Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
sandrik - omlouvám se, už jsem byla líná to zpátky hledat. Máš statečné děvče, čoveče
.
Právě že těch holčiček, kterým to zhnisá, není tak málo. On je to vlastně dvojnásobný piercing, že
.
A ještě by mě zajímalo, jak se řeší, když je doktorka pidlooká a píchne každé ucho jinak. To je taky pěkně na pytel.
Já mám taky zkušenost z dospělosti, píchala jsem si sama čtyři dírky a nebolelo to ani nehnisalo..je fakt, že to rozhodnutí jestli Dorce dát naušnice nebylo jednoduché, v čekárně jsem měla výčitky svědomí, že jsem se do toho nechala uvrtat (u mě fakt velkou roli hrála babička, ji ani nenapadlo, že naušnice Dorce třeba nechci dát, má poslední roky hodně špatné období a když přišla, jak moc se těší, že koupíme spolu naušničky, tak mě asertivita přešla, navíc když jsem sama byla na vážkách), ale díky naprosto hladkému průběhu už jsem v klidu.
Jinak jsem byla rozhodnutá v případě špatného hojení prostě vyndat a nechat dírky zahojit, přes koleno bych to nelámala…
Tlak společnosti, no, je to klasický rituál a ty si společnost hlídá.
A co s pidlookou doktorkou, no to nevím, nějak mě to naštěstí předem nenapadlo. ![]()
Jinak souhlas s tím, že i to, co si děti nepamatují, se rozhodně pečlivě ukládá a jednoho dne to může vypalavat…ale jak jsem sama zažila propíchnutí oušek u Dorky, tak zrovna tenhle zážitek mi tak silný nepřipadal…
Judycum - na rituály jsem trošku vysazená, na otázku „proč“ se dozvím „protože se to tak dělá“. Tady mi ale spíš přijde, že se příbuzenstvo chce porvat, kdo ty náušnice vybere, aspoň co tak poslouchám maminky dcer a jeijch historky
.
Trauma - to bude záviset na dítěti a skoro jsem si jistá, že naši kluci zažívají mnohem větší trauma, když jim stříhám nehty
.
Náušnice nakřivo - neteřinka zrovna má
. Paní doktorka už má taky věk…
Jinak se ale docela divím, že se tu neobjevil nikdo, pro koho je důležité nenarušovat reflexní body. To by mě i zajímalo.
Teda, netušila jsem, že svojí otázkou tady rozpoutám takovou diskusi ![]()
Chtěla bych jen zareagovat na dvě věci:
Len-til-kah píše:
Jinak se ale docela divím, že se tu neobjevil nikdo, pro koho je důležité nenarušovat reflexní body. To by mě i zajímalo.
Při teoretické přípravě na mrzačení Haňuchy jsem někde narazila na informaci, že snad do dvou let dítěte se jakési reflexní dráhy jsou schopné obnovit; dotyčná to uváděla jako důvod, proč nechává píchnout uši kojenci. Prodávám jak jsem koupila, může to být blud, tahle problematika jde zcela mimo mě.
Lentilko - jsem člověk skromných potřeb ![]()
Kdyz jsme davala nausnice male take me zajimalo neco o reflexnich bodech-nic co by me presvedcilo ze bych ji mohla ublizit jsem nenasla.
Bolestivost-proti kazdemu ockovani to bylo proste NIC!!Tady se ockuje hned od 2 mesicu do kazdeho stehna pokazde jedna injekce…
Bylo mi zle uz kdyz jsme tam sli poprve a to pokracuje,je to pokazde sileny zazitek,hrozny plac s vycitavym pohledem v ocich-plac trva dost dlouho.
Nastreleni nausnic,bylo s placem ale trval cca 3 minuty,kdyz jsme vychazeli z obchodu byla uz samy usmev a odtamtud mame taky prvni fotku s nausnicema ![]()
Nam s manzelem z toho bylo myslim hur nez male…
no nevím ale u nás v rumburku to dělají už od dvou měsícu
takže myslíš když jí jsou dva a pul měsíce nic jí nemuže být když ji je nechám píchnout
@Judycum píše:
Baro, jasně, kdyby příroda chtěla, abychom jedli příborem, nadělila by nám místo rukou vidličku a nůž, že…asi jsem se nakazila od holek a stává se ze mě rejpal a to jsem byla vždycky opatrná…
Ahoj musím sem napsat svoji zkušenost, asi v patnácti jsem si s kamarádama i z hecu nechal náušnici nastřelit, byla to minuta a ten den to trochu bolelo. To nastřelení nebolí, ale pak to mírně zarudne a trochu bolí asi den. Svoji druhou náušnici jsem si píchnul sám o třetí nemluvě. Tenkrát jsem neměl inj. jehlu, ale normální svírací špendlík a dělal jsem to tak, že jsem si na vrch ucha přicvakl normální dřevěný kolík na prádlo a pak si ucho propíchl. Řeknu Vám, že ten kolík je silnější bolest než vlastní propíchnutí, tak že když jsem kolík sundal nic zásadního to nebylo, průběh byl stejný jako u první náušnice jen jsem chvilku chodil se špendlíkem, protože nasadit do čerstvě propíchnutého ucha náušnici není žádná legrace a špendlík se dá zavřít a taky sluší
. Třetí náušnici jsem píchal stejně jako druhou, naprostá pohoda ( trochu to bolelo, ale znovu říkám, že kolík to úplně přehluší ) tentokrát jsem použil inj. jehlu a náušnici do ni vložil a při propíchnutí protáhl ven. Stejně jsem píchnul asi jednu nebo dvě náušnice kamarádů a všichni se shodují, že ten kolík je bolel těch 10 vteřin víc než vlastní píchnutí. Kdo chce můžete si to vyzkoušet a dá mi za pravdu. Pokud jde o mě sám jsem se k tomu rozhodl a nevadilo mi to. Teď přemýšlím nad tím u své dcery, ucho jí píchat sám nebudu, nastřelení je lepší a po vlastní zkušenosti i přesnější. Mám ještě jeden poznatek před několika lety jsem náušnice odložil, ale propíchlé uši mi zarostli jen částečně. Vždy to bude vidět, ale mě to nevadí rock je rock
. Myslím si, že o týrání zde nemůže být řeč má to stejný dopad na dítě jako výběr jména, výběr školy a je na rodičích zda náušnice dají nebo ne. Mě osobně se náušnice líbí. Zaujal mě názor jedné maminky, že se dcery na náušnice zeptala ve 3 letech a když je chtěla tak ji je nechala nastřelit což mi příjde moc pěkné
a moudré
.
MOje baby majú naušničky a dávala som im ich fakt malinkým hned po tom 6-tom týždni. Jediné čo im vadilo bolo že ich doktorka drží. Zahojilo sa to super expres rýchlo. Možno preto lebo vtedy bábatko rýchlo rastia t. j. aj tá regeneračná schopnosť je rýchla. neviem. Zaplakali len ked ich sestrička držala. Prepichovali sme ale vraj aj nastrelenie je super. Ani nezistia že čo sa deje a už je to.
Ak sa bojíš predsa len bolesti tak odporúčam ten krém Emla na lokálne znecitlivenie.
Ja si na vlastni zadost nechala NASTRELIT nausnice v deseti letech, uz jsem se vazne chtela paradit.Byla to sekunda a nebolelo to.:-)
Já nechala malé nastřelit naušničky u doktorky po šestinedělí. Neříkala nic v tom smylsu že nemáme chodit ven. Ty nastřelovácí sme tam museli jen nechat tři týdny a pak jsme je vyměnili za ty co jsme pro ní měli doma.