Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nazdar baby, taky řeším něco podobného, ale spíš než to propíchnutí by mě zajímalo, do jakých náušniček investujete? Je mi jasné, že ty první musí být něco kvalitnějšího, ale pokud dítě není alergické a snese i bižu, jdete spíše do těch levnějších nebo dražších?
![]()
@Olivka25 Půjdu do bioplastu - jako první nastřelené naušnice. A pak se uvidí. Mám tu jedny zlaté po sobě, takže vyzkoušíme. Pokud snese, bude chvilku nosit ty. Až z nich vyroste, tak asi kouknu po něčem z chirurgické oceli.
Já dala malé naušnice 14 dní po prvním očkování ( cca 3,5 M). Nastřelením, nebolí to, rychle se to hojí a za 6 týdnů se může naušnice vyměnit. Trochu plakala jak se lekla ale za chvíli už byla v pohodě. Čím starší dítě tím víc si na ty naušnice může šahat a tím hůř se to může hojit. Nastřelili jsme titanové a pak vyměnili za bílé zlato. Bižu bych nedala ani náhodou.
Ahoj, tak my jsme nastřelovali, a máme naušničky z bioplastu. Ale máme koupené zlaté, tak až budeme chtít vyměnit, tak dáme ty. Ale zatím se nám ty plastové líbí. Vypadají opravdu hezky. Máme s růžovým kamínkem. ![]()
@Helusa píše:jinak, jizvíková, neznám žádnou holku, které by vadilo, že jí rodiče nechali píchnout náušnice
.
Mne to vadi a od puberty nausnice nenosim - prave proto, ze se me nikdo nezeptal. Z principu. Je to zasah, ktery nejde vzit zpatky a kazdy by mel pravo rozhodovat o svem tele sam.
Sama mam tri holcicky, nepochybuju, ze si nekdy, az budou nactilete, nausnice poridi, mne se nausnice na dospelych / dospivajicich libi; na malych holcickach mi prijdou divne a na miminech… bez komentare. Je to zastarale a na zapade si lidi klepou na celo.
Dobry den chtela bich se zeptat kdy pro píchnout holčička ouška dneska ji jen 5mnesicu a bojím se protože mi bylo řečeno že v zimě se ne pro pichuji
@Miakiraz nepropichují se naopak v létě kvůli vyšším teplotam a možným komplikacím, většina pediatrů nastřeluje nebo propichuje po 2 dávce hexavakcíny. A slovo bych se píše s Y a je mi jedno jestli jste cizinka.
WEWE děkuji za odpověď ale ani ste nemusela odepisovat já nepotřebuji aby mě někdo na pravoval v češtině ale aby mi řekl někdo skuseni kdy dát pro píchnout ouška v zimě nebo v květnu
Naušnice ji dát na jaře, až nebude nosit čepici, ovšem až ve chvíli, kdy se pro ně rozhodne sama. Mimino naušnice k ničemu nepotřebuje.
@Miakiraz napsala jsem jasně že v létě nedávají
kdo neumí číst psaný text…
@Helusa píše:
hkac , díky za radu. Naše doktorka ty nastřelovací právě dělá. Takže jí je asi nechám nastřelit, abysme jí moc netrápili.
jinak, jizvíková , neznám žádnou holku, které by vadilo, že jí rodiče nechali píchnout náušnice
Kromě toho doufám, že si pak sama už nic dalšího propichovat nenechá. A jestli ty nastřelovací nebolí, tak to snad žádné týrání nebude…
.
Mně to vadí. A to je mi už 45.
@wewa píše:
@Miakiraz nepropichují se naopak v létě kvůli vyšším teplotam a možným komplikacím, většina pediatrů nastřeluje nebo propichuje po 2 dávce hexavakcíny. A slovo bych se píše s Y a je mi jedno jestli jste cizinka.
má tam víc chyb, hrozné
@Miakiraz píše:
WEWE děkuji za odpověď ale ani ste nemusela odepisovat já nepotřebuji aby mě někdo na pravoval v češtině ale aby mi řekl někdo skuseni kdy dát pro píchnout ouška v zimě nebo v květnu
ty jsi nechodila do školy?
kdy nastřelit náušnice? co nejdřív, dokud si to dítě nebude pamatovat, klidně v pondělí,
jak se budeš s tím dítětem učit do školy?
![]()
@stinga jo většinou pak padne omluva že je to Ukrajinka, Slovenka atd
no nic