Nechce spát v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
22.1.21 09:02
@VitaminC píše:
@unuděná To nejsou nactena moudra, na to existuji vyzkumy. Znovu se opakuji, ze do diskuze promitas svou zkusenost se svymi dvema detmi, tudiz to postrada smysl.

To je skvělé, že na to existují výzkumy :roll: A když je dítěti lépe ve své postýlce, tak ho násilím přeučíme spát u mámy, nejlépe nonstop přisáté na prsu, postýlku spálíme a pro jistotu i kočárek, protože přece šátkování taky doporučuje výzkum :pankac: Hele, ve výsledku si to každý stejně dělá podle sebe, ale s tím týráním jsi to těžce přepískla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.21 09:05

@unuděná souhlas. Podle me to taky nejde generalizovat, jako že kontaktní dětí jsou takové a makové a děti, co spí samy mají horší adaptaci. U nás to bylo taky přesně naopak. To dítě, které vyžadovalo (opravdu vyžadovalo) samostatné spaní (a miloval kolotoč nad postýlkou :lol: ) bylo a je nejšikovnější a nejrychlejší motoricky, mentálně, rečově, je nejvšestrannější, nejsamostatnejší. Ja tomu říkám „dítě do výkladní skříně“. Čímž nechci říct, že ty druhé dvě by byly hloupější nebo méně šikovné, ale bylo na nich vidět, že by v tom prenatálním stavu klidně ještě rok pobyli a ani teď to s nimi nejde tak hladce, jako s tím prvním. A mimochodem, veliký bojkot kojení, který jsme řešili dlouho a komplikovaně, nastal právě u toho nejvíc nošeného dítěte, které s námi strávilo v posteli nejvíc času. Tehdy jsem si taky říkala, jak můžou jít do háje všichni ti, co píšou moudra, jak jsou kontaktní děti pohodové. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
22.1.21 09:07

První syn spal v postýlce naprosto bez problému…

Druhy syn mě vyvedl ze všech mých představ :lol: cele sestinedeli spal se mnou v posteli… po sestinedeli jsem ho začala dávat do postýlky a funguje, ze usne když ho hladim po tváři a držím za ruku. Už má delší ty spánkové úseky, teď má 10 týdnú… každopádně monitor dechu jsem dala kamarádce :mrgreen: po krmeni mezi 6-7 si ho už stejně zas beru do postele…

Takže poradím ti to, ať to začneš zkoušet, až budes cítit, ze to půjde. Bude spát dele, nebude se tolik budit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
22.1.21 09:09

100 lidí, 100 zkušeností a 100 jiných názorů. Znám maminku, která striktně nevzala miminko (ani potom starší) k sobě do postele vůbec, znám i maminku, která malou postýlku nikdy nepoužila. :mrgreen: U druhého dítěte mi neprošlo ji ani položit, hned byla vzhůru a tak spala s námi. Mohla mít 4 5 měsíců, kdy jsem ji spící položila večer do dětské postýlky a až se probudila, zůstala s námi v posteli. Mně to tak vyhovovalo, takže na to nepotřebuji cizí schválení. Starší nebyl na to odložení až tolik háklivý, přesto s námi taky dost spával a když jsme mu ve 2,5 letech pořídili velkou postel, bez problémů se do ní přestěhoval a k nám se nasáčkuje jen zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
22.1.21 09:10
@VitaminC píše:
@unuděná Zbytecna diskuze, ty do toho promitas svoje zkusenosti. Fakticky ovsem dite patri k matce. To dite ridi pudy a instinkt, neuvazuje, neorientuje se v case a v prostoru, jedina jistota je jeho matka, jeji pach, tlukot srdce zna. Spani s matkou podporuje laktaci, tyhle deti na UM nekonci, eliminuje riziko syndromu nahleho umrti ditete, podporuje vztah mezi matkou ditetem. Tyhle deti maj v matce jistotu, lepe se socializuji, jsou samostatnejsi a nemivaj separacku. Ale klidne si dejte svoje novose na druhy konec bytu, do vlastni postylky s nebesi, s monitorem dechu a s kolotocem, co hraje patnact ruznych melodii. Mne je to fuk. Je to diskuze, vyjadruju nazor.

Spani spolecne v posteli eliminuje SIDS. To jako vazne?

• Citovat
  • Upravit
6794
22.1.21 09:11

@unuděná Hele, unudena, ja prece netvrdim TOBE, kdyz mas spoko dite, at ho hned presunes k sobe, jinak jsi spatna matka. Proc te to tak rajcuje?
Ja reaguju na prispevek zakladatelky. Jeji dite ocividne spoko neni, je v sestinedeli a ona se pta, kdy ho ma zacit UCIT na postylku. Tyhle diskuze tu jsou denne - ztrata laktace, dite se budi, nechat vybrecet… Timhle fakt koncim, mam praci a ucim se. Snazim se rict, ze dite prirozene patri k matce a ono to vi, proto se nemuzeme divit, ze se sestkrat za noc vzbudi a rve, probere se do mrte a pak to zase trva nez usne. A ano, pokud se novos takhle za noc xkrat vzbudi sam a s placem, vylucuje se mu kortizol a ano, za me to opravdu hranici s tyranim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.1.21 09:13
@Kriss Tina píše:
Já měla postýlku malého bez bočnice přiraženou ke svoji posteli, monitor normálně fungoval, parkrat začal i houkat, když se malému zpomalil dech, takže mě to snímat nemohlo :think: jinak úplně sám spal až když jsme ukončili kojení.

jaky monitor jsi mela, prosim? ja planuji stejny setup idealne a ted me ten monitor znejistel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.21 09:14

@Yorkmut Ano, spankove laboratore zjistili, ze spani rodice a ditete se synchronizuje, stejne usinaji, stejne se budi, synchronizuje se jim dech. Tudiz, kdyz se dite nenadechne, matku to vzbudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.21 09:15
@VitaminC píše:
@unuděná To nejsou nactena moudra, na to existuji vyzkumy. Znovu se opakuji, ze do diskuze promitas svou zkusenost se svymi dvema detmi, tudiz to postrada smysl.

Samozřejmě, že do toho promítá své zkušenosti. Proč by to nedělala? Jsou její dětí snad nějak, jiný živočišný druh? Její zkušenosti jsou úplně stejně relevantní, jako zkušenosti těch, na kterých se výzkum dělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.1.21 09:16

Kojila jsem do dvou, v posteli tak do dvou a pul, nejmladsi je stale. Je to extremne pohodlne, u kojeni jsem spala. A co je podle me zasadni, dite se po odstavu nauci na celonocni spanek a pak ti z postylky s velkou pravdepodobnosti nebude courat do postele uprostred noci. Coz spousta starsich deti dela.

Monitor existuje na plenku.
Ale tvrdi se, ze miminko se naladi na dech mamy a diky mame dycha pravidelne a neupada do prestavek v dechu. Po trech detech si myslim, ze asi fakt jo.
Navic se na dite naladis i ty a cokoliv by se delo, vis to hned - zvraceni, horecka atd. Neumim si predstavit mit dite vedle v pokoji a nevedet, ze se neco deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.1.21 09:16

@VitaminC a musi v tom momente byt uplne namacknuti vedle sebe nebo ta synchronizace funguje, i kdyz je miminko v postylce hned vedle me postele? delilo by nas tedy cca 20 cm mezi hlavami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.21 09:18

@lalouch Hele, to opravdu nedovedu rict.
Ale v tom vyzkumu lezelo dite i matka na stejnem luzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.21 09:19
@VitaminC píše:
@Yorkmut Ano, spankove laboratore zjistili, ze spani rodice a ditete se synchronizuje, stejne usinaji, stejne se budi, synchronizuje se jim dech. Tudiz, kdyz se dite nenadechne, matku to vzbudi.

Jo, nám se taky synchronizovalo spaní. Stejně jsme usínali a stejně jsme se budili. Protože než dítě usnulo, jak jsem nesměla zamhouřit oko a když se vzbudilo a začalo mi z 2cm blízkosti ječet do ucha, protože jsem se opovážila pohnout, tak jsem holt vstávala taky, protože u toho se fakt spát nedalo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.21 09:20

@Hoa Mai Protoze ten vzorek byl trosku vetsi.
To je jako kdyz ti reknu, ze se zjistilo, ze vyssi lide maji vyssi IQ a ty mi na to reknes, ze ty mas 152 cm a IQ 140, takze ten vyzkum neni pravdivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.1.21 09:26

@VitaminC Hele, ono kdybys to napsala kapku jinak, než jako typická emimino rejpalka, tak tu tahle vlna rozhořčení nemusela vůbec vzniknout. Stačilo například takhle „odkládání plačícího novorozence do postýlky hraničí s týráním“ :nevim: Takhle jsi postavila všechny rodiče, co jim děti spí v postýlkách od porodnice, do řady na odstřel sociálkou :roll: Ale zjevně ti dělá dobře vyvolávat pobouření, tvůj boj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí