Kdy si mám zvolit téma bakalářské práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na metodologii teď máme Hladíka, zatím tomu rozumím nějakým zázrakem
Hladik je super. Ideální by byl i jako vedoucí, ale je tvrdý.
Buď ráda, nás měla Hrbáčková a to byl des.
Hladík je nejlepší.
Kargera už jste měli? Jak citovat atd?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kalenda - super. Včelařová ani Martincová ti nepomůže a jsou píp. Harabujova asi ok. Lukešová Eee, Hladík - super, Lemrova ti moc nepomůžete, byť na psychologii je super.
To jsou ti, ktere jsem měla, dále tam je na výběr: Buček, Bílá, Cejpek Blaštíková (tu teď máme a nevím no
), denglerová, Jo ještě Hanková tu jsme měli, Hrbáčková, Junaštíková, Karger, Klokočka, Kočvarová, Krausová, Nováková, Skarupská, Suchánková ( tu jsme měli a moc jsme neměli dobre zkusenosti), Šafránková, Šíp
To by mělo být vse
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prostě napis Kalendovi nebo Hladikovi. Dle mého bude mít Hrnča plno a ona se ti taky moc nebude věnovat.
Ta bude mít urcite plno no, vždyť já ale ani nevím tema, nic, jak mu mám napsat, když vůbec nemam o ničem představu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hladik je super. Ideální by byl i jako vedoucí, ale je tvrdý.
Buď ráda, nás měla Hrbáčková a to byl des.
Hladík je nejlepší.Kargera už jste měli? Jak citovat atd?
Taky ho mám ráda, všechno hezky zatím vysvětlil, Kargera jsme neměli, citování s námi online probírala Staňková
- Citovat
- Upravit
Nezapomínej, že ti nejlepší vyučující často vedou i diplomky. Proto čím dřív je oslovíš, tím líp.
Taky jsem nevěděla a oslovila až ve třetím ročníku. Bylo pozdě na ty dobré.
Tam ty informace tečou fakt blbě a každý si většinou hraje na svém písečku.
Martincovou jsem měla jako oponentku a to bylo strasne. Dost mě topila i u statnic. Včelařová u statnic docela ok, ale osobně jsem ji raději lezla do zadku kde to šlo. Ti co to nedělali měli docela problém.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nezapomínej, že ti nejlepší vyučující často vedou i diplomky. Proto čím dřív je oslovíš, tím líp.Taky jsem nevěděla a oslovila až ve třetím ročníku. Bylo pozdě na ty dobré.
Martincovou jsem měla jako oponentku a to bylo strasne. Dost mě topila i u statnic. Včelařová u statnic docela ok, ale osobně jsem ji raději lezla do zadku kde to šlo. Ti co to nedělali měli docela problém.
Tam ty informace tečou fakt blbě a každý si většinou hraje na svém písečku.
Hladík tam ma třeba téma Vrstevnicky odmítaný žák na ZŠ, to mě docela zaujalo. Vůbec ale nevím jak ho mám oslovit, jsem úplně blba fakt, vůbec nevím
ja se v takových věcech proste nevyznam bohužel
- Citovat
- Upravit
Kočvarovou nebrat. Skarupska taky ok, ale asi jako Hrnča.
Pořád ideálně Hladik, Karger, Kakenda, pokud tak klidně Hrbáčkovou, jako vedoucí prý celkem šla a od Hladíka budeš mít nadupanou metodologii.
Staňková nevím, tu jsme měli z multi kulti a byla dost náročná, pro nás B předmět a dost nas topila, ale zároveň pomáhala.
Studovala jsem jiný obor, ktery tam už není, ale vyučující byli téměř totozni.
Ty ostatní jsem měla některé taky, ale tam bych vedoucí nehledala.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ta bude mít urcite plno no, vždyť já ale ani nevím tema, nic, jak mu mám napsat, když vůbec nemam o ničem představu
- Citovat
- Upravit
Prostě to v pár větách zkus. Dobrý den. Jsem ta a ta. V takovémto ročníku.
Zajímám se o tohle a tohle jsem k tomu četla.
Hotovo, stejně to ještě 10× předělate.
A první zvolené téma bývá to nejlepší. Jen ti k němu nemám co říct. Studovala jsem jiný obor a tam byli jiní představitelé.
- Citovat
- Upravit
Jde hlavně o to, aby k danému tématu bylo dost literatury.
Pak se ti to bude psát dobře.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hodně se zaměřuje na multikulturní společnost, má to skoro u každého tématu. No zkusím to dnes prostudovat a zítra bych mu napsala. Děkuji moc za pomoc a zítra se podle me určitě zase ozvu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Četla jsem, že by bylo dobré napsat i záměr, mam se tím nějak zabývat a nebo mu stačí teda napsat o jake tema bych měla zájem?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hodně se zaměřuje na multikulturní společnost, má to skoro u každého tématu. No zkusím to dnes prostudovat a zítra bych mu napsala. Děkuji moc za pomoc a zítra se podle me určitě zase ozvu
Ano, zaměřuje.
Ale více ti asi nemám co poradit.
Prostě dávej bacha ať téma není moc úzké nebo naopak široké.
A většinou ty vaše studia měli jako metodu rozhovory. Tak i to si promyslet, s kým je budeš dělat.
Kde pracuješ? Můžeš někoho použít?
Já použila, ale měla jsem dotazníky a kvantitativní výzkum. Trošku jsem měla problém s množstvím respondentů, ale nakonec to nějak šlo.
- Citovat
- Upravit
S konkrétní školou zkušenosti nemám, ale moje kamarádka studovala podobný obor jinde.
U nás (humanitně zaměřený obor) to bylo tak, že jsme od druháku měli seminář k bakalářské práci, kde jsme se zvolili téma (nebo aspoň okruh) a podle toho vedoucího. Jako výstup se odevzdával návrh projektu obsahující anotaci, teorie a východiska, metodologii a bibliografii. Z toho se pak ve třeťáku člověk odrazil a začal psát.
Pokud si teď zvládneš vybrat téma nebo okruh, další semestr si v klidu můžeš shromáždit literaturu a načíst ji. Samotné psaní nezabere zase tak dlouho, jako si mnoho lidí myslí, já osobně jsem psala zhruba měsíc (každý den minimálně 3 hodiny) a ještě jsem měla rezervu.
Podle mě, i kdyby sis téma vybrala až další rok, pořád se to dá stihnout, záleží, jaké na vás mají požadavky na oboru, my už jsme téma museli mít povinně vybráno ve druháku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Prostě napis Kalendovi nebo Hladikovi. Dle mého bude mít Hrnča plno a ona se ti taky moc nebude věnovat.