Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsou tu podobné diskuze, ale o dost starší… tak zakládám novou, snad to neva.
Jely jste těhotné k moři?
Jak to proběhlo?
Jak jste zvládly případné druhé dítě? (naše má 2,5roku)
Chtěli bychom určitě letadlem, nejspíš raději v rámci EU. Nebo je v pohodě i např. Turecko?
Jsem teď v 21.týdnu, břicho už mě začíná zmáhat. Tak se pořád nemůžu rozhodnout…Chtěli jsme hlavně kvůli klučíkovi, má astma a ekzémy…
Jaké jste měly podmínky u pojišťovny? Já bych teda byla nad 22.týden.
Díky za tipy
Já jsem v 8 tt a jedeme s tříletou, dr. neměla nic proti tomu, vyjíždíme za pár hodin. určitě bych zvážila kam, třeba egypt apod. bych nejela, my jedeme do chorvatska na istrii nahoře, bříško sice nemám ale jsem utahaná jak kotě a mám nevolnosti jak šlak ale jedu. upřímně doma jsem utahaná taky a možná ještě víc, tam se o mě na hotelu postarají:-)) doktorka mi to schválila, naopak sama řeklaať si jedu odpočinout, jen řešila zda autem či letadlem, že letadlo by mi moc nedoporučovala takto v začátku ale ty jsi dál tak bys možná i mohla
@budi radím, koukni na pojišťovny, aby tě vůbec mohli pojistit. Tuším, že pojistí těhule do 24.tt, ale jistá si nejsem.
Já jela do Chorvatska autem ve 23.tt. Cesta nic moc - chytli jsme nehodu v Rakousku a 6 hodin v koloně (naštěstí v noci, takže to ještě šlo). Jenže pak jsme chytli nehodu českého autobudu v Chorvatsku a tam jsme čekali 7 hodin na dálnici na slunci. Nic moc popravdě (hlavně jsem byla naštvaná na policii, že neuzavřela dálnici a neodkláněla auta na objížďku - nehoda se stala ráno asi ve 4 a my tam dojeli kolem 10h. Takže tam nechali všechny dojed - kolona byla kolem 20km před námi a za námi byl výjezd nějakých 25km).
Jinak slunce mi nevadilo, jen jsem se v půlce dovolené spálila tak hrozně, že jsem měla po zádech puchýře, ale to byla moje blbost - běloba na poledním slunci 2 hodiny
.
Já byla s 18m a ve 23tt v turecku. A bylo to super. Bylo by lepší do toho 24tt to stíhat, máš větší výběr pojištění, jeĎte, a užijte si to ![]()
Já si to nedala vymluvit a letěla na Korfu v 14.týdnu, jsem si říkala a co, měla jsem s sebou pětiletou, den před odletem domů jsem začala krvácet, děs běs, strašných 24hodin, než jsem se dostala domů a ke svýmu gynekologovi, nakonec to nic nebylo, nízko položená placenta, která zlobila, ale už jsem se od gynekologa nehla na 10km
já bych nejela. Jenže když to všichni říkali mně, měla jsem svou hlavu.
Já to měla naopak, letěla jsem z tepla do sněhu ve 20tt a byla tam měsíc. Přežily jsme to zdárně obě ![]()
Byla jsem ve 23tt s dcerou 3,5 roku a byla to moje nejlepší dovolená
na starosti jen jedno dítě, se kterým se už dá dobře domluvit
Byli jsme v turecku, nelezla jsem moc na sluníčko a přes poledne jsme spali
a pokud uvažuješ, tak je lepší jet tak, aby ses vrátila do ukončeného 24 tt, to tě pojistí všechny pojišťovny, později už musíš víc hledat. a radši letět než jet 10 hodin autem ![]()
Já jsem loni nejela, ne kvůli zdraví ale kvůli financím. a je mi to moc líto, už si to dalších x let s miminem neužiju jako „jen těhotná“. takže radim jeď. s dvouma už si to neužiješ tuplem. turecko bych nedela, evropu klidně. pokud se ti něco stane, tak se stejnou pravděpodobností jako doma u rybníka…
Opět přidám svou zkušenost s odletem do Austrálie ve 33tt(bohužel to teď nevím jistě, zda to byl 33tt ale něco okolo) a vrátila jsem se 4dny před porodem(nebyla to dovolená, spíš jsem tam musela kvůli rodině). 4.8. jedu s dcerou(10měs.) znovu do Austrálie a jsem taky těhotná(24tt). Nebojíme se. Turecko bych neradila, kvůli horkům, které nedělají mimču v břiše dobře. Radím Francii či Španělsko. A pak taky Maroko(Agadir) sice není v EU ale teploty jsou tam vcelku přijatelné(manžel tam byl před týdnem)
Za mě klidně jeď
![]()
Letela jsem do Tunisu ve 26. týdnu s ani ne 2,5 letou dcerou a vse bylo v pohode ![]()
Zítra se vracíme po 14 dnes s Kalábrie, jsem dnes 25+0 malými je 14 měsíců a užili jsme si to parádně, letecky jsme to z domu do hotelu zvládly za 5 hodin, malej skoro celou cestu prospal. Italové děti milujou, takže doporučuji, máme hotel s jídlem, malej miluje vodu, takže jsme si to 100% užili. Pojištění má manžel nadstandard k platební karty, ale pro jistotu jsem se jeste pripojustila u Uniqa, protože tam nemají omezení az od ukončeného 26tt, jinak většinou 24tt.
Byla jsem v 22 tt s 2,5letým dítětem na ostrově v Řecku a super. Manžel se hodně staral o dítko a pohodička. Teď se dvěma už tolik volna nikdy nemám
Ležela jsem pod slunečníkem, poo spala, pořád jedla, plácala bábovky z písku a tak…
Poprvé jsem jela asi ve 22.týdnu na Krétu a ok. U třetího jsme letěli až za oceán ve 32.týdnu se 4.letým a 9.měsíčním synem a byla to dovolená na kterou stále vzpomínám. Cítila jsem se parádně a užili jsme si to. Kupodivu my bylo lépe tam než doma kde jsem 9m těhotenství prozvracela
,tam jen 1 ![]()
Byli jsme loni asi ve 4.tt v Tunisku a asi v 18.tt v Itálii a v pohodě. Ani mě nenapadlo, že bych se měla nějak připojistit, nebo to pojišťovně hlásit, měla jsem standardní cestovní pojištění.
A dítko jsme s sebou měli, ale už je velký,11 - ti letý ![]()
@anlendy. : omlouvm se zakladatelce za OT ale jak se leta v tak pokrocilem tehotenstvi? Musis mit potvrzeni od doktora a je to narocne? Ja jenom teoretizuji, jsem ted v AU a tuhle jsem premyslela, co by bylo kdybych treba otehotnela, ta cesta mi prisla dost narocna i netehotne ![]()