Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že ovulace při práškách vůbec nemůže být. A i kdybys zázrakem otěhotněla, pak jak psal někdo výše, pár prášků plodu neublíží.
@Anonymní píše:
@missmiri myslíš? jj byla jen jedna, ta včerejší, ale jsem zrovna uprostřed cyklu takže je docela možné že mám ted ovulacia plodná jsem až až, to už mám vyzkoušeno
ale nechala jsem si poradit a doberu prášky a pak se uvidí
Teda nevím, jaké máš prášky, ale já když zapomněla ve 2 týdnu braní, tak se nic nedělo, blbý to bylo v prvním a třetím týdnu. A jak jsem psala, antikoncepce miminku neuškodí, a miminko stejně chceš, tak je jedno jestli to bude teď nebo za 14 dní
.
@Anonymní píše:…no na revizi jsem byla v květnu…MS jsem dostala teprve předevčírem a to ještě po vyvolávací injekci…
@MonikaN.89 a dál jste už nezkoušeli?
@MonikaN.89 aha,to je mi líto. já mám po dvou revizích a jednom sp, ale nakonec vše dopadlo dobře ![]()
Je mi 12 let. Výtok mám půl roku. Prsa mi rostou už asi tak 2 roky. Ochlupení mám také tak půl roku. Jak je první menstruace daleko? Zhruba… jeden rok nebo tři?
@marrlinka píše:
Neni o co stat
Je dobře, že se děvče zajímá.
U mé ségry to zanedbala nejprve máma (že do 15 času dost), potom i gynekolog, který to neřešil. Chvíle, kdy se mohlo nějakou substituční hormonální léčbou něco zachránit, utekla a tak je dnes pohlavně nedospělá, nemá prsa, nevyvinutá děloha, nemá menstruaci, nebude mít nikdy děti. A přitom zřejmě stačilo to řešit včas, když bylo tělo ve vývinu a hormony, byť umělé, by to možná posunuly správným směrem.
Díky za zachování anonymity.
M.
Těžko říct, do dvou let asi určitě, spíš i dřív.
Pamatuji se, že jsem se na svoji menstruaci těšila, cítila jsem se potom tak nějak vyspělejší
Ale kdybych věděla, jaká to bude kolikrát otrava, tak bych bez ní klidně ještě pár let vydržela ![]()
To je u každého jiné, těžko se to odhaduje. Já ji třeba dostala týden před 12.mi narozeninami. Pamatuji si to dobře, protože jsem tehdy vůbec netušila co to je. Maminka mě jak si zapomněla poučit a bydleli jsme tehdy v malé vísce, kde ani Bravíčko nebylo.
Prsa mi myslím začala růst až právě ten rok, co jsem dostala první MS.
@MonikaN.89 a dál jste už nezkoušeli?