Kdy musím na OGTT?

601
9.12.15 17:40

Kdy musím na OGTT?

Ahoj,

v 16tt jsem byla na krevním obraze a hodnota glukózy nalačno je pod 4,5. Čeká mě v budoucnu taky ten OGTT nebo ne, pokud je hodnota nízká? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
9.12.15 17:42

Ogtt se doporučuje všem těhotným mezi 24-28tt, takže drtivá většina dr tam posílá všechny těhule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
9.12.15 17:43
@mesiah píše:
Ahoj,v 16tt jsem byla na krevním obraze a hodnota glukózy nalačno je pod 4,5. Čeká mě v budoucnu taky ten OGTT nebo ne, pokud je hodnota nízká? 8o

Já měla hodnotu nízkou a na OGGT jsem nemusela, doktorka mě neposlala.

• Citovat
  • Upravit
664
9.12.15 17:48

@mesiah ja bych tam byt tebou urcite sla, protoze hladina glukozy na lacno vubec nic nevypovida o jejim odbouravani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
9.12.15 18:10

@mesiah Ahojky me dr rikala ze ted to je vse nove, ze dřív se posilalo jen ve veku okolo 30+..A nyní posilaji všechny radsi..Nevim každý dr to ma asi jiny, me dr posila at se objednam mezi 24tt-26tt tak mam ještě cas, nyni jsem ve 21+3tt.
Ale jdu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.12.15 18:15

Ono jde o to, že v pokročilém stádiu těhotenství může tělo začít na cukr reagovat jinak než na začátku nebo za netěhotna. Povinné to samozřejmě není.

• Citovat
  • Upravit
67630
9.12.15 18:34

Hodnota na lacno neznamena, ze nemuzes mit tehotenskou cukrovku. Vetsina tehotnych s teh. cukrovkou ma lacnou glykemii v poradku. Chodi se po 24. tydnu pokud uz jsi nemela teh. cukrovka v minulem tehotenstvi. Povinne to samozrejme neni, ale urcite se to neda urcit dle lacne glykemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
9.12.15 19:05

Tak jednak - tehotenska cukrovka se obvykle projevi az po 24. tydnu, proto hodnota v 16.tt je o nicem nevypovidajici. Druhak prave proto se dela cely OGTT, cili reakce tela na glukozu po hodine a dvou - kdyby stacil vysledek nalacno, kazdy by si ten test milerad odpustil.

Ale odpoved na uvodni otazku - pokud odmitnes, na test nemusis nikdy. V tehotenstvi prakticky musis jenom porodit.
Ale jestli se ho absolvovat rozhodnes (a ze veci znaly doktor na nej posila plosne vsechny), tak idealni rozmezi je 24.-28.tt. Drive se to jeste nemusi prokazat a pozdeji uz bys zase s nezjistenou cukrovkou zila nekompenzovana prilis dlouho (jinak se to samozrejme ukaze klidne i ve 28.tt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.12.15 19:09

@mesiah Já měla na lačo hodnoty okolo 4,5 až do porodu a těhu cukrovku jsme měla. :mrgreen:

Na OGTT se chodí se 24.-28. týden, pokud Tě nevyhodnotí jako rizikovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí