Kdy příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Breuovi
14.3.12 08:54
gabi.design píše:
Mishell píše:
Jakou dáváš kaši?..To mu ji dáváš ze lžičky? Promin furt se vyptávám,to jsem celá já,seš zkušenější tak toho musím využít :mrgreen:
Já od začátku dávala kaši lžičkou. Jsem toho názoru, že dítě se nám naučit pracovat se lžičkou (ono ani o nic jiného první dny na příkrmech nejde). Dítko bylo sice první dny zralé po krmení kaší na vanu, ale velice rychle se to naučilo.

Taky jsem to tak dělala malé :-)

• Citovat
  • Upravit
2377
14.3.12 09:23

Přemýšlím že bych nejdřív začla kaší na noc,začíná se mi dřív budit,tak by ho to snad víc zasytilo.Ale nevím kterou začít a jestli teda lžičkou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
14.3.12 09:24

Včera jsme byli u dr. na kontrole a řekla nám, že klidně můžeme začít už od 4 měsíce. Ale je to jen na tobě, jak uznáš za vhodné. My jsme to zkusili a malej nám mrvkičku s bramburkem krásně baštil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
14.3.12 09:24

Zkus od Nestlé - Moje první kaše :pankac: Jasně, lžičkou, ať si zvyká :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
14.3.12 09:29

A kterou příchut to je jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
14.3.12 09:40

No ta je ještě bez příchutě :mrgreen: Já teda dala rovnou meruňkovou, nějak sem na to nekoukala.. Ono je to asi jedno v tý kaši :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
14.3.12 10:06
Janinna23 píše:
No ta je ještě bez příchutě :mrgreen: Já teda dala rovnou meruňkovou, nějak sem na to nekoukala.. Ono je to asi jedno v tý kaši :)

Taky začínáme s přírkmama a nechci nic jen kaši ..Dáváš kaši jen na noc nebo i během dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
14.3.12 10:30

Mishell, s mrkví opatrně, nás totálně zacpala :,( Zkus poprvé raději brokolici, cuketu, dýni…pak brambor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
14.3.12 10:30
bufinda píše:
Janinna23 píše:
No ta je ještě bez příchutě :mrgreen: Já teda dala rovnou meruňkovou, nějak sem na to nekoukala.. Ono je to asi jedno v tý kaši :)
Taky začínáme s přírkmama a nechci nic jen kaši ..Dáváš kaši jen na noc nebo i během dne?

Dávám k obědu i k večeři. K obědu většinou nejdřív nabídnu nějaký jiný jídlo a když nechce, jdu mu udělat kaši, aby nebyl pořád jen na tom tekutém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
14.3.12 10:33

Uvidíme,vyzkoušíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
14.3.12 15:24

Janinna23 :mavam: zdravím. Vypadá to, že máte zkušenost s kašičkama…Já už chci prckovi za chvíli taky začít s příkrmama a chci se zeptat jestli je jedno, když prckovi od 4 měsíců budu dávat kaši, do které se přidává voda nebo mám začit s tou co se do ní přidává UM. Je v tom nějaké velký rozdíl ? A jaké jsou rozdíly mezi rýžovou,mléčnou, nemléčnou, pšeničnou…atd (jestli to budete vědět) ? děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1254
14.3.12 15:32

Ahoj :mavam:

Takže, já kupuju kašičky, kam se přidává voda. S UM (tedy prostě s mlékem), sem viděla jen Hipp, co mi přišel vzorek a že bych se s tim chtěla patlat :think: Máš různé typy, oblilná, rýžová.. Mě to teda chutná stejně, když ochutnám :D Rozdíl je fakt jen v tom složení. Já prostě dám vodu (cca 100ml) + prášek a rozmíchám. U většiny je to tak, že za chvíli více „ztuhnou“, tak pak ještě přidám trochu vody, aby to neměl tak tuhé. Dávám mu to zapíjet ještě kojo vodou (čaje nám moc nejedou).

Od těch 4m jsou kaše bez příchutí, ale já rovnou dala od Néstlé meruňkovou od 6m a jela mu :pankac:
Nám chutná hlavně Hami a Nestlé, Babydream z Rossmanu nám moc nejel a Hipp mi nevezme vůbec a ani se mu nedivím :think:

Nakup víc druhů, ať si nezvykne na jednu :) Doporučuju pak hlavně malinovou Hami, ta je výýborná :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
14.3.12 15:50
Janinna23 píše:
Ahoj :mavam:

Takže, já kupuju kašičky, kam se přidává voda. S UM (tedy prostě s mlékem), sem viděla jen Hipp, co mi přišel vzorek a že bych se s tim chtěla patlat :think: Máš různé typy, oblilná, rýžová.. Mě to teda chutná stejně, když ochutnám :D Rozdíl je fakt jen v tom složení. Já prostě dám vodu (cca 100ml) + prášek a rozmíchám. U většiny je to tak, že za chvíli více „ztuhnou“, tak pak ještě přidám trochu vody, aby to neměl tak tuhé. Dávám mu to zapíjet ještě kojo vodou (čaje nám moc nejedou).

Od těch 4m jsou kaše bez příchutí, ale já rovnou dala od Néstlé meruňkovou od 6m a jela mu :pankac:
Nám chutná hlavně Hami a Nestlé, Babydream z Rossmanu nám moc nejel a Hipp mi nevezme vůbec a ani se mu nedivím :think:

Nakup víc druhů, ať si nezvykne na jednu :) Doporučuju pak hlavně malinovou Hami, ta je výýborná :pankac:

JJ … tchýně mi dovezla nějakou Bobovita kaši z Polska prý je to naše Hami jak jsem se dočetla, tak jsem na to zvědavá :roll: jinak dík za radu :dance:

• Citovat
  • Upravit
Markul
14.3.12 15:50

A jak to vydíte se šťávičkama ??? :idea:

• Citovat
  • Upravit
29436
14.3.12 15:59
Markul píše:
Janinna23 :mavam: zdravím. Vypadá to, že máte zkušenost s kašičkama…Já už chci prckovi za chvíli taky začít s příkrmama a chci se zeptat jestli je jedno, když prckovi od 4 měsíců budu dávat kaši, do které se přidává voda nebo mám začit s tou co se do ní přidává UM. Je v tom nějaké velký rozdíl ? A jaké jsou rozdíly mezi rýžovou,mléčnou, nemléčnou, pšeničnou…atd (jestli to budete vědět) ? děkuji :mavam:

Mléčná kaše už mléko obsahuje, je v něm mléko podle výrobce, takže Hami tam má Hami, Nestlé tam má Bebu, Sunarka Sunar, Hipp tam má Hipp … atd. Nemléčná mléko neobsahuje, může se tam přidat, stejně jako nemusí, ale pak to bude kaše bezmléčná. Do mléčné se přidává jen voda. Ty bezmléčné jsou vhodné třeba pro děti, co mají HA mlíka apod. Já kupuju obojí, nevidím v tom nějakou práci navíc. Zkrátka k té vodě přisypu kromě kaše navíc i několik odměrek mléka. Rýžové kaše neobsahují lepek, ty obilné (celozrnné, pšeničné, sušenkové … atd.) už obsahují lepek a jsou vhodné potom pro zavádění lepku jako jedna z forem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí