Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám dotaz.
V březnu letošního roku jsem byla na interrupci, chemické. Bohužel nám nebylo přáno, tak jsem musela udělat nejtěžší rozhodnutí v životě ženy. Každopádně k dotazu. Kdy jste pocítily první příznak těhotenství a jaký to byl. My se od té doby pokoušíme, ale ne že bych na tom úplně lpěla. 5 dní od ovulace mě přepadla šílená únava, nadýmání a bradavky mám v jednom ohni.. včera večer mě dost brněly a vůbec se jich nemůžu dotknout, ani když se myju. V noci se 5× vzbudím čůrat, normálně vydržím celou noc a močák mě nebolí, zánět nemám.. k tomu se mi přidalo jednodenní bolení v krku a trochu rýma, ale to byly jen tak 2 dny. Ovulaci jsem měla 4 dny po menstruaci a docela dobře jsem ji poznala podle hlenu, kterého bylo hodně a objevil se poprvé od toho března kdy byla interrupce. Předním jsem ovulační hlen měla normálně. Teď jsem furt unavená, polehávam a hrozně toho sním
Dneska se mi zdálo o pozitivním testu, proto sem píšu, protože jsem nad příznakama nijak předním nepřemýšlela. V předchozím těhotenství se mi zdál dost podobný sen a těhotná sem byla.. těhotenství bylo neplánované a rozhodně by mě nenapadlo že vůbec těhotná být můžu, takže to vsugerované fakt nebylo
teď mi to přišlo jako podobný případ, nijak nad tím nepřemýšlím a najednou sen.. Napadlo mě jestli nejde o PMS, ale to mě bradavky nikdy nebolely. Jak jsem řekla, nijak si ovulku nezjišťuji, jen podle hlenu a bolesti vaječníků. Necháváme tomu čas, teď budu nastupovat do nové práce, tak to spíš tak jako zkoušíme
přijde mi ale zvláštní že by se příznaky objevily už takhle brzo po ovulaci… 5 dní od ovulky je asi fakt brzo.. každopádně děkuji za rady a poznámky, určitě mi to dost pomůže
5 dní fakt brzo…k uhnízdění a následnému vyplavení HCG dochází až tak 7 -10 den
Vzhledem k tomu že se aktivně snažíte to můžeš mít i vsugerované
Jinak u mě s příznaky nevím..v obou případech kdy sem otěhotněla jsem byla v té době nachcipana..
v prvním případě covid a pak sem chodila z prace utahaná takže jsem si ničeho nevšimla…prvním příznakem byla tedy vynechaná MS a potom párkrát zvracení, a únava kterou jsem ale právě vnímala i předtím jen jsem to brala jako že je to z prace…bolest prsou a paleni bradavek se přidalo až asi o měsíc později…jo a přecitlivělost… Všechno mě děsně dojimalo a křivý pohled mě hned rozbrečel…
Teď podruhé jsem měla asi 14dni hroznou rýmu, unavená a a ospalá jsem byla prakticky pořád protože první bylo v té době 8 měsíců (dali jsme tomu volný průběh) a takmusem taky nic zásadního nepozornosti Vala..tudíž opět prvním příznakem bylo vynechání MS… Nevolnosti ani nic takového tentokrát nebyly…citlivější prsa ano, ale ne tolik a vpodstate se dá říct že nebýt rostoucího břicha a občasných šťouchancu tak nevím že jsem těhotná…
Ano, je to brzo.
Příznaky způsobuje hormon hcg. Pokud by to příznaky byly, byl by pozitivní test. Těhotenství jedině z předchozího cyklu.
Já měla příznaky až docela dlouho PO pozitivním testu.
Prvním příznakem vždy vynechaná menstruace. U prvního velmi živé sny. U druhého snad až rostoucí břicho.
Příznaky taky nemusí být vůbec žádné. Já měla jen vynechanou menstruaci. Když jsem zjistila že je to už 10 dní tak jsem začala něco řešit.
Mně pouze vynechala MS. Ale netěhotněla jsem při nástupu to nové práce
Já jsem právě u prvního těhotenství měla příznaky taky brzo, sle nevšímala jsem si jich… první byly prsa a bolest hlavy a to bylo třeba 5 dní před MS😅 křeče v podbřišku týden po oplodnění (implantace) jsem z toho vyřízená, neberu těhotenství jako prioritu, nechávám tomu čas, protože nová práce, budu mít starosti až až… jak říkám, zarazil mě ten sen.. je to skoro totožné jako první těhu. Přecitlivěla jsem, den co den brečím a už u filmu, nebo že na mě někdo zvýší hlas
fakt těhotenství nehrotim, ale jak říkám zarazil mě ten sen tak jsem si to dala tak nějak dohromady a srovnávám To s tím předchozím
ty bradavky mám od té interrupce poprvé právě… rýma byla taky teď prvně a jednodenní bolest v krku byla prostě divná
asi jsem jen paranoidní..
Lautr nic, časem stoupání váhy, nemožnost dopnout kalhoty a nyní týden před porodem bolest zad ![]()
@kajina88 píše:
Ahoj, mám dotaz.
V březnu letošního roku jsem byla na interrupci, chemické. Bohužel nám nebylo přáno, tak jsem musela udělat nejtěžší rozhodnutí v životě ženy. Každopádně k dotazu. Kdy jste pocítily první příznak těhotenství a jaký to byl. My se od té doby pokoušíme, ale ne že bych na tom úplně lpěla. 5 dní od ovulace mě přepadla šílená únava, nadýmání a bradavky mám v jednom ohni.. včera večer mě dost brněly a vůbec se jich nemůžu dotknout, ani když se myju. V noci se 5× vzbudím čůrat, normálně vydržím celou noc a močák mě nebolí, zánět nemám.. k tomu se mi přidalo jednodenní bolení v krku a trochu rýma, ale to byly jen tak 2 dny. Ovulaci jsem měla 4 dny po menstruaci a docela dobře jsem ji poznala podle hlenu, kterého bylo hodně a objevil se poprvé od toho března kdy byla interrupce. Předním jsem ovulační hlen měla normálně. Teď jsem furt unavená, polehávam a hrozně toho snímDneska se mi zdálo o pozitivním testu, proto sem píšu, protože jsem nad příznakama nijak předním nepřemýšlela. V předchozím těhotenství se mi zdál dost podobný sen a těhotná sem byla.. těhotenství bylo neplánované a rozhodně by mě nenapadlo že vůbec těhotná být můžu, takže to vsugerované fakt nebylo
teď mi to přišlo jako podobný případ, nijak nad tím nepřemýšlím a najednou sen.. Napadlo mě jestli nejde o PMS, ale to mě bradavky nikdy nebolely. Jak jsem řekla, nijak si ovulku nezjišťuji, jen podle hlenu a bolesti vaječníků. Necháváme tomu čas, teď budu nastupovat do nové práce, tak to spíš tak jako zkoušíme
přijde mi ale zvláštní že by se příznaky objevily už takhle brzo po ovulaci… 5 dní od ovulky je asi fakt brzo.. každopádně děkuji za rady a poznámky, určitě mi to dost pomůže
Achjo..jak jiz bylo zmíněno.. HCG způsobuje těhotenské příznaky a na ty je eeeeeextremne brzo..tvoje dítě by muselo zlomit rekord v doputování do dělohy a zahnízdění což je zpravidla 9-12 dní od ovulace..
Je to PMS.. NEXT!
@Skaiqy píše:
Achjo..jak jiz bylo zmíněno.. HCG způsobuje těhotenské příznaky a na ty je eeeeeextremne brzo..tvoje dítě by muselo zlomit rekord v doputování do dělohy a zahnízdění což je zpravidla 9-12 dní od ovulace..Je to PMS.. NEXT!
Hormon HCG je závislý na estrogenu a progesteronu… když je hladina nevyrovnaná, což je buď v těhotenství nebo PMS, tak můžu mít příznaky.. proto se ptám, kdy nejdřív kdo měl a jaký. Do MS mám 2 týdny.. PMS vždy týden před MS, někdy vůbec…
@kajina88 píše:
Hormon HCG je závislý na estrogenu a progesteronu… když je hladina nevyrovnaná, což je buď v těhotenství nebo PMS, tak můžu mít příznaky.. proto se ptám, kdy nejdřív kdo měl a jaký. Do MS mám 2 týdny.. PMS vždy týden před MS, někdy vůbec…
Progesteron a estreogen musí být v těhotenství v zájemne rovnováze nikoliv rozházené
hormon HCG musí stoupat pravidelně (i když jsou zde výjimky kde HCG nestoupalo jak má a stejně z toho těhotenství bylo).. ale stejně končíme u toho, že příznaky jsou buďto těhotenství nebo PMS z dvou různých hledisek..
PMS je velmi ale velmi podobné příznakům
a opět..je víc než nepravdepodobné aby do 5 dnů stihlo embryo to co stihne za 9-12..pokud si nebyla na IVF a přeskočila si fázi oplodňování..
Mé příznaky: osmej týden těhotenství..do té doby kromě vynechané menstruace jsem neměla nic..jo..jen krvácení a špinění ale to bylo až do poloviny druhého trimestru.. ![]()
1 den před ms jsem se poblila v autě. Další příznaky přišly až kolem 6tt.
Teoreticky vynechana ms, ale měla jsem ji dost nepravidelnou, takže tím se řídit nedalo…prakticky až prasknutí plodové vody, tím mi začal porod. Neměla jsem žádné příznaky těhotenství na začátku ani v průběhu, kromě rostoucího břicha.
Jak říkám, já měla při prvním těhotenství příznaky 7. Den po ovulaci. Bylo to šílené píchání v podbřišku.. pak už prsa bolest hlavy a den před MS pálení žáhy.. to už sem věděla že je to jasné.. a ten živý sen o pozitivním testu (těhotenství bylo omylem, takže sen nebyl vsugerován) to bylo tak 5 dní po ovulaci..
Třeba jen špatně počítám a ovulace byla dřív
i přes to že hlenu bylo požehnaně….