Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak i kdybys teoreticky těhotná byla a už cítila pohyby, stejně bys nemohla dělat nic jiného než dítě donosit.
To je určitě činnost střev…nevěřím tomu, že bys nevěděla pět měsíců, že jsi těhotná
já už jsem měla pěknej pupek, když jsem začala cítit pohyby ![]()
A nenapadlo tě jít na gyndu? Každopádně pokud to jsou pohyby tak už s tím stejně nic neuděláš
Tak kdyby jsi už byla kolem 20. týdne, tak by to test už nemusel zachytit… Jediná rada je zajít na gyndu ať na tebe mrkne doktor. A přibrala jsi nějak nebo to nepozoruješ?
A už nějaké dítě máš? To co já občas cítím v břiše, to by jsi se divila
. Teda doufám, ze to jdou jen střeva a ne ze pojedu třeba s bolestmi zad a oni mi řeknou ze rodim
.
@hanka.br. To je mi jasné, že by se nic jiného už nedalo dělat, ale jen zjišťuju, jestli je pravděpodobnost, že by se to mohlo stát.
@KKatka23 v to doufám, ale např. kamarádka se o tom dozvěděla až v 19. týdnu. Navíc by to bylo mé třetí dítě, takže by pohyby mohly být cítit brzy.
Co jsem koukala, tak hladina hcg od 2.trimestru klesá, ale ne na nulu. Tak snad by to ten test zachytil. Ale to už by muselo být, když nic jiného tak v lehu na zádech, vidět břicho.
A nějaké jiné příznaky těhotenství?
Nedivím se ničemu už jsem četla pár článku jak šla slečna, paní do nemocnice kvůli bolesti zad a za pár hodin porodila ![]()
@ferda30 píše:
Tak kdyby jsi už byla kolem 20. týdne, tak by to test už nemusel zachytit… Jediná rada je zajít na gyndu ať na tebe mrkne doktor. A přibrala jsi nějak nebo to nepozoruješ?
Jakoze čím blíž porodu tím klesá mnozstvi hCG v moci?
Pravděpodobně střeva.
Sice se říká, že test dělaný ve vyšším stadiu těhotenství nemusí těhotenství zachytit, z důvodu snižujícího se množství hcG..To ale platilo dřív. Dnešní testy jsou většinou založeny na detekci hCg deset jednotek a to je opravdu i ve vyšším stadiu těhotenství, může přetrvávat i pár týdnů po porodu..Platilo to dřív, kdy těhotenské testy detekovaly nejméně hcg 50,100.
Těhotenství je velmi nepravděpodobné, zvlášť při užívání HA.
@myskalucka píše:
A už nějaké dítě máš? To co já občas cítím v břiše, to by jsi se divila. Teda doufám, ze to jdou jen střeva a ne ze pojedu třeba s bolestmi zad a oni mi řeknou ze rodim
.
Nebyla bys určitě první ![]()
Ještě bych doplnila, že já jsem záměrně sháněla v lékárnách jiný test než hCg 10,chtěla jsem nejméně padesátku, byl problém..Sehnala jsem 25,menší citlivost ani ťuk..Všude mi nabízely desítky, prý už ani jiné nemají..HCG opravdu neklesá na nulu..
Myslim že nejseš mě se take hybe břicho prostě střeva a nebo třeba začne MS, test by ti těhu ukazal a na pohyby by si měla ještě spoustu času. pokud si tedy dělal tes dobře podle navodu.
kdy si měla naposled MS?
Zdravím,
už od Vánoc cítím v břiše pohyby, ale opravdu silně a každý den několikrát. Pro jistotu jsem si dělala test (teď by se miminko opravdu nehodilo), ten je negativní, ale to, co se mi děje v břiše mě děsí. Je možné, že bych byla těhotná a ještě k tomu v takovém stadiu, že bych cítila pohyby, ale test by byl negativní? Nebo můžou být až takhle cítit střeva? Děkuji za odpovědi.
Antikoncepci beru.