Pribináček od 6. měsíce?

1561
13.3.12 19:28

Pribináček od 6měsíce?

Ahoj holky, myslíte, že je možné dávat pribiňák 6měsíční holčičce? Mudra říká, že určitě a prý my s bráchou jako malý ho jedli už dávno. A taky co říkáte na piškotky a jiný krekry, např od Hami sušenky, ty dávám rozdrcené po jedné do ovocné přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1561
13.3.12 19:29

A taky ještě na lžičku trošku banánu může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.3.12 19:33

nee pribináček ne,jen bílý jogurt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.3.12 19:34

sušenky od Hami po jedné můžeš,ale né tak často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
13.3.12 19:34

Mudr ti doporučila Pribiňák v 6.měsících??? 8o 8o Piškoty,sušenky jsem dávala od 6.měsíce,ale to už měl 2 zuby.Banán se doporučuje od uk.8.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
13.3.12 19:35

Pribináček jsem dala až tak v roce, do té doby jen bílý jogurtík a do toho můžeš dát třeba přesnídávku nebo ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200

ahoj,ja bych do male pribinaka rozhodne necpala,neni v tom nic dobreho.jen tuk a cukr..z mlecnych vyrobku bych zacala urcite bílým jogurtem,nekdy po 8/9.mesici.

banan,to jasne,naskrabkej ji lzickou :pankac:

susenky,ja davala az od 8/9.mesice,driv ne,byt na nich pisou ze se muzou od pul roku,mala by se mi udusila.vybirala jsem s nejmensim mnozstvim cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837

Pribináček bych ještě nedávala, banán klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
13.3.12 19:37

Já jsem dala malému banán na lžičce kolem 6.měsíce a začal se mi dávit a zvracet,jeli jsme na pohotovost a tam mi dr. řekla,že banány až po uk.8 měsíci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
13.3.12 19:38

Pribináček určitě v půl roce ne… My občas dáváme tak od roku a půl… Piškoty bych obyčejný nedávala, dětský sušenky možná s mírou jo, ale zase… Náš prcek měl první sušenky až kolem 11 měsíců a to ještě ty bez cukru (slazený hroznovou šťávou)…

U Pribináčku je problém, že v něm je (kromě cukru, kterej asi neřešíš :-) ) i tvaroh, kterej zbytečně zatěžuje mrňousům nadměrně ledviny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.3.12 19:40

Pribiňáka bych nedala dřív jak v roce, je to jako tvaroh a obsahuje hodně cukru.To raději bílý jogurt a i ten nám Dr. doporučovala až od 8.měsíce.
Sušenky a piškoty jsem dávala od 6.měsíce, malá už měla zuby a chtěla sama mít jídlo v ruce.Brzo se díky tomu naučila jíst kousky, ale některé děti se tím dáví.
A banán klidně, já dávala na zahuštění třeba mixovaného jablíčka nebo hrušky.

• Citovat
  • Upravit
17014
13.3.12 19:42
Jennýsek píše:
Mudr ti doporučila Pribiňák v 6.měsících??? 8o 8o Piškoty,sušenky jsem dávala od 6.měsíce,ale to už měl 2 zuby.Banán se doporučuje od uk.8.měsíce.

Banán se doporučuje jako první ovocný příkrm… Pribiňák bych takto brzy nedala, ale s tím, že se smí jen BÍLÝ jogurt fakt nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
13.3.12 19:43

na Pribináček je brzy,ale banán klidně dej,já ho malé od 6 měsíců dávám,naškrábanej ho nechtěla,tak ho mixuju,někdy i s jabkem,nebo hruškou,sušenky bych zatím dávala jen výjmečně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.3.12 19:45
RadkaOR píše:
Ahoj holky, myslíte, že je možné dávat pribiňák 6měsíční holčičce? Mudra říká, že určitě a prý my s bráchou jako malý ho jedli už dávno. A taky co říkáte na piškotky a jiný krekry, např od Hami sušenky, ty dávám rozdrcené po jedné do ovocné přesnídávky.

No dávat to můžeš, určitě dítko neotrávíš, ale já bych tak brzo nedala, je to zbytečně sladký a je v tom tvaroh, zatěžuje ledviny. I když i moje malá ho měla před rokem, ale to spíš proto, že jsme ho dostali. nejsem typ, kterej striktně dodržuje tabulky :roll: . ale jestli ten pribinák měla dvakrát někdy mezi 10.-12.m tak to je moc. Banán bylo naše první ovoce.

Příspěvek upraven 13.03.12 v 19:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
13.3.12 19:46

Ahoj, banán klidně dej, v některých zemích je to první příkrm. Dětskou sušenku bych klidně dala, piškoty ne (jsou extrémně sladké), zkus začít dávat kukuřičné křupky, ty mívají úspěch ;) Jinak moje mudra mi taky doporučila pribiňáka hodně brzy - my jsme extrémně drobní, tak proto…začala jsem ho ale dávat asi v 10-11 měsících, občas. Spíš dám ale zakysanou smetanu s přesnídávkou a jogurty dávám smetanové 10% od 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí