Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že je to lepší celé dobrat, jinak Ti to může všechno rozhodit. Alespoň jsem to tak vždy slyšela jako doporučení. Mi se cyklus po vysazení antikoncepce dlouho nechtěl srovnat a neměla jsem ovulaci vůbec. A doktor říkal, že se to po braní antikoncepce několik měsíců často stává…
@missmiri no dobře, tak já ho klidně doberu, ale pokud už tedy další brát nebudu tak bude cyklus ok? tělo přece taky pozná že nezačnubrát další balení ![]()
Když utneš takhle v půlce, tak se MS může dostavit celkem kdykoli a ta další nejspíš taky
platíčko dober a pak uvidíš. Já například dobrala platíčko, proběhla „MS“ v té sedmidenní pauze, no a další MS pak už nepřišla ![]()
Rozhodně je lepší dobrat celé platíčko. Takhle v půlce to je pak pro tělo hodně velké rozhození. I po řádném dobrání plata je pro tělo těžké se srovnat. Po dobrání celého plata dostaneš menstruaci nejdřív normálně a pak další cyklus podle toho, jak se tělo s tím porve.
Já myslím, že je to hodně individuální. Jen říkám svou zkušenost. Po vysazení antikoncepce jsem bez injekce nedostala menstruaci i 3 měsíce a doktor říkal, že nemám pravděpodobně ani ovulaci, že se to po vysazení ženám často stává. Brala jsem i nějaké prášky na srovnání. Ale některé ženy to mají v pohodě a otěhotní třeba hned ten měsíc po dobrání pilulek. Ale s tím dobráním plátíčka se to vždycky doporučuje, to jsem slyšela několikrát.
Pokud nedobereš celé plato, tak dostaneš MS, tak jak ti chodívá po dobrání (má zkušenost do 3-4dnů)
já po vysazení (po dobrání platíčka) antikoncepce dostala MS normálně v dané pauze a pak neantikoncepční MS až po 37dnech..s tím, že ovulace naskočila až 3 měs po vysazení.
Tak snad jsem to napsal srozumitelně ![]()
Tak hodně zdaru ![]()
Díky za názory, tak jsem byla v koupelně a obě tablety sblajzla(tu ze včera a dnešní)
doberu a uvidím, ale ted mám strach, že budu těhotná(dnes proběhlo tulení)a já budu dál zobat prášky
tak uvidíme no ![]()
@Anonymní píše:
Díky za názory, tak jsem byla v koupelně a obě tablety sblajzla(tu ze včera a dnešní)doberu a uvidím, ale ted mám strach, že budu těhotná(dnes proběhlo tulení)a já budu dál zobat prášky
tak uvidíme no
Jestli sis nevzala prášek jenom včera, tak myslím, že otěhotnění je nemožné ![]()
To ti nikdo neřekne. Někomu se spustí v normální termínu někomu po půl roce…
Ovulaci bych do první spontánní ms neřešila. je to 50:50 že proběhne
@Anonymní píše:
Díky za názory, tak jsem byla v koupelně a obě tablety sblajzla(tu ze včera a dnešní)doberu a uvidím, ale ted mám strach, že budu těhotná(dnes proběhlo tulení)a já budu dál zobat prášky
tak uvidíme no
Kdyz budes tehu a brat prasky, tak to vubec nevadi, antikoncepce miminku neuskodi, jsou to vlastne hormony navozujici „umele tehu“, coz v lraxi znamena ze pri antikoncepci neovulujes. Ja to vzdycky brala, jak potrebovala, kdyz jsem chtela posunout MS, tak jsem treba brala 4 tydny, pak vysadila na tyden a podobne. Po 9 letech jsem vysadila a treti cyklus otehotnela. Ted pred druhym tehu jsem brala vzdy 2 platicka a pak 7denni pauza a po vysazeni se mimi povedlo na 2 cyklus. Asi mam stesti
a jsme oba plodny a nemame problem otehotnet.
Ja kdyz pred x lety nedobrala - posunovala jsem si to kvuli dovce a nechtela
ji brat v kuse, tak mi dorazila klasicky treti den po dobrani.
…přesně tohle jsem udělala letos v únoru…vysadila jsem uprostřed…MS došla normálně 3-4 po vysazení, jako vždy…jednou jsme na to vlítnuli a byla jsem těhotná
…ale bohužel to dopadlo špatně ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám jednoduchý dotaz, ale stejně v něm trochu tápu.Jsem uprostřed plátíčka antikoncepce a tak nějak jsem se ze dne na den rozhodla že už ji brát nechci.(jako uvedu na pravou míru, s manželem jsme další dítko plánovali tak za měsíc, já si říkala že aspoň doberu to plátíčko, ale prostě už jsem se tak splašila, že jsem to utla hned
ale k dotazu, jen mě zajímá kdy mám očekávat ms? v čase kdy bych ji dostala kdybych dál normálně brala antikoncepci nebo se dostaví dřív, z důvodu vysazení? a pokud by mi dorazila ted, znamená to že se jakoby posune i ovulka? Snad mi rozumíte ikdyž to píšu asi zmateně
Ahojky. Podle mě na to, kdy dostaneš MS nemá žádný vliv, jestli jsi prášků snědla 10, nebo klasicky 21. Když jsi přestala brát v půlce plata, tak očekávej MS tak do 3-4 dnů, prostě klasicky, jak po dobrání celého plata. A pak se klidně můžete začít snažit o mimčo..:-) Já přestala brát HA hned po svatbě, takže jsem taky nedozobala celé platíčko a vůbec ničemu to nevadilo..
@missmiri myslíš? jj byla jen jedna, ta včerejší, ale jsem zrovna uprostřed cyklu takže je docela možné že mám ted ovulaci
a plodná jsem až až, to už mám vyzkoušeno
ale nechala jsem si poradit a doberu prášky a pak se uvidí ![]()
Ahoj holky, mám jednoduchý dotaz, ale stejně v něm trochu tápu
.Jsem uprostřed plátíčka antikoncepce a tak nějak jsem se ze dne na den rozhodla že už ji brát nechci.(jako uvedu na pravou míru, s manželem jsme další dítko plánovali tak za měsíc, já si říkala že aspoň doberu to plátíčko, ale prostě už jsem se tak splašila, že jsem to utla hned
ale k dotazu, jen mě zajímá kdy mám očekávat ms? v čase kdy bych ji dostala kdybych dál normálně brala antikoncepci nebo se dostaví dřív, z důvodu vysazení? a pokud by mi dorazila ted, znamená to že se jakoby posune i ovulka? Snad mi rozumíte ikdyž to píšu asi zmateně