Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. zitra zacinam 37tyden a v noci mi casto tvrdne bricho.je moznost ze bych mohla porodit uz predcasne?
Možná bych to tu znovu otevřela jsem ve 33tt a necejtím se úplně nejlíp…mám strach z předčasného porodu tak by mě zajímalo od kdy se o miminko nemusím strachovat, jestli má někdo nějaké ověřené info ![]()
Mudr. mě strašil předčasným porodem od 32. týdne. Brala jsem 6-8 tablet Magnésia denně. Vždycky mi říkal ať se šetřím, že je potřeba, abych vydržela alespoň do 36. týdne, že pak už je vše OK. Nakonec jsem rodila 38+0.
Nakonec jsem našla moc hezkou stránku, kde píší že do 34tt se musí podávat léky na dovyvinutí plic, od 36tt je prý miminko hotové a může se kdykoli narodit
@MaDoRaBe Jak dlouho jste byli v porodnici při tak brzkém narození?
@ikyki Tri tydny, cekalo se na ukonceny 36tt, sly jsme domu v prvni mozny den. ![]()
@MaDoRaBe Mě teda doktor neříkal nic po předčasném porodu ale hrozně se ho děsím protože nás naše maličká stála hodně úsilí…nerada bych aby se narodila dřív z komplikacemi…v tom 33 týdnu už miminko samo dýchalo?
@ikyki ja byla od 24+0tt ve spitale, ve 28+0tt jsem zacala krvacet, cili doslo na indukci plicni zralosti prdoly. Dychala sama hned na sale Apgar jako donosenec 9,9,10. Celou dobu byla stabilni, stravu tolerovala. Oci OK, sluch OK, UZ mozku OK, neurologie OK. Prisala se na prvni pokus a hned vytahla 20ml (sest dni po narozeni), byla a je jak vyveva.
Jo, bylo neprijemne ji videt v inkubosi ale ted je vyvojove zcela v pohode, takrka na urovni donosenych vrstevniku. A holky jsou vetsi dracice. ![]()
@MaDoRaBe Tak to si mě uklidnila, poslední dny se necejtím tak nějak OK, prostě mám jen strach, třeba zbytečně ale mám ale hodnoty tvý maličký mě teď uklidnily, díky moc
@ikyki já rodila Valinku 34tt
váhu měla pěknou až moc
, dýchala sama a dle neonatologů byla šikovná, no ona je nějak napřed pořád
![]()
Teda holky aspoň teď budu klidnějš spát…nemohla jsem se toho strachu zbavit a to ani přesto, že mi žádnej předčasnej porod neprorokovali
@ikyki neboj se. takhle vypadala vali cca půl hodiny po akutní sekci
jen manžel hned řešil proč jí dali modrý ponožky
, já jí viděla až další den a přišla mně staršně malinká, hlavně hlavu proti klukům měla malinkou a šly jsme domů 13 dní po porodu, bylo by to i dřív ale vrátila se jí žloutenka a musela se naučít vypít všechny dávky mlíka z lahve ![]()