kdy je vidět srdíčko?

13
26.1.09 08:45

kdy je vidět srdíčko?

Ahoj holky,

tak jsem byla dneska u doktorky. Jsem v 5 týdnu + 5 dni a zatím nemáme srdíčko. Objednala mě za 14 dní na další kontrolu a předepsala kyselinu listovou a Utrogestan.

Kdy bývá vidět přes ultrazvuk srdíčko? Prosím napište Vaše zkušenosti. Jsem z toho docela nervózní.

Díky

PS:
HCG. Vím, že tu v pátek byla nějaká diskuze. Datum začátku poslední menstruace je 18.12. a na krvy jsem byla 19.1. a HCG bylo opravdu
3 033 U/l - doktorka říkala, že to je dle norem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
26.1.09 08:50

Ničeho se neboj, já byla na prvním UTZ na konci 6tt a srdíčko vidět nebylo, byla jsem taky nervózní, hledala po celém netu, nakonec v 8+1tt jsem byla na kontrole a všechno bylo v pořádku.Posílám odkaz na docela zajímavý článek a přeju pohodové těhotenství. :wink:
 http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.1.09 10:41

Jeee, tak to ja jsem asi o tyden za tebou - 4tyden 5den, srdíčko bylo vidět u obou mých předchozích dětí někdy v 7 týdnu, tak neboj, vše bude ok… :D
já se dokonce ještě ani neobjednala k doktorovi… právě čekám až budu tak daleko, že bude srdíčko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
26.1.09 12:07

Já byla na Utz v 5.týdny a taky ještě nebylo vidět, pak další vyšetření jsem měla v 8.tt a tam už to vidět bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
26.1.09 12:13

Ahojky,
tak ja byla na zacatku 7 tydne a srdicko slo videt. U nekteryh jde videt i o tyden pozdeji, zalezi na tom jak moc dobry ma dr. ultrazvuk. Tak nedepkuj, priste ho urcite uvidis. :lol:
Hodne stesticka :wink:

• Citovat
  • Upravit
1102
26.1.09 13:22

Ahojky u mě bylo vidět v 5 týdnu, ale myslím si že si mohla klidně otěhotnět o něco později a tak bude vidět příště neboj držím pěsti. Myslím že v 8 týdnu bude vidět určo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
26.1.09 15:11

Ahoj, nepanikař, já jsem byla prvně na ultrazvuku taky na konci 6. týdne (podle MS) a tlučící srdíčko nebylo, a týden na to už bylo vidět tak krásně, že jsem to viděla i já :lol: . Taky se ukázalo, že mimčo je o pár dní mladší, než by bylo podle té MS - teď jsem v 18tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.12.10 08:56

Ahoj holky, píšu všem, kdo potřebují dodat optimismus: :-) K tomu, kdy bije srdíčko, moje story: 1.12. jsem byla na UTZ, přesně TT 6+0. Při předchozí návštěvě mi doktor řekl, že právě 6+0 už bude vidět srdíčko, takže jsme šli s manželem celý natěšení. Při UTZ doktor nejprve nemohl mimčo ani najít a ve finále mi řekl, že srdeční akce tam není, mímo má 3mm a následně mi dal přednášku, co mám dělat, až začnu krvácet (ne když). Navíc mě vyděsil, když se mě dost nepovedeně snažil uklidnit, že přeci jde o to, kdy byla ovulace a to že pak může být různé… , protože mi ovulaci vyvolávali, nebylo pochyb, jak je miminko staré a vyhodnotila jsem to, že kecá a že to je asi špatné. Objednal mě za 14 dní na kontrolní UTZ. Celý týdne jsem měla nervy na pochodu, občas brečela a hrozně se bála :cry: . Pak mi najednou splaskla prsa i břicho, přestala jsem být spavá, těhotenské příznaky někam vymizely a navíc mě pekelně bolelo v podbřišku, jako při menstruaci. Byla jsem přesvědčená, že je po všem. :-( Takže jsem zavolala do CAR, že je mi zle, na UTZ mě vzali ještě ten den, tj. včera. A hádejte co, jsem TT 7+2, byla tam jiná doktorka, srdíčko bije, mímo je úplně v pořádku a hezky roste. Takže holky neztrácejte naději, ušetřte si nervy, ono to může to být i kvalitou UTZa šikovností doktora :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
10.12.10 09:22

Tidusko to je dobře, že to dopadlo takhle :hug: držím pěsti, abys měla i zbytek těhu pohodové a aby se vám narodilo krásné zdravé miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
3.12.18 12:06

Ahojte děcka, na prvním ultrazvuku jsem byla 5+2 a bylavidět dutinka s náznaky žloutkového vaku. Doktor mě na další kontrolu objednal už na 6+0 s tím, že by už mělo být srdíčko. Další týden má prý plno. Trval na tom, že si myslí, že už :srdce: bude. Mám blbý pocit, že odejdem „bez srdíčka“ a do další KO po 14 dnech se budu trápit. :roll: Měly jste 6+0 srdeční akci? Přijde mi to nějak brzy na to, že 5+2 ještě neviděl ani embryo, jen gestační váček 5 mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
3.12.18 12:09

@Linduš91 a proc jsi sla tak brzo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14114
3.12.18 12:11

U mne v 7tt nic az v 9tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
3.12.18 12:13

@rozand Už jsem o tom diskutovala jinde - mám výrazně zvýšenou ppd mimoděložního, takže Dr. chtěl potvrdit co nejdřív, že je to tam, kde má být ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32998
3.12.18 12:15

V 5+5 ještě ne,v 7+2 už jo. Ten 6+0 je takový nejistý, může být a nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15256
3.12.18 12:20

Minuly mesic v 5+6 srdicko uz tukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie