Kdy dozrají plíce miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21705
10.5.11 21:28

já jsem ležela s klárkou ve 32tt na rizikovém, protože jsem měla úplně průchozí čípek a dotkorka nahmátla hlavičku. dostala jsem kortikoidy okamžitě. pouštěli mě domů do klidového režimu za 10 dní, když už se nález nezhoršoval a klárka se narodila 38+3. pro mě ty kapačky kortikoidů byly i takovým psychoologickým uklidněním, že kdyby se náhodou rozjel porod, tak to malá zvládne. ani by mě nenapadlo je odmítnout ;-) a s tím dozráváním plic, doktoři na rizikovce v podolí říkali, že dozrávají kolem toho 34tt. že pak se už kortikoidy nepíchají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.5.11 21:41

to jsem netušila, že vydrží jen krátce, já myslela, že je to napořád
jejda tak jsi skončila ve špitále-tak to byla ráno fakt plodovka? ráno jsem četla tvoji diskuzi
no já ležím doma, protože s tímto nálezem už jsem v nemocnici byla a nic mě nepíchli, tak mě ted dr.říkal, že je zbytečný být v nemocnici, když mě to stejně nepíchnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.5.11 07:04

O tom taky slyším poprvý, že mají účinnost jen krátce, to se mi moc nezdá :think:
Naopak dřív se píchala do zadku Dexona, dvě dávky, dneska už jen jedna dávka kortikoidu, který se jmenuje podobně, ale nemůžu si vzpomenout… :think:

No jinak já tedy rodila 33+3 s kortikoidy a dýchal dobře, kamarádka rodila 33+2 bez kortikoidů, tý odtekla voda a nestihli je, a malýho museli převézt z Hořovic do Podolí, kde byl ještě 5dní na kyslíku, druhá kamarádka rodila 35+3 na Kladně a malýho převáželi vrtulníkem taky, do Krče, protože měl problémy s dýcháním.
Ale tý teda taky odtekla voda, tak třeba měly obě děti navíc ještě potíže díky infekci, kvůli které se narodily dříve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
12.5.11 14:15

ano je to pravda, pokud nedojde k porodu tak se píchá znova, nevím, jak dlouho vydrží ale Google určitě bude vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
13.5.11 22:40

I se píchají různý dávky… Já dostala v nemocnici v Prachaticích dávky po 12 hodinách a celkem 4… v ČB píchají po 24hodinách, tudíž dávky jen 2 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
17.5.11 22:49

Prave som si nasla vasu diskusiu, vdaka za info, dufam, ze tiez nebude treba malemu kortikoidy. Lezim od 26tt, teraz som 29tt, cipok je 31 mm, ale dr. nahmatala hlavicku a otvorena som na 5mm x 8mm, ako som si vylustila z tehu knizky. Beriem magnezko a lezim doma a dufam, ze maly aspon do 34tt vydrzi v brusku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
20.5.11 17:37

U nás se taky píchají po 12ti hodinách a 4dávky a dr. právě říkal, že by se musely po tom týdnu až 10ti dnech píchat znova, ale pokud se nález nemění a není nijak špatný, tak je nepíchají, snižuje to imunitu atd.
Soni, musíme do toho 34.tt min. vydržet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky