Kdy příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdy příkrmy?
Zdravím,našemu malýmu bude za dva týdny už 5 měsíců a nevím jestli už mám začít s příkrmy.Doktorka nám řekla at mu nic nedáváme dokud neřekne,že až po ukončeným 5.měsíci ty zeleninový příkrmy.Už 3 měsíce jsme na UM.Co myslíte,poradte prosím??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Klidně můžeš
Dá se říct, že dr. Ti do toho nemá co kecat, pokud nemáte nějaký problémy. A ono se může stát, že mu to nepojede, jako tomu našemu - zkoušíme už 2 měsíce a nic nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A čím konkrétně by jsme měli zkusit začít,a jak to střídat s UM? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja taky necekala na mudr. a 14 pred 5. m jse zacala se zeleninou
a v pohode
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to záleží na tobě. My začali ve 4 měsících. Synovi už mléko nestačilo, byl hladový. Zkrátka jsem tak nějak používala selskej rozum s tím, kdy začít. Věk na to už máte, klidně můžete začít, stejně jako můžete ještě pár týdnů počkat. Je to na tobě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně začni místo oběda zeleninku
Každou zvlášť, třeba po 3 dny jeden druh.. Pak další. Až si zvykne na každou, můžeš různě míchat
Pak i masenko a ovoce ![]()
Co já bych za to dala, aby mi to jedl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem zvědavá jestli mi to bude jíst
Kdybych si tu zeleninku chtěla dělat sama,(jako že asi jo,je to drahý jak nevim co ty kupovaný)
Tak co a jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak začni třeba mrkvičkou, prostě oloupej jednu střední mrkev (to zatím stačí), nakrájej na kolečka, do hrnce nalev trochu vody (nejlíp kojo, my máme z vodovodu hroznou), hoď tam mrkev a vař tak cca 10 min, záleží na kolik to dáš stupňů
Prostě musí být měkká. Pak to přendáš i s vodou do misky a rozmixuješ. A hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoduchý jak facka,brzo to vyzkouším jsem zvědavá teda,stačí mi když vidím co dělá za ksichty když mu dám na lžiččce třeba kapky na bříško nebo kašel
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kapky jsou humus ![]()
Snad to pojede, já mu můžu dát co chci, ale nesní to. Jó, kaše, to je něco jinýho, to mi vždycky málem sežere i ruku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakou dáváš kaši?..To mu ji dáváš ze lžičky? Promin furt se vyptávám,to jsem celá já,seš zkušenější tak toho musím využít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak do té zeleninky přidej i trošku olivového oleje nebo másla
malá mi tu zeleninku baští jedna radost (mrkev,brambor,brokolice,mrkev+jablíčko atd.)…kaši jsem dávala taky,ale ředím jí víc do flašky, když byla hutnější tak se pak nemohla vy…t ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, ze lžičky
Tak různě, Hami, Nestlé.. různé příchutě a tak. Jedinou co nám nežere je Hipp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mishell píše:
Jakou dáváš kaši?..To mu ji dáváš ze lžičky? Promin furt se vyptávám,to jsem celá já,seš zkušenější tak toho musím využít
Já od začátku dávala kaši lžičkou. Jsem toho názoru, že dítě se nám naučit pracovat se lžičkou (ono ani o nic jiného první dny na příkrmech nejde). Dítko bylo sice první dny zralé po krmení kaší na vanu, ale velice rychle se to naučilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit