Kdy si mám zvolit téma bakalářské práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.12.23 22:27
@Anonymní píše:
Promiň, ale tohle je hodně hloupý přístup. Nemám pak motivaci proč ti pomáhat a radit.
Vlastně tím akorát všechny nastves. Hlavně ty, co tam chtěli jít a nepovedlo se jim to. Takže bacha na to, co povidas.
Myslím, že by bylo na čase vážit si těch co ti chtějí poradit a investují do tebe svůj čas. A to ted nemyslím jen sebe. Ti vyučující to taky poznají.

Nemyslím to ale špatně, já jen nejsem úplně nadaný člověk, co se týče školy, ale když jsem se dostala, tak jsem si řekla, že to zkusím a docela mě to baví, jen mě to hodně vystresovalo, tak jsem nevěděla na koho se obrátit. Taky nejsem úplně nejchytřejší a to vidím podle ostatních, ale nechci to jen kvůli tomu, že jsou ostatní lepší zahazovat. Ale jinak rozumím, někdy jsem taková pesimistická i když to není správný přístup.

• Citovat
  • Upravit
1166
19.12.23 23:18

Zakladatelko, já si myslím, že máš čas. Pravda, tohle je lepší řešit s předstihem, kvůli obsazenosti vedoucích. Nemáte třeba nějakou školní skupinu na fb, kde by ideálně byli i starší studenti? Jinak určitě to budete mít ve studijním řádu, jak probíhá zadávání tématu apod, ale pokud vůbec netušíš, tak by chtělo, aby ti to někdo vysvětlil. A ještě pozor na různé lhůty - např. že můžeš obhajovat nejdřív po půl roce od zadání do systému apod. O obhajobě si snad někdy vzdáleně slyšela :mrgreen: ale tohle všechno bude dostupný od školy. Přeju hodně štěstí s výběrem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.23 11:12
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem studentka bakalářského studia druhého ročníku a nějak jsem zaspala bakalářku a vlastně vůbec nevím, jak to chodí. Teprve nedávno jsem zjistila, že někteří spolužáci už vybírají téma a já ani nevěděla, že něco takového už máme řešit. Potřebovala bych teda poradit, nemám totiž vůbec přehled v tom, kdy vůbec začíná zvolení tématu, vedoucího BP a jak to celé probíhá tato příprava. Jsem ráda, když se nějak stíhám naučit na zkoušky a teď do toho bakalářka a nechci to řešit na poslední chvíli, i když to se už asi stalo. :nevim: Nejsem moc studijní typ a vysokou jsem šla vyzkoušet, tak v tom nejsem moc zběhlá a vůbec se v tom neorientuju. Nechci to sice vzdávat, ale tento semestr je toho hodně a ta bakalářka mě úplně dostala :oops:. Cítím se opravdu hloupě oproti ostatním, všichni myslí dopředu, všechno stíhají a já si teď uvědomím, že máme vůbec psát bakalářku :(
Budu ráda za jakékoliv rady, tipy atd. Obor, který studuji je Sociální pedagogika ve Zlíně
Předem moc děkuji

Máš čas. Já mám státnice letos a termín pro odevzdání témat byl v půlce října. Jen pokud chceš nějakého konkrétního vedouchoí BP, tak raději dřív, ať mají ještě místo. Třeba Dr. Staňková měla hned plno. Já mám Mgr. Lukešovou a zatím dobré, je ochotná a opravdu poradí. Paní doktorka Lemrová už to moc nechce, má toho hodně. Podívej se na témata a třeba té něco zaujme. Ale můžeš mít samozřejmě i něco svého, pokud ti to vedoucí schválí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:21
@Anonymní píše:
To jsou ti, ktere jsem měla, dále tam je na výběr: Buček, Bílá, Cejpek Blaštíková (tu teď máme a nevím no :D), denglerová, Jo ještě Hanková tu jsme měli, Hrbáčková, Junaštíková, Karger, Klokočka, Kočvarová, Krausová, Nováková, Skarupská, Suchánková ( tu jsme měli a moc jsme neměli dobre zkusenosti), Šafránková, Šíp
To by mělo být vse

Ta je za mě úplně zlatá. Ona působí trochu přísně, ale pak u zkoušek byla milionová.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:23

Jinak ještě dodám, že seminář BP je ve třeťáku (za mě teda trochu pozdě), tam se dozvíš vše potřebné ohledně termínů, průběhu SZZ atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:35
@deniiina píše:
Zakladatelko, já si myslím, že máš čas. Pravda, tohle je lepší řešit s předstihem, kvůli obsazenosti vedoucích. Nemáte třeba nějakou školní skupinu na fb, kde by ideálně byli i starší studenti? Jinak určitě to budete mít ve studijním řádu, jak probíhá zadávání tématu apod, ale pokud vůbec netušíš, tak by chtělo, aby ti to někdo vysvětlil. A ještě pozor na různé lhůty - např. že můžeš obhajovat nejdřív po půl roce od zadání do systému apod. O obhajobě si snad někdy vzdáleně slyšela :mrgreen: ale tohle všechno bude dostupný od školy. Přeju hodně štěstí s výběrem!

Máme třídní skupinu, ale moc se tam nikdo neprojevuje, když jsem se na něco zeptala, tak mi málokdo odpověděl. Nikoho jiného, kromě té mé kamarádky, co je o rok výš neznám, co se týká těch vyšších ročníků. Ona mě aspoň tak navigovala a opravdu pomáhala, byla jsem za to moc vděčná, ale teď mi neodpovídá, ale zároveň nechci být moc dotěrná. Každopádně moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:41
@Anonymní píše:
Máš čas. Já mám státnice letos a termín pro odevzdání témat byl v půlce října. Jen pokud chceš nějakého konkrétního vedouchoí BP, tak raději dřív, ať mají ještě místo. Třeba Dr. Staňková měla hned plno. Já mám Mgr. Lukešovou a zatím dobré, je ochotná a opravdu poradí. Paní doktorka Lemrová už to moc nechce, má toho hodně. Podívej se na témata a třeba té něco zaujme. Ale můžeš mít samozřejmě i něco svého, pokud ti to vedoucí schválí.

Tak to mě trochu uklidnilo. Lukešovou teď máme na sociální politiku a vypadá moc mile, i na ústní zkoušce je prý moc hodná, tak zkusím prostudovat ty okruhy témat a uvidím, co by mi tak nejvíce sedělo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:43
@Anonymní píše:
Ta je za mě úplně zlatá. Ona působí trochu přísně, ale pak u zkoušek byla milionová.

Opravdu? My ji teď máme na sociální pedagogiku a z té zkoušky se teda úplně klepu, protože jsem slyšela, že písemný test je docela těžký a minulý rok to zvládlo docela málo lidí a opravný je ústně, tam by měla být už milejší :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:45
@Anonymní píše:
Jinak ještě dodám, že seminář BP je ve třeťáku (za mě teda trochu pozdě), tam se dozvíš vše potřebné ohledně termínů, průběhu SZZ atd.

Ano, to vím, proto mě to překvapilo, když už se ta bakalářka řeší teď, když seminář je ve třeťáku. Myslím si, že by bylo určitě lepší ho dát do druháku, abychom věděli co a jak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:50
@Anonymní píše:
Tak to mě trochu uklidnilo. Lukešovou teď máme na sociální politiku a vypadá moc mile, i na ústní zkoušce je prý moc hodná, tak zkusím prostudovat ty okruhy témat a uvidím, co by mi tak nejvíce sedělo.

U zkoušek je fakt hodná. Nedá to jen tomu, kdo neřekne vůbec nic. Já chtěla nejdřív psát o sociálních službách, což ona má, nakonec mám úplně něco jiného a daly jsme to spolu dohromady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 11:56
@Anonymní píše:
Opravdu? My ji teď máme na sociální pedagogiku a z té zkoušky se teda úplně klepu, protože jsem slyšela, že písemný test je docela těžký a minulý rok to zvládlo docela málo lidí a opravný je ústně, tam by měla být už milejší :D

Tak minulý rok to nezvládl ten, kdo se nenaučil. Pro mě to byla zkouška jako každá jiná. Měla jsem poznámky asi na 17 stránek a stačilo to. Ona hodně čerpá z Procházky, doporučuju přečíst. Je to i dobře napsané, dobře se to čte

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.23 12:20
@Anonymní píše:
Tak minulý rok to nezvládl ten, kdo se nenaučil. Pro mě to byla zkouška jako každá jiná. Měla jsem poznámky asi na 17 stránek a stačilo to. Ona hodně čerpá z Procházky, doporučuju přečíst. Je to i dobře napsané, dobře se to čte

Juknu na to, taky mám zápisy tak na 20 stran, něco už mám naučené, ale některým věcem nerozumím, tak si jdu stáhnout tu knížku. Děkuji moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22
24.12.23 13:42

Každá škola to má tak trochu jinak, ale cca půlroku předem by mělo stačit. Tak jsem to aspoň měla já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze