Kdy Lipánek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Stejně na ní není nic hrozného (teda kromě soli, ale u nás se téměř nesoli ani pro dospělé).
To není, ale pro větší děti a dospělé-je tam cukr, ocet, sůl, a my ji musíme mít hodně ochucenou, jinak ani mě nechutná(a to normálně moc nesolím ani nesladím),a to bych 5m nedala.Je ale fakt, že u malého cukr míň řeším, než sůl ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anro píše:
To není, ale pro větší děti a dospělé-je tam cukr, ocet, sůl, a my ji musíme mít hodně ochucenou, jinak ani mě nechutná(a to normálně moc nesolím ani nesladím),a to bych 5m nedala.Je ale fakt, že u malého cukr míň řeším, než sůl
Cukr a ani ocet do ní nedávám
- Citovat
- Upravit
@Nikolllet píše:
@Luca10 @dendule4 jenže já jsem to jen dala ochutnat..alergeny..Bylo mě to i doporučeno doktorkou, aby tohle všechno ochutnala do půl roka. Ale já to nikomu nevnucuju, tak nechápu co se hned vztekáte
To jsi tedy měla více zapřemýšlet holka…protože v Lipánku najdeš více barviva než alergenů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
To jsi tedy měla více zapřemýšlet holka…protože v Lipánku najdeš více barviva než alergenů.
Lipanek je bez barviv
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Cukr a ani ocet do ní nedávám
No a to nám nechutná. Svíčková je svíčková, a ne rozmixovaná zelenina bez ničeho jak pro mimina.Ale když vám to chutná, tak proč ne ![]()
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Lipanek je bez barviv
tak tak, barviva (ta škodlivá) jsou např. v „jogurtu“ srdíčko
. to jednou můj jinak dokonalý manžel donesl domů, nadšenej „hele, měli je za 6 korun.“ no letěly hned do koše. nevím, jak pribinák, ale ten storpo obsahuje želatinu a zahuštovadla. stejně nejlepší je udělat dětem dobrotu doma: tvaroh osladit datlovým sirupem.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Lipanek je bez barviv
Tak asi bez těch nejhorších, ale něco tam stopro je…Jinak u takhle malého mimina se mi zdá inteligentější začít se zeleninou než s kupovaným! Lipánkem. To si ale myslím, že snad dojde každému
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rendulkaa píše:
Nic nemam s lipankama, jen se mě všichni ptaj kdy bude jíst líbánky atd.ale ja sama to nevím a moje tchyně mu to dává na dudlik
TVL, to bych jí hnala!!! Ale napřed si ty sama musíš něco někde přečíst a srovnat si v hlavě jakou cestou chceš jíst, co se stravování tvého dítěte týká, abys měla argument a mělo to hlavu a patu nejen pro tchýni. Někdo nedá ani ve 3 letech, někdo v roce strčí párek v rohlíku dítěti do golfek a u mekáče mu koupí zmrzku.. a neřeší.
Lipánek je tvaroh a ten dítěti zbytečně neúměrně zatěžuje ledviny pro vysoký obsah bílkovin, které se ledvinami vylučují. Navíc to není nic zdravého, je to jen a čistě mlsání a na to má 5m dítě dost času, neumí v jídle spoustu jiných důležitějších věcí a mlsání mu neuteče. A jogurtíky.. bílý jogurt čistý nebo s ovocem. takové ty rádoby jogurtopudinky jsou opět přeslazené, ta „ovocná“ složka většinou obsahuje hromadu éček a aromat a dochucovadel a barviček a minimum ovoce..zase nic zdravého a upřímně, to nedávám ani svému 6ti letému. A všichni v rodině to respektují, včetně tchána s tchýní, kteří ne až tak úplně souhlasí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
To jsi tedy měla více zapřemýšlet holka…protože v Lipánku najdeš více barviva než alergenů.
Lipánek je v pohodě, horší je pribiňák, ale i tak na něm nevidím nic špatného. Jsou tam zbytečnosti, to jo, ale ne škodliviny. A co se týče barviv, jsou i přírodní barviva ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anro píše:
Lipánek je v pohodě, horší je pribiňák, ale i tak na něm nevidím nic špatného. Jsou tam zbytečnosti, to jo, ale ne škodliviny. A co se týče barviv, jsou i přírodní barviva
Já na něm taky nevidím nic extra špatného, třeba pro dvouletáka 1× týdně na sváču proč ne? Ale pro 4měsíční mimino?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
Já na něm taky nevidím nic extra špatného, třeba pro dvouletáka 1× týdně na sváču proč ne? Ale pro 4měsíční mimino?
No pro 4m mimino né, ale na ochutnání, třeba jen olíznout lžičku, když to jí starší sourozenec nebo rodič, nevidím nic špatného. Já dávám Matyldu od asi 7m, ale tak jednou za měsíc.
- Citovat
- Upravit
@Anro píše:taky nepřebíjím chuť hovězího octem, či cukrem.
To není, ale pro větší děti a dospělé-je tam cukr, ocet, sůl, a my ji musíme mít hodně ochucenou, jinak ani mě nechutná(a to normálně moc nesolím ani nesladím),a to bych 5m nedala.Je ale fakt, že u malého cukr míň řeším, než sůl
@brko píše:
tak tak, barviva (ta škodlivá) jsou např. v „jogurtu“ srdíčko. to jednou můj jinak dokonalý manžel donesl domů, nadšenej „hele, měli je za 6 korun.“ no letěly hned do koše. nevím, jak pribinák, ale ten storpo obsahuje želatinu a zahuštovadla. stejně nejlepší je udělat dětem dobrotu doma: tvaroh osladit datlovým sirupem.
to u nás se teda jídlo nevyhazuje, ale je pravda, že chlap by parodii na jogurt nekoupil
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anro píše:
No pro 4m mimino né, ale na ochutnání, třeba jen olíznout lžičku, když to jí starší sourozenec nebo rodič, nevidím nic špatného. Já dávám Matyldu od asi 7m, ale tak jednou za měsíc.
V 7měsících dcera začínala s jogurty, ale ve 4? Byla plně na UM, nevím, proč by měla něco takového ochutnávat, když ještě nic jiného nezná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
V 7měsících dcera začínala s jogurty, ale ve 4? Byla plně na UM, nevím, proč by měla něco takového ochutnávat, když ještě nic jiného nezná.
Malý taky začínal na jogurtech od 6m, na příkrmech je od 4m.
- Citovat
- Upravit
Jo, to jo, taky bych něco řekla, ale nevyšilovala bych. Kdyby to udělala opakovaně, už by mě to fakt nas*alo
Moje taky respektuje, ale občas se to vymkne, no