Kdy se posílá na testy?

2144
27.8.20 16:16

Kdy se posílá na testy?

Ahoj, korona téma je nesmrtelný :lol:. Chtěla jsem se zeptat těch, které to zažily, případně těch, které pracují ve zdravotnictví… Na základě čeho se lékař rozhodne poslat na testy? Mám 3 dny teplotu 38, bolest v krku, kašel, rýmu. Předcházel tomu návrat z ciziny. Jak vlastně lékaři vyhodnotí, kdy to testovat a kdy předpokládat, že je zo jen běžná viroza? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
27.8.20 16:22
@yocheved píše:
Ahoj, korona téma je nesmrtelný :lol:. Chtěla jsem se zeptat těch, které to zažily, případně těch, které pracují ve zdravotnictví… Na základě čeho se lékař rozhodne poslat na testy? Mám 3 dny teplotu 38, bolest v krku, kašel, rýmu. Předcházel tomu návrat z ciziny. Jak vlastně lékaři vyhodnotí, kdy to testovat a kdy předpokládat, že je zo jen běžná viroza? Díky

Kud o kusu. Nejvíc rozhoduje nátlak pacienta.
Kdyžnebudeš nic řešit, nejspíš nebude ani doktor. Když uděláš bugr, tak te otestuje, aby měl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
27.8.20 16:23

No záleží na vyhodnocení lékaře. Zatím je dostatek míst, tak se testují i jina zdraví lidé. U těchto problémů by měl test objednat. Ale musíš prostě zavolat jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
27.8.20 16:40

No indikace k testování jsou příznaky (teplota nad 37,3, kašel, ztráta čichu, dušnost, zažívací potíže) pokud nelze vysvětlit jinak. No vzhledem k tomu, že koronavir je prakticky nerozlišitelný od ostatních viroz tak většinou nelze vysvětlit jinak, navíc spousta doktorů si takovéto podezřelé pacienty do ordinace nepustí. Takže mě pokud bys zavolala jako praktikovi, tak tě na test pošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
27.8.20 16:43
@Lama Lama píše:
Kud o kusu. Nejvíc rozhoduje nátlak pacienta.
Kdyžnebudeš nic řešit, nejspíš nebude ani doktor. Když uděláš bugr, tak te otestuje, aby měl klid.

Fakt si myslíš, že čtyři stovky lidí denně vytvářejí nátlak na doktora, aby je otestoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.8.20 16:52
@Lucka1111 píše:
No indikace k testování jsou příznaky (teplota nad 37,3, kašel, ztráta čichu, dušnost, zažívací potíže) pokud nelze vysvětlit jinak. No vzhledem k tomu, že koronavir je prakticky nerozlišitelný od ostatních viroz tak většinou nelze vysvětlit jinak, navíc spousta doktorů si takovéto podezřelé pacienty do ordinace nepustí. Takže mě pokud bys zavolala jako praktikovi, tak tě na test pošlu.

Tak to vše splňuji, včetně zažívacích obtíží, též jsem konzultovala jen po tel., výslovně má náš lékař na stránkách napsáno, že při resp. onem. primárně telefonická konzultace. Dostala jsem atb, tak uvidíme. Já byh na testy šla, ale zas jsem nechtěla působit jako taková ta medička z internetu, která si vše diagnostikuje a doporučí si ještě vyšetření a léčbu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
27.8.20 16:52
@vokishka píše:
Fakt si myslíš, že čtyři stovky lidí denně vytvářejí nátlak na doktora, aby je otestoval?

mě kdyby takový zavolal tak ho na test pošlu bez nátlaku. Ale zase všechny s respirační infekce taky neposílám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.8.20 16:54
@Lucka1111 píše:
mě kdyby takový zavolal tak ho na test pošlu bez nátlaku. Ale zase všechny s respirační infekce taky neposílám.

A ještě má na webu napsáno, že při podezření kontaktovat rovnou ohes. To jsem neudělala, vzala jsem to přes obvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
27.8.20 16:54
@yocheved píše:
Tak to vše splňuji, včetně zažívacích obtíží, též jsem konzultovala jen po tel., výslovně má náš lékař na stránkách napsáno, že při resp. onem. primárně telefonická konzultace. Dostala jsem atb, tak uvidíme. Já byh na testy šla, ale zas jsem nechtěla působit jako taková ta medička z internetu, která si vše diagnostikuje a doporučí si ještě vyšetření a léčbu :mrgreen:

jako ATB bez vyšetření, jen po telefonu? Tak to nedávám, když mám pocit že by to mohla být bakteriální infekce tak si zvu do ordinace na vyšetření a CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
27.8.20 17:23

Je to dost individuální.
Z mého okolí - 1) několikadenní nesnesitelná bolest hlavy, které ovšem předcházela jednodenní zvýšená teplota, dr. nechtěl pacienta vidět, dokud nebde mít negativní test, 2) několikadenní teplota bez zjevné příčiny u dítěte - dr. si ho pozval na CRP a nakázal donést moč, o covidu ani slovo.
Lékaři bych zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
27.8.20 17:41
@yocheved píše:
Ahoj, korona téma je nesmrtelný :lol:. Chtěla jsem se zeptat těch, které to zažily, případně těch, které pracují ve zdravotnictví… Na základě čeho se lékař rozhodne poslat na testy? Mám 3 dny teplotu 38, bolest v krku, kašel, rýmu. Předcházel tomu návrat z ciziny. Jak vlastně lékaři vyhodnotí, kdy to testovat a kdy předpokládat, že je zo jen běžná viroza? Díky

Dle mě posílají podle toho jak se jim chce. Já měla na začátku koronaviru teplotu 40, bolelo mě celé tělo a kašel takový, že jsem myslela že přijdu o plíce.
Ale crp jsem měla tak tak v normě, takže mi doktorka řekla že mi nic není a mám jít do zaměstnaní. Kde přicházím do kontaktu s x lidmi i z ciziny. Nezajímalo ji to…

• Citovat
  • Upravit
2144
27.8.20 17:46

Tak jsem si zavolala na hygienu sama, prokonzultovala to s tamější dr. a v sobotu mám jít na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
27.8.20 17:50
@yocheved píše:
Tak jsem si zavolala na hygienu sama, prokonzultovala to s tamější dr. a v sobotu mám jít na testy.

Tak tu potom dej výsledek, jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.8.20 18:24
@vokishka píše:

Myslíš, že se z 10ti mil 400 takových nenajde?
Ale jinak myslím, že nějakým kontaktům ( z domácnosti) to nařídí hygiena. Zbytek může být testování na nátlak zaměstnavatele, nebo v rámci testování v nějakých zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
27.8.20 19:50

Zakladatelko, tak ať to dobře dopadne a jsi brzo fit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí