Kdy jste jeli poprvé někam bez dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5165
11.2.14 09:50

@Lenka512 ja doufam, ze kluci nebudou po me, ja nemohla spat bez mamy nebo taty snad do 15let..mela jsem nejaky asi psychicky blok, do tedka to nechapu. :roll: ale ten starsi kolikrat uz usinal u babicky, kdyz jsme byli nekde trebas v hospode nebo tak..tak jsme v podvecer odesli a on usnul u babicky a my pak pritahli kolem pulnoci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.2.14 09:52

Ještě jsem bez dětí nebyla, jestli se nepočítá nákup, nákup bez dětí je blaho, přes noc nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
11.2.14 09:53

Oba rodiče se poprvé chystáme „opustit“ děcka (6,5 a 4 roky) letos, asi na 4 dny, chceme jet lyžovat do Rakouska, snad to vyjde.
A na střídačku s manželem jsme byli už o dost dříve, já nejdéle na 4 dny loni, užila jsem si to nádherně. Ale děti už jsou starší, takže to bude v pohodě, nejvíc se obávám o to, jak to zvládnou hlídací babičky :)
Já teda nemám potřebu odjíždět od malých batolat, neužila bych si to, obzvlášť pokud by jel i tatínek a byli jen s babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.2.14 09:58

Poprvý přes noc jsme byli pryč v roce (před tim už byl párkrát hlídaný večer). Od 2 let už byl kluk 2× bez nás na týden.

• Citovat
  • Upravit
457
11.2.14 10:07

Poprvé přes noc, když byli prckovi necelé 4 týdny :) bylo před Vánocema a jeli jsme s manželem pro dárky a syn byl na noc u tchýně ;) a nejdelší doba byla pro mě 12 dní u moře, manžel byl doma se synem, byl mu rok a půl ;)

Příspěvek upraven 11.02.14 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
11.2.14 10:07

Za mě určitě jeďte! My poprvé opustili na noc staršího v 11 měsících(svatba) a mladší v 9 měsících(oslava 40tin) (obě ještě kojené, ale z lahvičky pili v pohodě. Na týden staršího poprvé k babičce ve 13. měsících (stěhovali jsme se) a od té doby nespočetněkrát co jsem byla podruhé těhotná. Musím se přiznat jako řádná krkavčí matka, že mi není líto jet 160 km tam a 160km zpátky na otočku, jen abych malého udala k babičce. :-)Taky se chystáme na jaře s manželem na 4 dny vypadnout bez dětí. Malé bude přes rok. Budem to ale muset rozdistribuovat mezi moje i manželovy rodiče, což bude trošku logistický oříšek rozvážet je po republice, ale nám to za to stojí. Každý to má jinak, někdo si to bez dětí nedovede představit, pro nás je to dost očistné. Zvlášť teď co jsme poprvé jeli na noc bez obou, bylo to něco naprosto úžasnýho!!! Doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.2.14 11:24

Ja jsem mladsi obcas nechavala na noc u mamky od cca 4-5 mesicu (kdyz uz jsem nekojila), mamka mi takhle vypomohla treba jen kvuli memu vyspani, ze jsem si vecer „odlozila dite“ a rano si ho zase vyzvedla (mala je po nocich velmi narocna a bydlime blizko sebe) :oops: ;)
Na vikend jsme byli pryc u obou dcer v cca tri ctvrte roce, a dele nez 2 noci jsem asi jeste bez deti nebyla. Ale tim, jak si odpocinu casteji (minimalne jeden vikend nebo aspon noc v mesici), tak delsi relax nepotrebuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
11.2.14 11:33
@Anik6 píše:
@Lenka512 ja doufam, ze kluci nebudou po me, ja nemohla spat bez mamy nebo taty snad do 15let..mela jsem nejaky asi psychicky blok, do tedka to nechapu. :roll: ale ten starsi kolikrat uz usinal u babicky, kdyz jsme byli nekde trebas v hospode nebo tak..tak jsme v podvecer odesli a on usnul u babicky a my pak pritahli kolem pulnoci :mrgreen:

Ono to asi vždycky nemusí být výchovou nebo zvykáním dítěte od malička. Kamarádka má 3 děti, dvě nemají se spaním jinde nebo bez rodičů žádný problém, jeden je „závislák“. A to bydleli v domě s babičkou a dědou, takže je hlídala často, i se snažili a by tam děti u ní občas spali, ale on s tím má částečně problém dodnes a to už pomalu končí základku.
Prostě potřebuje tu jistotu být při spaní s rodiči, teď už třeba na tábory jezdí, ale trvalo mu dlouho, než byl schopen to zvládat. a problém měl třeba usnout i ve svém prostředí doma, pokud tam rodiče nebyli. Prostě každé dítě je jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.2.14 12:07

Bez malé jsem byla nejkdýl jedenv den - hlídal muž. Sami dva jsme byli max odpoledne, nemáme hlídání na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.2.20 21:43

Cau holky, obnovuji diskuzi :) Rada bych si naplánovala sólo víkend s kamarádkou v Amsterdamu. Malé by v te době měl být zhruba rok. Předpokládám ale, ze furt budu kojit, tak si moc neumím představit jak na to :,( (uspavam totiž kojením a malá jinak neumí usnout- je ji 6m) Na druhou stranu, prikrmy už baští hezky. Jak jste to v podobně situaci řešily vy, resp. jak to zvládal manžel, babička..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2019
20.2.20 21:50

Jela jsem az když jsem přestala kojit. Amster neutece, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
20.2.20 22:18

@Natti555 Jela jsem s kamarádkami na víkend pryč, abych přestala kojit. Malému bylo 15 měsíců. Všichni to zvládli úžasně. Jen ty musíš být pevně rozhodnuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
20.2.20 22:28

Tak pokud budete kojit, reálne asi neodjedete, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
21.2.20 06:41

@Natti555
Já jela na víkend v půl roce, ale teda půl hodiny od našich, kteří hlídali, takže kdyby něco, byla bych tam cobydup.

S sebou jsem si vzala odsávačku, abych netrpěla, malej byl krom večerní kaše plně kojenej.

Pro prcka jsem dala mámě odstrikané a zamražené mléko a nebyl problém. Ale malý uměl pít i z lahvičky a na večer dostával ridkou kaši také z lahvičky.

A především byl odjakživa pohodar a fakt mu to nevadilo.

Skoro mi i přišlo lepší to zkusit takhle, v případě průšvihu byl byla hned u něj. Teď mám druhé a bohužel to vypadá, že budu muset akutně do nemocnice, mléko odstrikané nemám (ne velké zásoby), z lahvičky jsme zkoušeli párkrát, je mu 2.5 měsíce, takže mám nervy ještě z toho. Navíc je oproti staršímu hodně kontaktní a maminka je top, ostatní lidi je ochotnej chvíli tolerovat.

Každopádně - nevím, kolik máš času, ale není noc jednoduššího, než to zkusit. Mě nejdřív máma pohlídala na večeři, pak u ní starší zůstal přes noc (a já celou noc stresem nespala) a takhle jsme to zkoušely až k tomu víkendu. Jsou mu teď dva a když jsem byla v porodnici, tak to beze mě bez problémů dal, byl hlavně u babičky, kde to miluje a žádné drama se naštěstí nekonalo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
21.2.20 07:10

My nikam nejezdíme, takže já bych jela určitě s dětma. Protože by mě bylo líto, že nejedou. Děláme oba na různý směny, jezdila jsem na školení, to děti hlídaly babičky, nebo nejstarši dcera. A poprvé sami na pobyt jsme jeli, když nejmladší bylo 16. Po 28 letech vztahu, poprvé a naposledy. Nedoporučuju toto opakovat po mně. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí