Nechce spát v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15824
22.1.21 08:27

V postýlce hned od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.21 08:33

@Melodie91 To dite to urcite chape. :lol: Ze ma spat. Spis je to tak, ze ho mama uspi na rukou, pri kojeni a pak se modli, aby se nevzbudilo pri prendavani do postylky. Tohle udela za noc osmkrat. Ale tak hlavne, ze dite spi samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.21 08:34

@tartaletka Ale to dite se vzbudi a rve. Proc asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.1.21 08:37

@VitaminC Kecáš nesmysly. Znám mraky dětí, co spí od narození v postýlce prostě proto, že se nebudí a je jim tam dobře :nevim: Nebo snad myslíš, že spící dítě bude mít trauma z toho, že maminka je o 2 metry dál? :roll: U nás to s druhorozenou bylo taky tak. Vedle mě se pořád mlela, budila, kňourala. V postýlce to zalomila a jednou za noc se připomněla na kojení :nevim: Traumatizovaná teda fakt není, ale pro jistotu se jí odpoledne zeptám :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.21 08:43

@unuděná Zbytecna diskuze, ty do toho promitas svoje zkusenosti. Fakticky ovsem dite patri k matce. To dite ridi pudy a instinkt, neuvazuje, neorientuje se v case a v prostoru, jedina jistota je jeho matka, jeji pach, tlukot srdce zna. Spani s matkou podporuje laktaci, tyhle deti na UM nekonci, eliminuje riziko syndromu nahleho umrti ditete, podporuje vztah mezi matkou ditetem. Tyhle deti maj v matce jistotu, lepe se socializuji, jsou samostatnejsi a nemivaj separacku. Ale klidne si dejte svoje novose na druhy konec bytu, do vlastni postylky s nebesi, s monitorem dechu a s kolotocem, co hraje patnact ruznych melodii. Mne je to fuk. Je to diskuze, vyjadruju nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
22.1.21 08:47

My dávali syna do postylky od porodnice. Někdy trosku brucel ale nevyndavala jsem. Párkrát pohladila a spinkal. Když už jsem byla hodně unavená zkoušela jsem si ho dát do postele jednou, dvakrát a už nikdy více. Mlel sebou to uz bych se vůbec nevysrala. A pak si představit mít dítě do 3ler v posteli. Ani náhodou. Ted bude mít 5 měsíců a uz i přes den když je unavený usne nejlépe v postylce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.1.21 08:48

@VitaminC Nesouhlasím. Protože mám zkušenost s obojím. I přes nonstop spaní prvorozeného syna vedle mě byl částečně na UM od narození. V sociální rovině je na tom mnohem hůř, než dcera, co spala sama. Co píšeš, jsou nějaká načtená moudra, která akorát stresují rodiče, jejichž děti od miminek nemají potřebu na matce viset. Když dítě spí, nepotřebuje se orientovat v prostoru. Prostě spí. Samozřejmě něco jiného je násilné učení na postýlku, to určitě nepodporuji. Ale zdaleka ne všechny děti jsou kontaktní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
22.1.21 08:51

Tak asi sama cítíš, že tvoje miminko v postýlce být nechce když se tu ptáš že? Přestaň řešit názory ostatních a řiď se svým instinktem a potřebami svého dítěte. Nedávej žádná ultimáta do kdy ho budeš u sebe mít, akorát tě to bude stresovat. A k tomu monitoru… je prokázané, že když spí dítě v posteli s mámou, tak se napojí na její rytmus dýchání a dýchat nezapomene. Prý je to ten nejlepší monitor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.21 08:51

@Monlvice že zkušenosti se svými třemi dětmi bych poradila jediné - vykašlat se na to, co já chci na základě toho, co jsem někde vyčetla. Ja jsem před dětmi taky měla představu, že dítě ve své posteli v žádném případě, protože se chci vyspat. Měla jsem takovou představu dokonce i u prvního dítěte, které spalo lépe samo, než s námi (zato teď v 7 letech vyžaduje tulení mnohem víc, než když mu byly třeba 2 roky :lol: ). U mých dalších dvou dětí byla ale potřeba kontaktu tak silná, že nějaké lámání přes koleno byla cesta do pekel a do postýlky jsem je začala dávat až v době, kdy z ní uměli sami vylézt, aby se v noci mohli přemístit k nám. I tak, než pochopili, že stačí vylézt z postele a přijít, se prvních pár dní uprostřed noci ozývalo z postýlky srdceryvné „Maminko, kde jsi?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
22.1.21 08:52

Já měla postýlku malého bez bočnice přiraženou ke svoji posteli, monitor normálně fungoval, parkrat začal i houkat, když se malému zpomalil dech, takže mě to snímat nemohlo :think: jinak úplně sám spal až když jsme ukončili kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
22.1.21 08:52

Já měla malou už od porodnice že spí ve svém, ale mě k tomu pomohlo že jsem jí měla jen na kojení, protože byla v inkubátoru. Takže jsem nakojila, poňuchňala a zase zpátky do inkubátoru. A tohle nám vlastně drží do dnes 🤷 samozřejmě bylo i horší období kdy spala semnou ale jen přes noc, přes den jsem furt zkoušela tu postýlku

Možná bych to tak ve tvém případě řešila, dávat jen přes den aby postýlka malému prostě nebyla uplně cizí až ho tam budeš chtít dát nastálo. Nebo dát postýlku k té svojí, to je taky řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
22.1.21 08:55

Mám děti dvě. První bylo od mimina samorost, v klidu spalo ve své postýlce a i když jsem si ho vzala na kojení, dalo se v klidu přesunout zpět. Vyžasovalo svůj prostor, v 15 m dokonce projevilo přání usínat ve vlastním pokojíku (s možností kdykoliv se přesnout k nám, ta ale byla vyúžívaná minimálně).
Druhé dítě je výrazně kontaktnější, na uspání potřebuje tulit se k mámě a i v noci spí výrazně líp, když jsme spolu. Tohle dítě spalo v postýlce jen párkrát, než mi došlo, že když spolu spíme v posteli, je nám oběma nejlíp. Pořídila jsem zábranu a spí na kraji, protože mezi námi okopávalo muže a on vedle něj spal hůř. Postýlku (už větší, 160 cm, be šprušlí) má v pokoji u sourozence a párkrát jsem tam uspávala, během noci ale stejně přesun k nám. Minimálně dokud budu kojit, nepotřebuju na tom nic měnit, pokud jsme s tím OK všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.21 08:57

@unuděná To nejsou nactena moudra, na to existuji vyzkumy. Znovu se opakuji, ze do diskuze promitas svou zkusenost se svymi dvema detmi, tudiz to postrada smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
22.1.21 08:59
@VitaminC píše:
@unuděná Zbytecna diskuze, ty do toho promitas svoje zkusenosti. Fakticky ovsem dite patri k matce. To dite ridi pudy a instinkt, neuvazuje, neorientuje se v case a v prostoru, jedina jistota je jeho matka, jeji pach, tlukot srdce zna. Spani s matkou podporuje laktaci, tyhle deti na UM nekonci, eliminuje riziko syndromu nahleho umrti ditete, podporuje vztah mezi matkou ditetem. Tyhle deti maj v matce jistotu, lepe se socializuji, jsou samostatnejsi a nemivaj separacku. Ale klidne si dejte svoje novose na druhy konec bytu, do vlastni postylky s nebesi, s monitorem dechu a s kolotocem, co hraje patnact ruznych melodii. Mne je to fuk. Je to diskuze, vyjadruju nazor.

Ale tak jiste, ze kazda do toho promitne sve zkusenosti, cim jinym se ma ridit? Ja spala vedle postylky 3×, 4× slo mimco ven na kojeni a hned zas spala dal, laktace az az…velmi brzy rozpoznala noc ode dne..pres den usla kdekoli..v postylce, na gauci, na me, v kocarku, v kolibce i treba na prebalovacim pultu..a vecer se slo spat do postylky..spani v posteli, jasan, ja jsem pro kdyz, to vyhovuje vsem, i kdyz si porad myslim, ze minimalne matrace nebude vzdy vyhovujici pro novorozence..dite ma skoro dva roky, spi celou noc, je samostatne, spolecenske az moc a seperacku v podstate nemelo, to neni zadne vychloubani, tyhle veci se daji ovlivnit, ale jsou dane povahou ditete a reci o tyrani jsou proste tezce za hranou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
22.1.21 09:02
@VitaminC píše:
@unuděná To nejsou nactena moudra, na to existuji vyzkumy. Znovu se opakuji, ze do diskuze promitas svou zkusenost se svymi dvema detmi, tudiz to postrada smysl.

Tak já se ani nedivím, vždyť je to trend z porodnic. Dítě přebal, zvaž, nakoj, zvaž a šoupni do postýlky na monitor. Protože tam je mu nejlíp. 8o A to nemluvím o separaci hned po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí