Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
zajímalo by mne, kdy jste vzhledem k imunitě miminka ho začaly brát sebou do nákupního centra? Nutně potřebuji koupit pár věcí a v normálních obchodem je nemají, nebo se mi nelíbí a nemám hlídání…ale zase tam nechci jít na úkor prcka.
Děkuji za reakce.
My šli po šestinedělí.. na nákup se prostě musí… nebyli jsem tam hodiny.. prostě nakoupit a jít.. co naplat !
![]()
Dynki -my šli hned ten den co jsme přišly s porodnice…bohužel jíst se musí…já se snažila vyhýbat moc velkým shlukům lidiček…nic se nestalo a to vážila malá 2660g…
My taky nějak po šestinedělí, žádné několikahodinové courání, ale normální nákup v několika obchodech. Jen jsem k němu nepouštěla nikoho cizího, když se chtěl poňuňat s miminkem ![]()
Ahoj, my byli asi za týden po návratu z porodnice, jak píšou holky, jíst se musí a u nás poslat na nákup manžela není ideální řešení
Nehnala bych se nikam, když je chřipková epidemie, ale jinak si troufnu ![]()
Mesic, predsevzeti bylo sestinedeli, ale potrebovala jsem si nakoupit podle sveho a Mates bastil v moc kratkych intervalech na to, abych jela sama.
Az bude nekdy dalsi miminko, tak si nekazive veci nakoupim poradne do zasoby, abych tam nesla pro veci, ktere v klidu muzou lezet ve spajzu a jinak tam vlitnu, popadnu a pomazu. Jist se musi a tady normalni klasicke potraviny ani nemame.
Ahoj Dynki,nepíšeš jak staré miminko máš,ale já bych nejezdila s miminkem do nákupních center,tedy myslím s malým miminkem a už vůbec ne s novorozencem…až atka spon od těch třech měsíců…
našemu synovi je devět měsíců a vyhýbám se jim do dnes,samozřejmě člověk tam občas musí,ale omezuji to.
Sylvajs píše:
Dynki -my šli hned ten den co jsme přišly s porodnice…bohužel jíst se musí…já se snažila vyhýbat moc velkým shlukům lidiček…nic se nestalo a to vážila malá 2660g…
No tak to je síla, pač nám Dr. výslovně řekla nechodit ven než bude mít malá 3 kila a to myslela venek né nákupní centrum.....každý dle svého uvážení
Já jsem posílala na nákupy tatínka, většinou jel večer.
Osobně bych s maličkým miminkem nešla.
sieta.m -mě nikdo nic neřekl…malá byla zalígrovaná,že ji nebylo skoro vidět…potkala jsem tam spolurodičku a ta měla taky tak malou holčičku…obě jsou OK…záleží na člověku…jen zírejte ![]()
Nákupní centrum-my byly pouze v Tescu…žádná velká centra
vrony píše:
Já jsem posílala na nákupy tatínka, většinou jel večer.
Osobně bych s maličkým miminkem nešla.
jojo,souhlasim a taky jsme to tak dělali
![]()
Do velkého nákupního bych miminko vzala nejdřív po šestinedělí, dřív ne. Nemluvím vzít s sebou dítko na rychlý nákup.
Siesto kdybych mohla vzít nejstarší dceru ven až by dosáhla 3kg, tak bych musela čekat do 4 měsíců. S porodnice nás pouštěli s váhou 1880g v 6 týdnech ![]()