Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky v kolikatym jste začaly přibírat a kolik? A jestli jste to některá omezila abyste nepribrala hodně. Já jsem ve 13tt a zatím se pořád držím na svojí váze neprejidam se ale bojím se že to stejně neovlivnim a ztloustnu 30kg a pak to nedám dolů
dají se kila i v těhotenství ovlivnit?
Já ve 12tt měla ještě o 3 kila míň než před otěhotněním. Ty kila teprve přijdou, neboj se
Teď jsem 25tt a mám nahoře 5 kilo. Počítám, že nějakých 10 ještě naberu. V ničem se neomezuji, zbožňuju sladký
![]()
Urcite daji. Ale mysli na miminko a jez jak budes potrebovat. Ja jsem abych rekla pravdu toho, ze jsem tehu docela vyuzivala a dost jsem se vseho moznyho prejidala
taky jsem pribrala fakt celkem dosf a to hlavne ze zacatku právě. Ale vim, ze kdybych jedla normalne a netlaskala porad neco tak bych tolik nepribrala.
V prvním těhotenství první přírůstek ve 21.tt (2kg), v tom nynějším jsem měla 2kg navrch už v 18.tt.
Teď za poslední týden jsem třeba přibrala 2,5kg a nevím jak, fakt jsem se nepřežírala. Ne vše jde ovlivnit, můžeš třeba taky zadržovat vodu, atp. Vůbec se nestresuj takovejma blbostma, spoustu kil necháš už v porodnici.
![]()
Ahoj, ja jsem zacala pribirat asi po trech mesicich. Ted jsem ve 26tt a mam uz 10kg nahore (puv. 177/60). Jim jako vzdy a vaha jde kazdym dnem nahoru, doslova. Obavam se, ze to nakonec bude 20kg. Zatim vidim kila jen na brise a v prsou, ale i tak je to dost sok… Takze jak kila v tehotenstvi ovlivnit nevim, krotim se, a je to k nicemu. Tajky si myslim, ze to jeste nabere obratky. Na druhou stranu se tim moc netrapim, neda se s tim moc delat a jsem stastna, ze je miminko v poradku. Jsem zvedava na zkusenosti ostatnich ![]()
U prvního těhotenství jsem přibírala pomaloučku hned od 8tt, ve třetím trimestru, kdy většina nabere nejvíc, jsem přibrala nejmíň, celkem 12kg za celé těhotenství.
Teď u druhého mi bylo mnohem hůř v prvním trimestru a v 19tt zatím jen kilo nahoře, tak uvidím, chtěla bžch se zase vejít do těch 10-12kg, ale omezovat se nebudu (na druhou stranu přežírat jako prase s tím, že mám alibi, taky ne)
@NikynaU já vím jenže když vidím ty mladý holky jak přibraly v tehu 30kg a víc a pak to nedaly dolů tak se toho bojím
@kacenka8 píše:
Ahoj holky v kolikatym jste začaly přibírat a kolik? A jestli jste to některá omezila abyste nepribrala hodně. Já jsem ve 13tt a zatím se pořád držím na svojí váze neprejidam se ale bojím se že to stejně neovlivnim a ztloustnu 30kg a pak to nedám dolůdají se kila i v těhotenství ovlivnit?
Dají a nedají. Pokud budeš jíst za dva a cpát se sladkostma a jinýma dobrotama s omluvenkou, že když jsem te´d těhotná, tak přeci můžu, tak si za „vyžraná kila“, co Ti případně zůstanou po porodu, můžeš sama.
Jestli budeš jíst racionálně a plus mínus stejně jako před těhotenstvím, tak sice můžeš taky nabrat 20 kg + )způsobeno hormonálně či zadržováním vody), ale takto nabraná kila pak ženské většinou poměrně rychle zase shodí, jen co se tělo dostane do hormonální rovnováhy.
Jinak já u prvního nabrala do 20. týdne 2 kg, pak přírustky stoupaly, nakonci 11 kg nahoře oproti původní váze (z porodnice jsem odcházela o 8 kg lehčí). U druhého zatím v podstatě váhově kopíruji průběh prvního těhotenství.
U obou těhotenství jsem do 20tt nepřibrala nic. U prvního jsem nakonec přibrala celkově 9, teď mám 3 týdny do porodu a tak těch 9 kilo mám zase, takže budu rodit s méně než 70 kg.
Jak ovlivnit váhu nevím. Já jím všechno a neomezuju se. Naopak jím mnohem víc sladkého než normálně. Hlavní je nestresovat se a nehlídat každé deko. ![]()
Zacala jsem pribirat kolem 20.tydne a celkem jsem nabrala 12kg
Koukám do těhotenské průkazky a v 16+1 jsem měla 1,5 kg nahoře. ted jsem 26+5 a mám nahoře cca 10 - dvojčata a mlsná pusa
pokud nepřiberu 30 kg, tak budu spokojená. Kdy jindy si dopřát např. chleba s nutellou k večeři než v těhu ![]()
@kacenka8 Ahoj, já v prvním trimestru nenabrala nic, ve druhém asi 4 kg a teď v 36.týdnu mám nahoře 9,5 kg. Měla jsem štěstí, že nemám žádné zvláštní chutě ani větší hlad. Takže jsem se nijak neomezovala, navíc jím hodně ovoce a zeleniny.
1.Tehu (22let) 15 kg
2.Tehu (26 let) 12 kg
3.Tehu (36 let) 11 kg
Jedla jsem uplne normalne, ujizdela jsem na rajcatech s mozarellou, nealko pivu a pomelu ![]()
Chute na sladke jsem mela az pri kojeni. Furt jsem neco pekla.
Ahoj, já po prvním trimestru byla v mínusu, ale do 23. týdne jsem to dohnala, teď jsem 5 kilo v plusu ![]()