Kdy dát holčičce náušnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
9.6.09 13:56

Tak už vím přesně kdy necháváte dítě „píchnout“ nebo „prostřelit“, čím ošetřujete a že to všechny děti zvládly báječně. A jak se některé cítí poníženy označením za tyrana kvůli takové samozřejmosti.
Já a pár dalších rýpalů jsme tu napsali proč se nám to jeví jako blbost a proč to nedělat.
Jediné co v téhle diskusi postrádám jsou rozumné důvody pro to proč ano . Napíše někdo nějaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
9.6.09 22:30

Tak já to zkusím…dostala jsem pro dceru naušnice od babičky, těšila se celé těhotenství, že je spolu vybereme a že na ni bude mít dcera památku, jako má ona na svoji babičku…a taky je to marnivost, dcera je jiná, od té doby, co ty naušnice má, je z ní ženská…taky ty naušnice vnímám jako symbol, nedala bych je klukovi (ale neodsuzuji ty, kdo to dělají, jistě mají důvod :wink: )…
Necítím se ponížená, jsem jen vytočená…netolerance a hrubost mi vadí, říct někomu že týrá dítě je hnusné, pokud to tedy není na místě…já třeba nemám v oblibě debaty o estivillově metodě, považuju ji za nepřiměřenou…ale nenapsala bych, že kdo ji použil, týrá svoje dítě, protože to je prostě zjednodušující…
Ale ono to stejně nemá cenu moc řešit, holt nemůžeme mít všichni na všechno stejný názor…jen bych se ráda vyhnula hrubosti a netaktu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
9.6.09 22:41

Baro,ale on ten duvod, NE abych dite netrapila a netyrala mi pripada velmi podobne „rozumny“ jako duvod, ANO protoze ted si to nebude pamatovat a navic uz to dnes opravdu neboli.
V obou pripadech rozhodujes za sve dite, protoze ono k tomu jeste moc rict samo nemuze a neumi. A nemuzes vedet zda ti bude v dospelosti dekovat nebo te proklinat za pichnute ci nepichnute usi.
Ja osobne jsem rada, ze mam diry v usich od malinka, protoze moje fobie z jakychkoli jehel,ktere se me maji dotkonout mi nedovoli nechat si jen tak neco propichnout (a ze bych treba druhou nausnici fakt rada ).
Tohle je podle meho vylozene na nazoru cloveka… kdyz sve dceri usi nechat pichnout nechces tak to nedelej. Ale rikat o tech kdo sve dceri nausnice ve 4 mesicich pichnout nechaji, ze jsou tyrani a podobne… to mi prijde trochu prehnany. To pak muzu rict, ze matky ktere to neudelaji jsou taky tyranky, pac jejich dcera se treba bude v dospelosti bat jehel stejne jako ja a zaroven bude touzit po ozdobe…
Jinak jen tak pro zajimavost. Vy co odmitate davat detem nausnice kdyz jsou malinke, mate vy diry v usich? A vy si pamatujete jak vam je pichali jako miminu a ted svou matku nazvete tyrankou, protoze vas jako male nechala bezduvodne trpet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
9.6.09 22:48

Judy , tos napsala moc pěkně :potlesk:

My máme důvod podobný. Náušnice koupila prababička (tedy moje babička). Máma je jedináček, já jsem jedináček, takže Mirka je její zatím první a jediné pravnoučátko, a ke všemu holčička. Taky se na to těšila celou dobu, že když to bude holka, tak od ní dostane náušnice. :D

Taky je pravda, že převážná většina holek/ženských v naší společnosti má propíchnuté uši a nosí náušnice, tak proč by se měla naše malá v tomhle odlišovat. 8)

A konečně - náušnice fakt dělají ženskou. Já když je nemám, tak si připadám jak nahá :oops:

a odpověď pro doriang - já dírky mám a mám je ráda :) a mamku za tyranku nepovažuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
9.6.09 22:49
BaraF píše:
Tak už vím přesně kdy necháváte dítě „píchnout“ nebo „prostřelit“, čím ošetřujete

no však to je snad odpověď na otázku v názvu diskuze ne? Ty sice mluvíš o náušnicích, ale trochu OT (ostatně jako mnohokrát).

Holky, tak ji nechte, ji to baví víte..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
9.6.09 22:52

Báro - přece abys mě mohla nazvat tyrankou vlastního dítěte a zhodnotit mé počínání jako blbost :idea: . Tobě to dělá dobře, mi je to jedno - everybody is happy 8) .

Pokud se na své dceři v životě neproviním ničím jiným, než že jsem jí nechala ve 3m v kosmeťáku nastřelit do každého ucha jednu orynglu, budu na sebe hrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
10.6.09 09:01

Všichni jsme se moc těšili na to, až bude mít Hanička naušnice. Podědila je po mně a po babičce. Jsou to pomněnky, které nosila moje máma, pak jsem je nosila já a teď je má Hanička. Naušnice jsou 60 let staré, ale nádherné. Je to zvláštní pocit, nedokážu jej popsat, ale jsem ráda, že máma ty naušnice uchovala. Kdo ví, třeba přežijí i Haniččino dětství a bude je nosit i její dcera… ale to už bych asi chtěla moc ;)
Pamatuju si na jednu jedinou spolužačku ve škole, která neměla píchlé uši a všichni ji strašně litovali a pořád se ptali, proč jí rodiče nenechali dát naušnice. Nikdy nevěděla, co na to říct, a bylo jí to moc líto, že se zrovna takto odlišuje. Nechci, aby si moje dcera prožívala něco podobného.
Já jsem jí je dala, protože jestli bude aspoň trošku po mně, tak bude mít tisíce různých naušnic, prstenů, přívěsků, náramků … a bude se ráda strojit. …a jak už tady někdo psal - !když si ráno zapomenu na:,–(it naušnice, připadám si jak nahá". To přesně sedí!
Tak to je vysvětlení, proč u nás ANO!
Jo, a Haničce úžasně sluší a vůbec si ji bez naušnic nedokážu představit! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
10.6.09 13:57

tak ani nevím, jestli můžu v tuhle chvili položit ještě jeden dotázek, aby nebyl považován za OT :lol: :lol:

Nemáte někdo nějaké doporučení na nastřelení v Praze 5?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
10.6.09 14:56

Ahoj Nicky , u nás to dělají přímo na středisku u pediatra, jak nastřelení, tak propichování. Tak se zkus zeptat toho svého… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
10.6.09 15:06

ahojky, naše paní doktroka pouze píchá… takže proto hledám jinde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
10.6.09 17:57

Aha, tak to ti asi neporadím. Cožpak o to, naušnice ti nastřelí kdekdo (teda samozřejmě v nějakém kosmeťáku, apod., na internetu jich najdeš spoustu), ale možná je i důležitý, aby to místo vpichu dobře vyměřili, já nevím. A nemohla by ti někoho doporučit ta tvoje doktorka? Možná tam má na někoho kontakt :?: Ale to už ses asi taky ptala…
No snad sem zavítá někdo, kdo ti poradí líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20658
10.6.09 19:53

Já jsem nechávala nastřelit Anetce uši na ORL v Palacký
Kontakt je: MUDr. Janoušek tel.: 222 928 258

Byli jsme tam loni v květnu, stálo to 500,– i s naušničkama a obě naušničky má stejně vysoko, nehnisalo jí to a ani jí to nebolelo. takže můžu doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
10.6.09 19:59

Sandriku díky, do Palacký chodím s malou na kardio tak si to tam rovnou domluvím, zvlášť když píšeš, že to vše bylo OK. Dík za tip :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.6.09 15:02

Našla jsem tuhle náramně zajímavou diskusi… :lol:

maxik píše:
Báro - přece abys mě mohla nazvat tyrankou vlastního dítěte a zhodnotit mé počínání jako blbost :idea: . Tobě to dělá dobře, mi je to jedno - everybody is happy 8) ..
Ženská, tebe není obtížné udělat šťastnou :lol: .

Do tématu bohužel nemůžu moc přispět, mám syny, a jsem celkem ráda, že jsme náušničky nemuseli řešit (ovšem třeba není všem dnům konec) - místo toho řešíme zúžené předkožky, no nic.
Argument, že si to dítě nepamatuje, moc neberu, spoustu věcí si děti nepamatují - třeba jestli je rodiče nechávali v postýlce vyřvat nebo za nimi trpělivě chodili… přesto věřím, že to v každém z nás nechá celoživotní stopu, kterou sice sami neumíme vědomě vyvolat a zhmotnit ve vzpomínku, ale která tam je (proto děti vyřvat nenechávám, proto je nosím, atd., věřím prostě, že v nich to pozitivní zůstane). Samozřejmě tohle je jiné v tom, že se to dělá jednou, ne opakovaně stále dokola, ale stejně, kdo ví…
Druhá věc je, jestli to opravdu tak bolí. Kdo to může zhodnotit? Třeba opravdu křičí spíš z vystrašení. Docela mě zaujal příspěvek maminky, která nechala dceři náušnice píchat ve třech letech a holčička sama řekla, že to nebolelo.
Dával si tu někdo píchat uši v uvědomělém věku, aby se mohl podělit, jak moc to bolelo?
V podstatě kdybych měla dceru, tak mě nestraší tolik samotné propíchnutí/nastřelení, spíš následný vývoj a to mi nikdo neřekne, jestli se to zhojí, anebo bude navzdory vší péči měsíc hnisat. V takovém případě bych sama sebe opravdu nepochválila. Těžké těžké. Nezbývá doufat, že umíme jen kluky :lol: .

Btw tlaku společnosti na to, aby holčičky měly propíchnuté uši nějak nerozumím (nevyjadřuji tím podporu urážení matek děvčátek s náušnicemi, nýbrž nepochopení skutečnosti, že příbuzenstvo obvykle bere jako fakt, o němž se nediskutuje, že holčička dostane v miminkovském věku náušnice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20658
27.6.09 22:21
Len-til-kah píše:
Druhá věc je, jestli to opravdu tak bolí. Kdo to může zhodnotit? Třeba opravdu křičí spíš z vystrašení. Docela mě zaujal příspěvek maminky, která nechala dceři náušnice píchat ve třech letech a holčička sama řekla, že to nebolelo.
Dával si tu někdo píchat uši v uvědomělém věku, aby se mohl podělit, jak moc to bolelo?
V podstatě kdybych měla dceru, tak mě nestraší tolik samotné propíchnutí/nastřelení, spíš následný vývoj a to mi nikdo neřekne, jestli se to zhojí, anebo bude navzdory vší péči měsíc hnisat. V takovém případě bych sama sebe opravdu nepochválila. Těžké těžké. Nezbývá doufat, že umíme jen kluky :lol: .

Lentilko - ta maminka jsem byla já - dceři jsem nechávala píchnout uši na její vlastní žádost. Především z těch důvodů ohledně následnýho hojení. Poprvé měla strach a nevešla ani do ordinace,resp. vešla, nechala si otřít ucho a pak zdrhla, podruhý tam šla odhodlaně a při nastřelení sebou jen cukla (přišlo mi že spíš proto,že jí cvaklo něco hned u ucha) a hned nastavila druhý.

a mimochodem já si nechávala píchat uši v 9. letech - tenkrát se moc často nenastřelovalo, takže mi je píchala dětská dr. jehlou a bolest si pamatuju, ikdyž ně nijak strašnou, hlavně ale spoustu krve a asi roční denodenní problémy s hnisáním a bolestí. Takže i proto jsem měla strach, že to bude u dcery stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí