Kdy je běžné začít učit při studiu učitelství?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Co konkrétně bych si měla rozmýšlet? Co by bylo to proti? V soukromém sektoru je vic zkušeností, vždy lepšíVím, jak je to ze zákona, jde mi o to zda má cenu se hlásit, zda to ředitel/ka ocení, nebo bych jim jen pridelavala práci s psaním odmitaveho emailu
IT je tak nedostatková aprobace, že bych to klidně zkusila, pokud si na to troufáš. My jsme letos chtěli taky přijmout nekvalifikovaného člověka s tím, že bych mu pomáhala. Nakonec ho přeplatili jinde a my máme smolíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
Aha a proč?
Protože v Praze a v okolí Prahy si kvalifikovaní pedagogové najdou lukrativnější zaměstnání. Učitelé jazyků - soukromé lekce, matikáři a češtináři doučování k přijímacím zkouškám, informatici…to je snad jasné.
Osobně si myslím, že kdyby u vás nebyl problém se silami, tak v životě se nezvednou ty platy tak, jak se zvedly v posledních letech - protože musí přidat všem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
A učí na plný úvazek s třídnictvím?
Celou dobu, kdy ji znám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A naše spolužačky. Jedna mé sestry a jedna moje. Jsou to sestřenice. Jedna je právnička. Druhá je taky učitelka. Obě mají 4 nebo dokonce už možná pět dětí. Ale mají je snad po roce. Taky hodně věřící rodina. Rodiče těch holek jsou třeba ze 7-8 sourozenců. Takže u nich ani nebyl předpoklad, že budou mít mín dětí. Obě se věnují oboru, který mají vystudovaný. Plus mají nějaké funkce kolem toho kostela, fary. Tomu ani nerozumím. Ale to má i ta moje kolegyně. Vede sbor v kostele.
Příspěvek upraven 10.07.23 v 16:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
https://magazin.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/#…To je ona.
Tak ta bude mít profesní oporu minimálně ve svém manželovi. Nebála bych se toho, že bude špatná.
Navíc má nárok na uvádějícího učitele, podle nové metodiky dva školní roky. Měl by jí být k dispozici i ohledně příprav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
https://magazin.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/#…To je ona.
Tak pro tu bude práce až někde na posledním místě…pro každého má den jen 24 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
Omlouvám se, má těch dětí jen 5, zatim, my mistake. Je ji 27, odtud se mi asi primotala ta sedmička…
takže dálkově studuje peďák, mají pět malých dětí a učí? To se jako dá reálně zvládnout?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejmladšímu je tedy rok?? Já učila na miniúvazek (4 hodiny týdně) jeden rok v zahraničí, když mým nejmladším byly 3 měsíce, prostřednímu 4 roky a nejstarší byla v první třídě. Měla jsem dávno dostudováno. Absolutně nechápu, jak jsem to přežila, ale proti téhle paní je to slabota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Tak ta bude mít profesní oporu minimálně ve svém manželovi. Nebála bych se toho, že bude špatná.
Navíc má nárok na uvádějícího učitele, podle nové metodiky dva školní roky. Měl by jí být k dispozici i ohledně příprav.
No, nekvalifikovana na tridnictvi prvňáčků je každopádně. Vzpomněla jsem si na svoji anglictinarku v 5. třídě, bývalou rustinarku, která byla tak maximálně 3 lekce před námi a její „dzeris“. Ale ta měla aspoň čas, učit se tu ájinu po večerech, tato nechápu, kde na studium vezme čas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
No, nekvalifikovana na tridnictvi prvňáčků je každopádně. Vzpomněla jsem si na svoji anglictinarku v 5. třídě, bývalou rustinarku, která byla tak maximálně 3 lekce před námi a její „dzeris“. Ale ta měla aspoň čas, učit se tu ájinu po večerech, tato nechápu, kde na studium vezme čas…
U nás si krom jedné prvostupňařky žádná neučí angličtinu. Na jazyk dochází holky z druhého stupně. Jak je ve třetí třídě naberou, tak je vedou do deváté třídy. A ta jedna si na to vystudovala při práci 25 let zpět školu druhou školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Ostravě na celoživotním pro 1.stupeň se musí didaktika angličtiny zvládnout. Ale zase nechtějí klavír, mají tam flétnu.
Na jiných univerzitách mají klavír, ale nechtějí didaktiku AJ.
Na škole mých dětí taky učí AJ učitelé z 2.stupně. Výuka je od 3.tridy, před tím nepovinný kroužek.
Na jedné škole, kde jsem spolupracovala, tak od 1.třídy, učitel 1.stupně. Druhý stupeň je jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavé, u nás na škole by nedostudovaného nikdy nepřijali. A v okolí je to dost podobné. Ale žiji v regionu, kde je učitelů dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit