Kdy se nejlépe otestovat?

408
6.10.13 10:41

Kdy se nejlépe otestovat?

Krásné nedělní dopoledne :kytka:
I přesto, že mám dvě úspěšné těhotenství a porody (2000 a 2004) za sebou, dnes si nevím rady :?
Začnu asi takto…od samého začátku…mám vrozenou ledvinou vadu(od posledního porodu se neléčím, jsem bez zánětu, bez léků, močák i ledviny fungují a nepociťuji žádné obtíže). 16.8.2013 jsem byla hospitalizována pro akutní zánět tlustého střeva (postižené celé střevo) - ulcerózní kolitida. 14 dní infuze s výživou, ATB, vitamíny, glukóza, minerály apod. Propuštěna 28.8.2013 s prášky převážně ATB a kortikoidy. Každých 14 dní chodím na gastro na rektoskopii, střevo je v remisi a léky jsem začala postupně ubírat. Beru - brala jsem HA (od posledního porodu a vždy po vysazení řádně odmenstruovala)) až do 22.9.2013, brala jsem ji v kuse a vynechávala 1× za 3 měsíce abych odmenstruovala. 22.9.jsem začala lehce špinit(proto jsem vysadila) a 23.9. byla síla špinění stejná. Čekala jsem a nic…25.,27.,28.,30.9. a 2.10. nechráněné milování(Datumy jsem tak nějak odhadla dle kalendáře, nepíšu si dny milování apod.).5.10. pouze ráno při prvním močení trošku hlen s krví v moči a od včera lehce narůžovělý výtok, ale pozoruji že až v pozdních odpoledních hodinách. Nikdy jsem na výtoky netrpěla.
30.9. jsem volala na gastroenterologii zda ty léky co beru mohou ovlivnit chod MS, pan doktor řekl, že ne, ale že to vyloučit nemůže. Ale že léky můžou snížit účinnost HA. 1.10. těhotenský test negativní. Poslední preventivní prohlídka na gynekologii 3/2013 vše v pořádku..děloha apod. Nikdy jsem neměla gynekologické problémy (výtoky apod.). Chtěla bych jen podotknout, že prvního klučíka jsem počala tři dny po vysazení HA a druhého špuntíka jsme počali na konci MS cyklu. Úplně nejúžasnější bylo, když se včera ráno manžel probudil, pohladil mě po vlasech a řekl mi, krásné ráno těhulko moje :andel: Vykulila jsem oči a on mi povídá, máme v pupíku „hrášek“ :srdce: Nevím jak na to přišel. Řekl, že to cítí. Ví, že jsem nedostala MS, tak jak jsem měla a že HA jsem prozatím nenasadila. A to před půl rokem řekl, že mimi už nechce a nebudeme mít a najednou září jak sluníčko. Řekl, že to bude fajn mít mímo, že klucí jsou už velcí.
Tak mě s tím tak nějak celou rozhodil, že mi to začalo vrtat hlavou a žačala se hrabat v kalendáři apod. Chci se zeptat, kdy si mám udělat těhu test, kolik dní od posledního milování? Na plodné a neplodné dny „nehraju“ protože vím, že tělo, hormony si dělají co chtějí…mám dost kamarádek, které otěhotněly ihned po cyklu, před, v cyklu apod. Nějak bych to nehrotila, nechci plašit a dělat si pořád těhu testy…jde mi spíše o zdraví jak moje, tak i případného míma…(kolitida a ledviny). Obě těhu jsem měla rizikové a s prvním jsem byla na udržovačce, druhé bylo rizikové hlavně preventivně.
Předem mockrát děkuji a přeji všem krásnou sluníčkovou neděli :mavam:

Příspěvek upraven 14.10.13 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
6.10.13 11:58

Chci se zeptat, kdy si mám udělat těhu test, kolik dní od posledního milování? - ideálně myslím tak 14-16 dní, dřív to nemá smysl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.10.13 11:58

Ahojky…já sem se testovala 3 dny před ms - a mám 30 dní cykly…a měla jsem tam už slabou hezkou čárku..druhý den sem to zkusila znovu a udělala rovnou Clear Blue digitální a pozitivní…(to bylo včera) a dneska už,,neočekávám´´ ms a doufám že ty tři testy co sem udělala nelžou a jsem fakt těhule:-))) snad sem ti pomohla..je to u každého jinak…někdo má hodnotu HCG vyšší a testy ti to ukážou ještě před ms a někomu to neukážou ani když vynechá…a zjistí to až z krve… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí