Kdy Lipánek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já myslela konkrétně co sleduješ na obalu…a ten tvrdý sýr…jako taky některý nic moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca10 píše:
Je tam hodně bílkovin, tudíž je to zátěž pro ledviny.
Je tam stejner bílkovin jako v mase ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ebixa píše:
A tu kaši děláš z krupice nebo krupičky nebo instatní?
Připravuji buď rýžovou, nebo jáhlovou, a z UM. Krupice je těžko stravitelná, moje čtrnáctiměsíční dcerka ji ještě neochutnala.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Je tam stejner bílkovin jako v mase
A? Taky u nás maso nemíváme denně.
- Citovat
- Upravit
@Luca10 píše:
A? Taky u nás maso nemíváme denně.
Ale nezacalar jsi ho dávat až od roku že, narozdíl od tvarohu. Takže argumentace obsahem bílkovin je trochu mimo
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Ale nezacalar jsi ho dávat až od roku že, narozdíl od tvarohu. Takže argumentace obsahem bílkovin je trochu mimo
Přemýšlíš vůbec?
Při zavádění příkrmů jsem dávala cca 10-20 g masa do porce zeleniny. Kdybych dala dceři na svačinu cca 15 g tvarohu (tedy porci co do množství bílkovin srovnatelnou s masem), asi by ji to moc nezasytilo, co myslíš? ![]()
Hele, snažíš se hezky, ale moc ti to nejde. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Luca10 píše:![]()
Přemýšlíš vůbec?
Hele, snažíš se hezky, ale moc ti to nejde.Při zavádění příkrmů jsem dávala cca 10-20 g masa do porce zeleniny. Kdybych dala dceři na svačinu cca 15 g tvarohu (tedy porci co do množství bílkovin srovnatelnou s masem), asi by ji to moc nezasytilo, co myslíš?
Napadalo tě třeba tu trochu tvarohu smichat s ovocem, nebo z něj udělat pomazanku? Asi ne, co? Protoze tvaroh se přeci do roku nesmí.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Napadalo tě třeba tu trochu tvarohu smichat s ovocem, nebo z něj udělat pomazanku? Asi ne, co? Protoze tvaroh se přeci do roku nesmí.
Ne, nenapadlo, u nás to zkrátka byla a ještě vlastně stále je nepotřebná potravina, co se stravování mého dítěte týká.
- Citovat
- Upravit
@brko píše:
Po přečtení několika diskuzich zde na mimi bych se vlastně nedivila.
já to mám kolem sebe v reálu, dokonce jsou lidi tak hloupý, že si pletou zdravou výživu (což se mně netýká
) a kvalitní potraviny, na kterých si potrpím.
Jak zde byla zmiňována marmeláda, já třeba kupuji marmeládu v lídlu, nebo normě, je tam půl ovoce, půl cukru a kyselina askorbová, teď se teda pohoršili a začali přidávat i želírující látku. Ale dítěti bych to nedala, přijde mi zbytečné, dětem dávat sladké, ať už to jsou jakékoliv sacharidy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Souhlasím. I já dávám tvaroh malému od 7m(Matyldu),ale jednou měsíčně, takže ublížit neublíží ![]()
- Citovat
- Upravit
@Luca10 píše:![]()
Přemýšlíš vůbec?
Hele, snažíš se hezky, ale moc ti to nejde.Při zavádění příkrmů jsem dávala cca 10-20 g masa do porce zeleniny. Kdybych dala dceři na svačinu cca 15 g tvarohu (tedy porci co do množství bílkovin srovnatelnou s masem), asi by ji to moc nezasytilo, co myslíš?
jsi mi čím dál více sympatická… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca10 píše:
Ne, nenapadlo, u nás to zkrátka byla a ještě vlastně stále je nepotřebná potravina, co se stravování mého dítěte týká.
Tak neargumentuj nesmyslem o množství bílkovin, ale napiš na rovinu, že to kvalitní zdroj bílkovin přijde nepotřebný ![]()
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Tak neargumentuj nesmyslem o množství bílkovin, ale napiš na rovinu, že to kvalitní zdroj bílkovin přijde nepotřebný
Přijde mi nevhodný a nepotřebný - zatím. Dcera má zatím dostatek všech živin z jiných potravin. A necpu do ní bílkoviny horem dolem. Míváme maso, ne každý den, ale kvalitní a z ověřeného domácího zdroje, to samé s většinou zeleniny, samozřejmě v sezoně. Takové možnosti u mléčných výrobků bohužel nemám, takže o té kvalitě by se dalo polemizovat. Ale já jdu na vše celkově pomaleji, malá i teď dva, tři dny novou potravinu zkouší v malém množství, než ji zařadím do jejího jídelníčku, nikam ji neženu.
- Citovat
- Upravit