Kdy Lipánek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anro
28.7.15 19:15

Malý bude mít 10 měsíců, a dávám mu tak jednou měsíčně Matyldu, jinak jí bílý jogurt s domácí marmeládou nebo ovocem. Čistý bojkotuje. Jinak, jak to myslíš skoro všechno? Jako všechno ovoce a zeleninu, přílohy, maso?

• Citovat
  • Upravit
Luca10
28.7.15 19:17
@speedyy píše:
@brko Jj, je to sociální rodina :/ Mají už 5 dětí a už ani ne od roka jedí rohlíky s pastikou a čínský polívky..Paradox je, že všechny děti mají zdravý a nezamarodi jim :nevim: :nevim: Člověk tady kupuje to nejlepší, zásobuje děti vitaminama a když potom vidí tohle, tak nechape :zed:

Jako zakladatelka?

• Citovat
  • Upravit
3035
28.7.15 19:22

Holky u nas zadny bily jogurt neprosel..pribinacka..lipanka..termix na svacinku ma skoro denne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
28.7.15 19:38

Bilý jogurt do naší mladé cpu od 4.měsíců a prostě nic, fluše to. Takže buď jí to našidím půl na půl ochucenou Holandii, dochutím ovocem a nebo do toho dám piškot rozmočit. Lipánka taky dostává, ne každý den. Jinak nevím jak to zakl. myslela, ale já jsem dávala příkrmy od 4.měsíců včetně lepku, mořských plodů, exotického ovoce (vše jen ochutnala, nekrmím ji tím po kilech kdyby mě chtěl někso osočovat). Takže teoreticky mě taky mezi 4.-6.měsícem jedla všechno, ale pak už jsem jela víceméně podle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
28.7.15 19:42

U nás prošel bílý jogurt tak do roka a půl. Začala jsem v 7m.Od dvou let už frčel Lipánek, Matylda..ale zas nedávám nic se zahušťovadly, takové ty nadýchané dusíkem nebo čím. Mladší dojídal po starším, tak od 10měsíců, ale bílý jogurt převládal. Dělala jsem i pudinky, kupovaný bych nedala. Bohužel domácí lipánek, termix, nebo bílý jogurt ochucený něčím doma neprošly nikdy. Dělám to jen sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
28.7.15 19:46
@Nikolllet píše:
Bilý jogurt do naší mladé cpu od 4.měsíců a prostě nic, fluše to. Takže buď jí to našidím půl na půl ochucenou Holandii, dochutím ovocem a nebo do toho dám piškot rozmočit. Lipánka taky dostává, ne každý den. Jinak nevím jak to zakl. myslela, ale já jsem dávala příkrmy od 4.měsíců včetně lepku, mořských plodů, exotického ovoce (vše jen ochutnala, nekrmím ji tím po kilech kdyby mě chtěl někso osočovat). Takže teoreticky mě taky mezi 4.-6.měsícem jedla všechno, ale pak už jsem jela víceméně podle tabulek.
8O :zed: :zed: :zed:
  • Citovat
  • Upravit
4622
28.7.15 19:47

15 měs. dcera ještě lipanka neměla. Dostává matyldu, bio jogurt nebo bio tvaroch. Vše má ochuceny, neochuceny nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
28.7.15 19:48

Holky, když to tady tak čtu… Nevíte o nějaké uzavřence, kde se probírá ZDRAVÉ a ROZUMNÉ stravování dětí? :think:

• Citovat
  • Upravit
24798
28.7.15 19:59

@Luca10 No nejnovější výzkumy zas doporučují ochutnat mezi 4-6 měsícem, dokud je dítko hodně kojené, co nejvíce potencionálních alergenů :nevim:
Včetně lepku atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
28.7.15 20:05

@Nikolllet Jogurt ve 4měsících to jako vážně? Exotické ovoce??? Ty ses zbláznila?? Jako já nejsem žádný fanatický dodržovatel jídelních tabulek, ale co je moc 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
28.7.15 20:10
@Pipet píše:
@Luca10 No nejnovější výzkumy zas doporučují ochutnat mezi 4-6 měsícem, dokud je dítko hodně kojené, co nejvíce potencionálních alergenů :nevim:
Včetně lepku atd…

Imunologické okno je nesmysl. Pokud je dítě na něco alergické, tak prostě je, není to tak, že by mu MM zázračně pomohlo alergii překonat. Ale jde o to, že dvouleťák už je schopen ti říct nebo naznačit, že se dusí, že ho to pálí nebo štípe, to čtyřměsíční kojenec těžko. Ten začne řvát a víš houby, jestli to jsou prdy nebo reakce na krevetu.

• Citovat
  • Upravit
68945
28.7.15 20:12

Ja bych toho Lipanka zas tak nehrotila. Teda samozrejme, ze bych s tim necpala pulrocniho kojence, ale tak zas abych cekala do dvou tri let a desila se, jaka je to hruza… Smetana, tvaroh, cukr. Nic, co bych nedala do domaciho, mozna bych prisladila necim jinym, ale zadny skroby, konzervanty, aromata, barviva… v tom nejsou (nepocitam teda toho jahodovyo a spol.), na rozdil od Pribinacku apod. Lipanek je jeste v pohode. Taky znam dost deti vcetne vlastniho, co ten doma delany proste bojkotuji. Bily jogurt je fajn, dokud ho ditko ji, dcera nekdy kolem roku prestala, sama od sebe, aniz by ochutnala neco jineho, takze ted ji do too musim neco primichat. To je jak s vodou, asi kazdej vi, ze cista neochucena je nejlepsi, ale holt kdyz ji dite temer nepije, je treba hledat jine, co nejneskodnejsi alternativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.7.15 20:47
@dendule4 píše:
Co to je skoro všechno? JAk může jíst v 5měsících skoro všechno, když TEď bys měla teprve začínat s příkrmama? 8o :roll:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
24798
28.7.15 20:49

@Luca10 Já už mám děti „velké“, někde jsem to četla. Už se o to moc nezajímám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.7.15 20:59
@scentini píše:
15 měs. dcera ještě lip anka neměla. Dostává matyldu, bio jogurt nebo bio tvaroch. Vše má ochuceny, neochuceny nechce.

TvaROCH :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí