to na každé mamině a každá má své důvody chystat tehdy a tehdy. Ale diskuze byla založena s otázkou, jak to kdo dělal, jaké má zkušenosti atd. Tak je v pořádku diskutovat. Nemyslím, že by tu někdo někoho soudil, na to jsou tu jiná témata :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.18 18:22
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova :mrgreen: no jo jenže u nas pan doktor položil jen utz na břicho a na obrazovce pindik :mrgreen: .Takže se ani nestihnul zeptat,jestli chceme vědět pohlaví :mrgreen: .A pak jsem absolvovala ještě krevní testy,takže tam to bylo 100procentni :lol: Třeba při dalším,jestli se ještě někdy poštěstí,tak určitě budu oznamovat hned ve dveřích :mrgreen: .

No joo tak to evidentně potřeboval abyste to věděli :D já to taky hlásím všude hned ve dveřích :D tak držím palce ať se příště poštěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.18 18:24

@Hazentla však já na otázku zakladatelky odpověděla už dávno a neříkám že „soudí“ jen myslím některé reakce jakože ve 30tt nic nemít :roll: taky není úplně OK, tak jsem se k tomu vyjádřila toť vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.10.18 18:32
@Kristyna.Vechtova píše:
@P4ja tak nevím jestli je chlap ve stresu z toho že by měl vyprat, tak je podle mě trochu chyba jinde :) no bože tak by vypral oblečky, myslím si že na chystání jsou podstatnější věci než zrovna praní a žehlení, ale uzavřela bych to tím ať si každá chystá výbavu kdy ona uzná za vhodné :)

No, to jsem nepsala. Ale když si vezmu, co chlap chystal najednou, protože se malá narodila dřív, tak do toho ještě řešit oblečky, to bych mu neudělala.

Obvzlášť když jsme byli domluvení, že on udělá a nachystá technické věci a pořeší stavební úpravy. Tak by mně to fakt bylo blbé, abych mu na hrb ještě hodila oblečení atd.obvzlášť když jsem byla na PN a měla čas na to, abych všechno objednala a nachystala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.18 19:37

@P4ja já už bych to neřešila joo, jen jsem napsala, že kdyby se náhodou naše dítě - ať už první nebo teď druhé, narodilo dřív a já neměla vypráno tak by neměl problém vyprat oblečky a já bych zas neměla problém vše objednat na netu, toť vše :) každá to má jinak a tím bych tuto debatu ukončila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.18 19:51
@Anonymní píše:
Dobrý večer maminky jsem momentálně 25+2 a je to moje první těhu. 8) A tak si říkám není čas začít něco už nakupovat? Jak jste na to byli vy?

Já jsem 26+6 dnes a mám doma už vše kromě kočárku ;) Zítra začnu postupně prát a žehlit. :) člověk si myslí, že je pořád dost času, ale týden sem týden tam a je to tu :D Já s první dcerkou byla skoro měsíc v nemocnici a to už jsem byla v sedmém měsíci a neměla nic.. Člověk nikdy neví co se stane proto jsem se tentokrát ponaučila a jsem plně připravená dopředu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.10.18 20:18
@Kristyna.Vechtova píše:
@P4ja já už bych to neřešila joo, jen jsem napsala, že kdyby se náhodou naše dítě - ať už první nebo teď druhé, narodilo dřív a já neměla vypráno tak by neměl problém vyprat oblečky a já bych zas neměla problém vše objednat na netu, toť vše :) každá to má jinak a tím bych tuto debatu ukončila :)

Tak jasně to nikdo, ale nevím proč to záměrně nechávat na partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.18 20:50

@P4ja no však já si u prvního vyprala a vyžehlila taky sama a u druhýho to mám taky v plánu, jsem doma na RD s prvním, ale já zas nevidím důvod prát a žehlit ve 30tt :nevim: hold jsme každá jiná, já mám v plánu přebrat oblečky (teď potřebuju „neutrální“) někdy po synových narozeninách - takže konec listopadu začátek prosince, ale prát budu až tak po Vánocích tzn cca 3 týdny do termínu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
3.10.18 21:04
@Anonymní píše:
Dobrý večer maminky jsem momentálně 25+2 a je to moje první těhu. 8) A tak si říkám není čas začít něco už nakupovat? Jak jste na to byli vy?

Ahoj,

v prvním těhotenství jsem nakupovala tak průběžně, když se naskytlo něco hezkého za dobrý pěníz. Záměrné nakupování výbavičky mimo oblečení - tj. vanička, nějakou hračku, zavinovačku, dudlíky, lahvičky, aj. jsem začala nakupovat okolo 25tt a to proto, že byly zrovna Vánoce a byly velké slevy. Chystání oblečků a skládání nábytku proběhlo v 36/38tt.

V druhém těhotenství jsem nakupovala od 13tt, kdy jsem měla potvrzeno pohlaví s velkou jistotou, protože se druhá dcera vůbec nestyděla :mrgreen: a zase chystání a už opravdu dokupování co bylo potřeba okolo 35tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.10.18 09:20
@Kristyna.Vechtova píše:
@P4ja no však já si u prvního vyprala a vyžehlila taky sama a u druhýho to mám taky v plánu, jsem doma na RD s prvním, ale já zas nevidím důvod prát a žehlit ve 30tt :nevim: hold jsme každá jiná, já mám v plánu přebrat oblečky (teď potřebuju „neutrální“) někdy po synových narozeninách - takže konec listopadu začátek prosince, ale prát budu až tak po Vánocích tzn cca 3 týdny do termínu :)

Jj, já po předčasných zkušenostech obou mamin prala a žehlila dřív a vyplatilo se. Jednak mně už potom nebylo moc dobře v těch vedrech a nic se mně nechtělo. A ve finále jsem porodila skoro 6tt před termínem. A tašku do porodnice jsem dva dny před porodem na popud manžela s kecama ve stylu je brzo nakoupila a ještě že tak. O víkendu v noci bychom nic nekoupili. :(

No a na druhé už toho nebude tolik, ale asi taky začnu dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí