Kdy Lipánek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1603
29.7.15 21:12

Já myslela konkrétně co sleduješ na obalu…a ten tvrdý sýr…jako taky některý nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
29.7.15 21:13

A tu kaši děláš z krupice nebo krupičky nebo instantní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.7.15 21:15
@Luca10 píše:
Je tam hodně bílkovin, tudíž je to zátěž pro ledviny.

Je tam stejner bílkovin jako v mase ;)

• Citovat
  • Upravit
Luca10
29.7.15 21:15
@Ebixa píše:
A tu kaši děláš z krupice nebo krupičky nebo instatní?

Připravuji buď rýžovou, nebo jáhlovou, a z UM. Krupice je těžko stravitelná, moje čtrnáctiměsíční dcerka ji ještě neochutnala.

• Citovat
  • Upravit
Luca10
29.7.15 21:16
@lucenka píše:
Je tam stejner bílkovin jako v mase ;)

A? Taky u nás maso nemíváme denně.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.7.15 21:19
@Luca10 píše:
A? Taky u nás maso nemíváme denně.

Ale nezacalar jsi ho dávat až od roku že, narozdíl od tvarohu. Takže argumentace obsahem bílkovin je trochu mimo

• Citovat
  • Upravit
Luca10
29.7.15 21:25
:pocitac:
@lucenka píše:
Ale nezacalar jsi ho dávat až od roku že, narozdíl od tvarohu. Takže argumentace obsahem bílkovin je trochu mimo

Přemýšlíš vůbec? 8O Při zavádění příkrmů jsem dávala cca 10-20 g masa do porce zeleniny. Kdybych dala dceři na svačinu cca 15 g tvarohu (tedy porci co do množství bílkovin srovnatelnou s masem), asi by ji to moc nezasytilo, co myslíš? :think:

Hele, snažíš se hezky, ale moc ti to nejde. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.7.15 21:30
@Luca10 píše: :pocitac:

Přemýšlíš vůbec? 8O Při zavádění příkrmů jsem dávala cca 10-20 g masa do porce zeleniny. Kdybych dala dceři na svačinu cca 15 g tvarohu (tedy porci co do množství bílkovin srovnatelnou s masem), asi by ji to moc nezasytilo, co myslíš? :think:

Napadalo tě třeba tu trochu tvarohu smichat s ovocem, nebo z něj udělat pomazanku? Asi ne, co? Protoze tvaroh se přeci do roku nesmí.

• Citovat
  • Upravit
Luca10
29.7.15 21:35
@lucenka píše:
Napadalo tě třeba tu trochu tvarohu smichat s ovocem, nebo z něj udělat pomazanku? Asi ne, co? Protoze tvaroh se přeci do roku nesmí.

Ne, nenapadlo, u nás to zkrátka byla a ještě vlastně stále je nepotřebná potravina, co se stravování mého dítěte týká.

• Citovat
  • Upravit
3909
29.7.15 21:36
@brko píše:
Po přečtení několika diskuzich zde na mimi bych se vlastně nedivila. :mrgreen:

já to mám kolem sebe v reálu, dokonce jsou lidi tak hloupý, že si pletou zdravou výživu (což se mně netýká :mrgreen: ) a kvalitní potraviny, na kterých si potrpím.

Jak zde byla zmiňována marmeláda, já třeba kupuji marmeládu v lídlu, nebo normě, je tam půl ovoce, půl cukru a kyselina askorbová, teď se teda pohoršili a začali přidávat i želírující látku. Ale dítěti bych to nedala, přijde mi zbytečné, dětem dávat sladké, ať už to jsou jakékoliv sacharidy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
29.7.15 21:37
@lucenka píše:
Napadalo tě třeba tu trochu tvarohu smichat s ovocem, nebo z něj udělat pomazanku? Asi ne, co? Protoze tvaroh se přeci do roku nesmí.

Souhlasím. I já dávám tvaroh malému od 7m(Matyldu),ale jednou měsíčně, takže ublížit neublíží :)

• Citovat
  • Upravit
3909
29.7.15 21:37
@Luca10 píše: :pocitac:

jsi mi čím dál více sympatická… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.7.15 21:39
@Luca10 píše:
Ne, nenapadlo, u nás to zkrátka byla a ještě vlastně stále je nepotřebná potravina, co se stravování mého dítěte týká.

Tak neargumentuj nesmyslem o množství bílkovin, ale napiš na rovinu, že to kvalitní zdroj bílkovin přijde nepotřebný ;)

• Citovat
  • Upravit
Luca10
29.7.15 21:53
@lucenka píše:
Tak neargumentuj nesmyslem o množství bílkovin, ale napiš na rovinu, že to kvalitní zdroj bílkovin přijde nepotřebný ;)

Přijde mi nevhodný a nepotřebný - zatím. Dcera má zatím dostatek všech živin z jiných potravin. A necpu do ní bílkoviny horem dolem. Míváme maso, ne každý den, ale kvalitní a z ověřeného domácího zdroje, to samé s většinou zeleniny, samozřejmě v sezoně. Takové možnosti u mléčných výrobků bohužel nemám, takže o té kvalitě by se dalo polemizovat. Ale já jdu na vše celkově pomaleji, malá i teď dva, tři dny novou potravinu zkouší v malém množství, než ji zařadím do jejího jídelníčku, nikam ji neženu.

• Citovat
  • Upravit
Luca10
29.7.15 21:54
@Blanka89 píše:
jsi mi čím dál více sympatická… :srdce:
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie