Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LadyPoplin píše: .jestli má to hádání stejnou váhu, jako se přestat úplně kontaktovat…
ono záleží, co to bylo za vztah, jaký byl průběh, dále záleží jak to cítíš, a jak to cítí protějšek..???…
@LLump píše:
Tohle je doména hlavně ženských, spláchnout se a už se neozvat
Když se druhá strana přestane ozývat, nemá smysl se nějak vnucovat. NIKDY to nepřinese nic dobrého, max. to prodlouží agónii či přisype sůl do ran. Hoď to za hlavu a zapomeň, ve svém zájmu.
věř že opravdu není.. není to doména hlavně ženských..je spousta mužů, kteří prostě vymizí a přestanou se ozývat s tím, že když nepíšu nevolám, tak je to přece jasný..
@jdukolem píše:
věř že opravdu není.. není to doména hlavně ženských..je spousta mužů, kteří prostě vymizí a přestanou se ozývat s tím, že když nepíšu nevolám, tak je to přece jasný..
Typicky mužské řešení problému je strčit hlavu do písku a dělat, že žádný problém není
.
@jdukolem píše: ..kteří prostě vymizí a přestanou se ozývat..
představa, že se někdo už neozve… a za nějaký čas se zase objeví se zájmem o kontakt..
takové lidi raději v životě nikdy nepotkat…
@Kobea píše:
Typicky mužské řešení problému je strčit hlavu do písku a dělat, že žádný problém není.
překvapilo mě, že takhle to dělá opravdu dost mužů - chápu, že se asi bojí scény a slz, ale to asi k rozchodům patří.. jen tak vymizet beze slova je pro druhou stranu hodně bolestivé myslím si..
@minoe píše:
představa, že se někdo už neozve… a za nějaký čas se zase objeví se zájmem o kontakt..![]()
![]()
![]()
takové lidi raději v životě nikdy nepotkat…
asi jo no, ale na druhou stranu každý vztah i ten takhle blbě končící je prostě poučení do života.. mě se to stalo dvakrát poprvé jsem byla vyděšená, že se mu třeba něco stalo a tak, podruhé už jsem to vzala že ok - stává se - člověk se zocelí to jo, ale ztratí iluze
Proti scénám je dobré se rozejít někde v restauraci. Vidim to často ve filmech ![]()
@jdukolem píše:
asi jo no, ale na druhou stranu každý vztah i ten takhle blbě končící je prostě poučení do života..
jaké ponaučení, to by mne vážně zajímalo… Vidím to tak, že chci být s někým, záleží mi na něm = osobní kontakt.. nechci být s někým, nezáleží mi na něm = ignorace…
@minoe píše:jaké ponaučení, to by mne vážně zajímalo… Vidím to tak, že chci být s někým, záleží mi na něm = osobní kontakt.. nechci být s někým, nezáleží mi na něm = ignorace…
poučení konkrétně pro mě? že se lidi nechovají vždy tak, jak bych si já přála, a že to, že já bych se zachovala statečně a s úctou k druhému nic neznamená.. víš mě hodně překvapilo, že DOSPĚLÝ muž dokáže hrát takové hry typu - už se neozvu a nedokáže se postavit věcem čelem o to víc si pak vážím chlapů co ty koule mají a rozejdou se tak nějak řekněme na slušné úrovni
@jdukolem píše:
poučení konkrétně pro mě? že se lidi nechovají vždy tak, jak bych si já přála..
Chovat k někomu city neznamená automaticky, že dotyčný je bude chovat i k tobě. Když někdo zaujímá „postoj“ jen na základě tvého postoje tak je to špatně v partnerském vztahu.. tak by to v životě nemělo fungovat, že budeš očekávat, že dostaneš to co dáš.. protože pak se ti může stát, že dostaneš jen lítost.. a to už je někdy lepší, nedostat nic..
@minoe píše:
Chovat k někomu city neznamená automaticky, že dotyčný je bude chovat i k tobě. Když někdo zaujímá „postoj“ jen na základě tvého postoje tak je to špatně v partnerském vztahu.. tak by to v životě nemělo fungovat, že budeš očekávat, že dostaneš to co dáš.. protože pak se ti může stát, že dostaneš jen lítost.. a to už je někdy lepší, nedostat nic..
ano, však o tom píšu ne? jen ve zkratce.. nelze očekávat.. a ve vztazích je svoboda na prvním místě.. nicméně ve věku dejme tomu 40+ mě způsob rozchodu - už se neozvu opravdu překvapil, jsem myslela, že to dělají děcka ve věku -náct ![]()
@jdukolem píše: .. nicméně ve věku dejme tomu 40+ mě způsob rozchodu - už se neozvu opravdu překvapil..
Když někdo se někdo neozývá, tak to je taky určitý projev sdělení, jednoduše je to ignorace a znamená = nemám zájem. Opak toho je komunikace, být spolu…
Mne to nepřekvapuje, jelikož vím jak vypadají projevy citů nebo projevy nezájmu, ignorace..
@minoe píše:
no to zjistí asi každý, že to v životě nefunguje tak, jak by si představoval a že, ty do něho chlebem…se nezakládá na pravdě
@jdukolem píše:
ano, však o tom píšu ne? jen ve zkratce.. nelze očekávat.. a ve vztazích je svoboda na prvním místě.. nicméně ve věku dejme tomu 40+ mě způsob rozchodu - už se neozvu opravdu překvapil, jsem myslela, že to dělají děcka ve věku -náct
dělá si to i padesáti…na tohle asi věk nemá vliv..když je někdo srab, věkem se to nevyléčí
@minoe píše:
Když někdo se někdo neozývá, tak to je taky určitý projev sdělení, jednoduše je to ignorace a znamená = nemám zájem. Opak toho je komunikace, být spolu…Mne to nepřekvapuje, jelikož vím jak vypadají projevy citů nebo projevy nezájmu, ignorace..
jo v tomhle prvním s tebou souhlasím…
a ta druhá věta jo - někdo to ví hned, jako ty, já se to musela naučit