Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím.
Chtěla jsem se zeptat, co považujete, že má větší váhu. Rozejít se stylem přestat si z minuty na minutu psát (předpokládejme, že u sebe dotyční nebydlí) a výdat se, nebo se hádat po zprávách, že je konec?
Samozřejmě vím, že to první, spíš by mě zajímalo jestli má to hádání stejnou váhu, jako se přestat úplně kontaktovat. Děkuju moc, potřebuju to vědět kvůli velkému životnímu rozhodnutí. ( I když jsem názoru, že ukončit vztah po drátě a ne osobně je jako ze školky, bohužel někdy to není možné) ![]()
Nevím zda to chápu dobře
ale přestat psát, to bych pochopila maximálně po prvním rande, když si nesednou, už si nenapíšou. Rozejít se po telefonu je trochu nefér. Takže se přikláním k osobnímu vyřešení
Doufám že je vám maximálně 13 let.
Ale i chytřejší čtrnáctka, co se sníží k tomu aby se rozcházela po textových zprávách vymyslí, že je asi lepší napsat - promiň, nemá to cenu, nechci s tebou nic mít. To není ani mlčení ani hádka, že.
O tom to je. V textu píši, že tohle rozcházení po drátě nemám ráda. Samotné mně to přijde jako dost otřesný způsob rozchodu, jako ze školky. Jenže mi řekněte co dělat, když se chcete rozejít osobně ale ta druhá polovička nechce? Je to dost zbabělé, jenže nikoho nejde nutit, aby se někde sešel. Asi za to nestojí.
Nutit někoho, aby se se mnou osobně sešel, aby se se mnou rozešel… Sorry, to je stejně trapné jako SMSka.
Tak mu napiš, že teda končíte a basta. Zablokuj a jdi dál… Takových ještě nejspíš bude…
Takhle, asi jsem to opravdu špatně podala, jen jsem v tuto chvíli opravdu mimo a nevím, kde mi hlava stojí. Chtěla jsem asi spíš slyšet, jestli brát jako definitivní rozchod, když ta osoba prostě přestane psát, nebo čekat, až navrhne sám, sejít se a rozejít. Před ignorací jsem to totiž navrhla ale nechce.
@LadyPoplin ještě lepší.
Pokud už se s vámi nebaví, tak se asi už se s vámi asi i rozešel.
Brala bych to jako konec vztahu, kdyby mi prestal psat a reagovat na moje zpravy. To, ze by se odmital sejit (a rozejit se tvari v tvar) by jen potvrdilo muj dojem, ze jsem pro nej uz jen „ztrata casu“ a pohodlnejsim resenim je jim zvolene utnuti komunikace.
@LadyPoplin píše:
Takhle, asi jsem to opravdu špatně podala, jen jsem v tuto chvíli opravdu mimo a nevím, kde mi hlava stojí. Chtěla jsem asi spíš slyšet, jestli brát jako definitivní rozchod, když ta osoba prostě přestane psát, nebo čekat, až navrhne sám, sejít se a rozejít. Před ignorací jsem to totiž navrhla ale nechce.
nechce? pak je netřeba se ptát zda je konec ![]()
@LadyPoplin píše:
O tom to je. V textu píši, že tohle rozcházení po drátě nemám ráda. Samotné mně to přijde jako dost otřesný způsob rozchodu, jako ze školky. Jenže mi řekněte co dělat, když se chcete rozejít osobně ale ta druhá polovička nechce? Je to dost zbabělé, jenže nikoho nejde nutit, aby se někde sešel. Asi za to nestojí.
Když se nechce sejít, tak už jste rozešli…Tak bych mu uz nic nepsala
@LadyPoplin píše:
Definitivní…Tak se to prostě dneska dělá
@LadyPoplin píše:
Zřejmě na to nemá koule, aby Ti to řekl do očí. Osobně bych v takové situaci asi byla ráda, že ho teda už neuvidím a považovala bych to za uzavřené. Chápu, že bys to asi ráda nějak zvrátila, ale jen se budeš zbytečně trápit (a vím, že se stejně trápíš). Chce to čas a ideálně žádnou další komunikaci s ním. Sejde z očí, sejde z mysli.
@LadyPoplin píše:
Když se nechce ani sejít, tak bych mu už nepsala, vymazala číslo…
@LLump Myslíš si, že se chlapi rozcházejí tak, že všechno na férovku řeknou, jo?
@LLump píše:
Tohle je doména hlavně ženských, spláchnout se a už se neozvat
Když se druhá strana přestane ozývat, nemá smysl se nějak vnucovat. NIKDY to nepřinese nic dobrého, max. to prodlouží agónii či přisype sůl do ran. Hoď to za hlavu a zapomeň, ve svém zájmu.
Ani omylem, hodně chlapů začne dělat mrtvého brouka a pokládá to tím za vyřešené..