Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim devcata,
chtela bych se zeptat kdy nejdrive rozezna tehotensky test od eventalniho poceti ze jsem tehotna jestli treba dva tri tydny a tak dekuji za odpovedi:-)
No, asi úplně nejdřív 10 dní, ale nemusí to platit u každého, já to třeba zkoušela 13 den a už to bylo vidět.
Obecně se říká 14 dní po početí, ale někomu to ukáže až za delší dobu.
Já jsem měla slabý duch druhé čárky 14 dpoů jak u prvího těhu a ted i u druhého těhu.
Holky prosím o radu. Poslední MS jsem měla 13.4. S manželem jsme se poctivě snažili, ovulaci jsem taky zaznamenala mezi 22 - 25 DC. Mé cykly bez antikoncepce, kterou jsem vysadila v lednu byli 32, 35 a 32 dní.V sobotu 33 DC jsem si dělala test a vyšel pozitivní po limitu, pak v neděli 34 DC jsem si dělala jiný test a vyšel negativní. Včera 36 DC zase negativní. Bazální teplotu měřím jen posledních 10 dní a je v rozmezí 36,9 - 37. Vím, že to nic neznamená, protože nemám porovnání, ale přece mám divný pocit. Bolí mě prsa, mám tlaky v břichu, v tříslech mám divný pocit. Myslíte, že mám ještě šanci, že jsem těhu, nebo mám jen nějaký problém? Určitě mi poradíte, že si mám zajít na krev a zkusit další test. To udělám, ale až v pátek, do té doby jsem v nejistotě. Zaráží mě ta teplota 37. Nemáte některá podobnou zkušenost prosím. Už jednoho prcka mám, ten se nám podařil hned po vysazení HA, žádný problém nebyl. Druhé mimčo moc chceme. Moc děkuji za vaše reakce ![]()
Měla by sis určitě udělat testík - já mám dobrou zkušenost s mamatestem (jsou tam 2), takže můžeš testovat 2×. Tím, že 2. test sis dělala jiný, mohl reagovat jinak. Nejlepší je, držet se jedné značky (ideál mamatest 10). S měřením bazální teploty zkušenost nemám, ale zvýšenou teplotu jsem na sobě cítila taky hned a cca 14 dní už trvá. A po vysazení HA je první 3 měsíce velká pravděpodobnost. ![]()
Ahoj, já si dělala těhu test 13.den po ovulaci a do 3 minut se mi objevila slaboulinká čárka a během dalších 10 dní už byla skoro silnější než testovací (bohužel ne na dlouho…, končilo to revizí). Jen je problém, když takhle brzy testuješ, tak pak se může taky stát, že přijde opožděná MS, což se mi stalo poprvé - 13.DPO slabě +, 17.DPO to samé a 19. DPO už negativní a odpoledne přišla MS. Ale příště to zkusím zase tak brzy - aspoň budu mít jistotu, že jsem schopná otěhotnět a s dr řešit příčinu potratů.
4455 - mamatest také doporučuji, měla jsem i citlivější, ale výsledek byl stejný
. Pokud by test byl stále negativní a MS by nepřišla, tak bych kontaktoval doktoru. Jinak mně teplota klesla na hodnotu něco mezi před ovu a po ovu na cca 3-4 dny a pak přišla MS
.
Držím pěsti ať vyjdou nakonec //
Holky, děkuji za reakce. Skočila jsem si přeci jen koupit mamatest 10 a ukázal mi do limitu slabou druhou čárku. Tak snad se zadařilo. Pro jistotu jsem koupila dvě krabičky, tak můžu ještě 3× testovat. Myslíte, že je i ten mamatest 10 je spolehlivý? Je nový, tak nevím. ![]()
Jé, tak to gratuluju!!!
Já potom testovala za 3 dny znovu a už byla 2. / silnější. Teď bych měla být 5.tt, ale zítra testnu znovu, jestli // sílí. Zase koupím mamatest 10, abych měla srovnání. ![]()
Tak nic, dnes jsem to dostala. Nechápu tu druhou čárku. Myslela jsem, že je mamatest spolehlivý. Tak snad se zadaří další měsíc.
Evelina, gratuluji, ať čárečka sílí ![]()
Třeba ještě nic není ztraceno!?! Můžeš to mít jen lehce. Až ti to skončí, testni znovu. Držím pěsti!!! A kdyby to teď nevyšlo, určitě to brzy vyjde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Já myslím, že je to jasné. Je to normální MS. Ale nic se neděje. Však ono se zadaří. Stejně bych radši otěhotněla až na konci léta. Ještě bych si chtěla užít výlety na kole a válení na koupáku s naším prckem ![]()
Přeji krásný den a pohodové těhulkování ![]()
Ahoj, je možné že jsi těhotná byla, ale nevyvíjelo se to dobře, někde jsem četla, že MS nebo opožděnou MS končí až 80% všech těhotenství. Taky jsem takto poprvé dopadla (3× po sobě hodně slabě posiziví test, poslední den již negativní - duch čárky se objevil až po limitu a pak přišla MS). Používala jsem mamatest s citlivostí asi 20, takže bych řekla, že spolehlivý je, jen ta příroda…
Držím pěsti do dalšího snažení ![]()
Ahoj snažilky! Jsem tu poprvé a chtěla jsem se zeptat. Moje poslední MS byla 20.4 a do této doby ještě nic. Snažíme se s manžílkem už třetím rokem o mimíska a stále nic. Sice už mám doma dva raubíře, ale ještě bychom chtěly další přírůstek do rodiny. Moje MS si dělá co chce někdy to mám po 29.dnech a někdy i 31,34 dní a pak ta mrcha dorazí. Bojím se udělat testík, abych pak nebyla zklamaná. Skoro žádné příznaky těhu nemám jen se mi zdá, že se mi moc tvoří sliny v puse.U druhého těhu jsem také žádné příznaky neměla a až skoro ve třetím měsíci mě začaly pobolívat prsa. Poraďte mi prosím jak ještě dlouho mám vyčkávat a pak udělat testík? Stejně vím, že ta mrcha přijde
Děkuji za Vaše odpovědi a Všem držím palečky při snaženíčkuo mimíska."