Kdy posílat dítě do postele?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
183
16.12.18 16:23

Domluvit manzelce,at je prisnejsi,nastavit hranice.Moji kluci chodi spavat nejpozdeji v 20:00( nejstarsi ma 5 let) a usinaji do pul hodinky.S manzelem pak mame vecer pro sebe.Neumim si prestavit,ze by skakali do 10ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1487
16.12.18 16:24

Tak nějakej režim je základ, v tomhle věku už by měl dávno chodit spát po večerníčku, nejdýl třeba do těch 20:00. :nevim: To, že se dětem třeba nechce, je normální. Malý miminko taky těžko přinutíte, aby třeba v 7 hodin večer lehlo a spalo. Ale je třeba už od začátku to dělat každej den stejně, udělat si z toho rituál, návyk, aby prostě to dítě vědělo, že po večeři se jde koupat a po koupání se jde na kutě. Ne že jeden den tak, podruhý jinak, podle toho, jak si prcek usmyslí. Ditě musí znát hranice, a to nejen v tomhle, ale celkově ve všem, jinak se v tom pak neorientuje a pro budoucí život je to určitě dost na prdlačku, nemít žádnej pevnej řád. To si paní podřezává sama sobě(a bohužel i vám a vašemu dítěti) větev. ;) Důrazně bych jí to vysvětlila a třeba i nabídla, že teď to budete týden dělat vy, aby si ona odpočinula atd..snad to třeba ocení, že jí zároveň pomůžete. ;)

Příspěvek upraven 16.12.18 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.12.18 16:24

Vydržte do školy :lol: taky mám sovu co od narozeni usínala fakt pozdě a nezměnilo to nic a to jsme do školky chodily na 6.30… Teď je v první a najednou to jde a usíná dřív. A změnila jsem práci a chodí normálně na 8.00. Ve školce nespí proč? Berete si ho nebo fakt neusne? Já malou budila v 5.30 a to pak aspoň po tom obědě ve školce usínala. Když šla později, tak neusnula. Na večerní usínání to vliv moc nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2270
16.12.18 16:25

Doporučila bych ti poslat manželku na dva týdny na dovolenou a během té doby dítěti nastavit režim. Kritizovat umí každý…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
16.12.18 16:32

A je neklidné protože je nevyspalé? Nemá nějaký jiný problém? Stačí aby bylo trochu hyperaktivnější :nevim: já mám ani ne 4 letého, v týdnu kdy vstává do školky chodí spát kolem 9 hodiny, někdy dyl když nestíháme a vstává mezi 6 a půl 7 sám od sebe. Když nemusí ráno vstávat tak ho nechám koukat jak sám chce, většinou odpadne kolem 10. Když je unavený přes den tak si chvíli lehne ale většinou vydrží bez deního spánku. Každý nemusí nutně spát 12 hodin :think: Jinak teda jsi snad otec ne, tak máš právo do výchovy zasáhnout, takže pokud se ti něco nezdá tak v 8 zavel a dítě pude do postele, nebo má snad všechno pod palcem manželka a ty nemáš jinou možnost než si stěžovat na emiminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30586
16.12.18 16:37

Nase sestileta usina okolo 21-21:30 a vstava 6:45. Do postele zahanime mezi 20-20:30. Ctyrlety usne hned, ona nemuze usnout, posledni dobou ji tedy obcas zase vytahnu, kdyz kluk usne. Obe deti mely od mala mensi potrebu spanku a jsou hodne zive. A nase treti ditko bude totez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30586
16.12.18 16:38

@a00dohnal Jo, a nejvic bych zapracovala na tom, ze po ulozeni uz se lezi. Nezrat mu zadne blbinky. Nasi teda dobre vedi, ze po ulozeni smeji z loznice jen v kriticke situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.12.18 16:41

Moje deti 10 a 7 chodi do postele v osm. Samozřejmě ze hned neusnou ale lezi a čtou si. Podle me spánek potřebuje když to o víkendu dohání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.12.18 16:43

Normalne můžu říct že je vše o režimu. Od miminka. Protože když jsme byli na neonatologie tak všechny deti mely stejný režim a synovi to vydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
16.12.18 16:43
@Hobitka píše:
@a00dohnal Jo, a nejvic bych zapracovala na tom, ze po ulozeni uz se lezi. Nezrat mu zadne blbinky. Nasi teda dobre vedi, ze po ulozeni smeji z loznice jen v kriticke situaci.
:palec: Přesně. To už je o důslednosti no. Spousta lidí dělá to, že nakonec dítě z postele vytáhne a jdou si třeba hrat, dokud neodpadne. Nesmysl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.12.18 17:07
@Adelka951 píše:
Doporučila bych ti poslat manželku na dva týdny na dovolenou a během té doby dítěti nastavit režim. Kritizovat umí každý…?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.12.18 17:08

Kazde dítě je jiné. Syn vstává ráno před šestou (budím), dávám spát v 19:30 a kolikrát ještě v devět nespí a dělá blbosti. On ví, že nesmí z ložnice, tak se válí po posteli, zpívá, povídá, ale neusne. O víkendu dospava, probudí se v sedm, ale já ho prilehnu a spíme do osmi.
A nesmí spát po obědě, to je pak ještě horší, klidně ještě v jedenáct straší.
Syn je taky neklidný. Máme problém od kojeneckého věku.
Sedmiletý usíná do 2 minut.

• Citovat
  • Upravit
434
16.12.18 17:09

Mám děti ve věku 3 a 6 let. Oba chodí do postele ve 20 hod, vstávají 6:30 do školky. Ani jeden ve školce po obědě neusne, jen leží. Snažím se, aby režim fungoval i když jsme mimo domov nebo na dovolené.
O víkendu nechám spát až se vzbudí.
Mladší usne hned, má rád ticho a tmu. Starší dcera vyžaduje čtení pohádky, usne do 30-45 min. Nedovolím vylézt z postele a jít z pokojíku.
Podle mě je režim důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.12.18 17:09
@EvaG píše:
Normalne můžu říct že je vše o režimu. Od miminka. Protože když jsme byli na neonatologie tak všechny deti mely stejný režim a synovi to vydrželo.

Syn měl režím a na 2,5 letech odmítal spát po o a zůstalo mu to. Vstává v sedm, někdy dřív. Zvlášť když nejsem doma. A spát jde klidně v devět. Někdy usne hned, někdy to půl hodiny trvá. V létě byl hodně ulítaný, tak usnul dřív. Ale z postele nesmí ven, musí ležet. Nejdřív si čteme a pak povídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.12.18 17:16
@EvaG píše:

U některých dětí ne. Starší si režim drží a u mladšího nic. Snažíme se už 4,5 roku a prostě nejde. On si lehne, ale neusne. Tak 2× do měsíce probíhá snaha o bojkot režimu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510