Kdy Lipánek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@dendule4 píše:
To jsi tedy měla více zapřemýšlet holka…protože v Lipánku najdeš více barviva než alergenů.
Já jsem ale lipánka nedávala!! Ochutnala ho po 9.měsíci, to jsem v tom prvním příspěvku zapoměla napsat. Dostane ho občas na cestách, ale spíš dělám domácí. To je moje chyba, že jsem to tam neuvedla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brko to by ses divila, kolik lidí by ti řeklo ze jim to chutná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
To jsi tedy měla více zapřemýšlet holka…protože v Lipánku najdeš více barviva než alergenů.
Jo, Nikollet lipánka rozhodně nedávala! Jen mořské plody a exotické ovoce, ale lipánka, fuj, to teda rozhodně ne, to si vyprošuju. ![]()
Příspěvek upraven 29.07.15 v 20:22
- Citovat
- Upravit
@Luca10 píše:
Jo, Nikollet lipánka rozhodně nedávala! Jen mořské plody a exotické ovoce, ale lipánka, fuj, to teda rozhodně ne, to si vyprošuju.Příspěvek upraven 29.07.15 v 20:22
No jooo já vím
se zapomněla zmínit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A můžu se zeptat co dáváte dětem aby měly dostatek mléčných výrobků? Domácí…a to máte i domácí tvaroh a smetanu? A domácí marmeládu bez želírovacího cukru? Jen se ptám ze zvědavosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, ale tvaroh a smetana a bílý jogurt, tam nesmí být žádné přídatné látky a čtu složení. Domácí marmeládu samozřejmě s želírovacím cukrem mám, ale jinak to je z ovoce, když jahody, tak samé jahody, ne ubohá procenta jako v kupovaných…navíc, konzervantu je tam minimum, žádné barvivo, antioxidant, zahušťovadlo atd…nevím, co by už mělo být lepší, než domácí marmeláda, jen domácí bez konzervantu, ale dělat se s tím a pak aby se to zkazilo, to teda nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ebixa píše:
A můžu se zeptat co dáváte dětem aby měly dostatek mléčných výrobků? Domácí…a to máte i domácí tvaroh a smetanu? A domácí marmeládu bez želírovacího cukru? Jen se ptám ze zvědavosti…
Kupují jen hollandia jogurty, pro roční dceru bílý, pro ostatní členy rodiny ochucene. Někdy koupím tvaroh a dám do něj datlovy sirup nebo rozmackany banan. marmelady skoro nekupuju a kdyz uz, tak neco od soukromeho lokálního výrobce.
- Citovat
- Upravit
@Adinka_2012 aha a můžu se zeptat jaké věci ti ve složení tvarohu vadí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ebixa píše:
Kaše, bílý jogurt, umělé mléko, tvrdý sýr. Ono to s tím dostatkem mléčných výrobků není tak horké, pokud má dítě pestrou stravu, dostatek ovoce a zeleniny, bohatě stačí jogurt denně.
- Citovat
- Upravit
@Ebixa
právě že žádné, pokud je to čistý tvaroh, neochucený, bez zahušťovadel, emulgátorů atd., což ve tvarohu být nesmí, jedině, že by v názvu nebyl tvaroh, ale např. tvarohová pochoutka-nevím, příklad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ebixa píše:
@Adinka_2012 aha a můžu se zeptat jaké věci ti ve složení tvarohu vadí?
Je tam hodně bílkovin, tudíž je to zátěž pro ledviny.
- Citovat
- Upravit
Jinak zdroje vápníku jsou i jiné, než mléčné výrobky-mák, brokolice, mandle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca10 píše:
Je tam hodně bílkovin, tudíž je to zátěž pro ledviny.
ano, pravda…proto nevhodné pro děti do 1 roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nojo, ale tohle přece není jídlo