Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kacenka8 v prvním těhotenství jsem začala přibírat až po 20tt a do porodu jsem přibrala 10kg. V druhém těhotenství jsem začala přibírat někdy kolem 10tt a dohromady jsem měla 12kg, u třetího a čtvrtého těhotenství jsem přibírala hned od začátku a na konci jsem měla o 15kg víc. Vždy šly kila po porodu dolů a pár mi jich zůstalo až po posledním, ale vždy jsem měla problém s nízkou váhou, takže jsem to jenom uvítala. Teď pomalu končím 18tt a nepřibrala jsem vůbec nic.
V jídle jsem se nikdy nijak neomezovala a jedla jsem podle toho jak jsem měla chuť a hlad
Příspěvek upraven 18.01.15 v 14:55
@kacenka8 ja snad pribrala hned pri pozitivnim testu
ale neboj, me je 22 nabrala jsem v tehu 26 kilo jsem 10 tydnu po porodu a mam dole 29 kilo
![]()
20+3 +3 celkem za 14dnu 1 kg a ty 2 lkg sem pribrala o 1 trimestru musela bych vstávat ![]()
Ahoj přibírám, tak nějak postupně. Do 20tt nějaké 2.5kila nahoře.
Do 24tt další 2kila a ted jsem v 27tt a mám nějakých 6kilo nahoře celkem.
Vychází mě to ted na doporučených 0.5kilo týdně.
Trošku se hlídat musím..jsem nenažraná a nechci být jak velryba. Když se vlezu na konci do 12kil budu štastná ![]()
Ovlivnit se to da. Ja mela tehotenskou cukrovku a dietu, musela sem si zkratka hlidat co jim a neladovala se sladkym, a pribrala sem 6kg, po porodu mam -9kg.
A taky i záleží na začátku jakou máš váhu při těle by měli přibrat méně než ty co jsou hubenouři.
tak jsem ráda, že to 1 kg si můžu zapsat.
Ale zdá se mi, že mudři nějak nesledují přírustky aspon u mně aspon se mi vždy zdá, ale spíš miminko zda roste na týdny jak by mělo ![]()
@eleny3 píše:
@kacenka8 ja snad pribrala hned pri pozitivnim testuale neboj, me je 22 nabrala jsem v tehu 26 kilo jsem 10 tydnu po porodu a mam dole 29 kilo
![]()
@Elilen no musim vybirave jist, protoze mala me trpi hodne na prdiky. Piju pouze holou vodu a kojici caj(necukruju) no a kojim takze me mala dobre vycucava hahah a po sestinedeli cvicim. ![]()
V prvním těhotenství jsem přibrala až na konci asi 22 kg ve druhém těhotenství 24 kg to sem přibírala celou dobu zhubla jsem sama od sebe. Takže nevim
![]()
Ahoj nastávající mamky,
před otěhotněním 56 kg, 160 cm, aktivní sportovec.
Nyní 24. tt + 6 kg.
Začala jsem přibírat od 14. tt, jídlo si hlídám kvůli vyššímu cukru, takže žádná přejídání, sladké je tabu.
U mě to od toho cca 20. tt jede rychlostí blesku, vychází to na cca kilčo za týden a ten zadek
, chudák, prostě roste všechno.
Snad to takovým tempem nebude pokračovat nebo 20 kg nahoře je hned
i bez přejídání.
Věřím, že to všechno zase dáme dolů
, část necháme v porodnici a zbytek vyběháme s dítětem.
@kacenka8 já měla v 15tém týdnu o 5kg méně, než byla má původní váha před těhotenstvím.