Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A otaci se? Nema problem se slabym/ochablym svalstvem? Mozna se vzteka, ze by chtela, ale nemuze.
Ahoj
moje zkušenost je, ze většina děti se dost zklidnila kdyz se začnou hýbat, nejlépe plazit, lézt a následně chodit. takze vydržet cca dva, tri měsíce a na jaře bude určitě lip ![]()
U nas se obdobi vztekani zlepsilo s rozvojem motoriky - zlepsilo se lezenim kdyz se mohl nekam dostat a jeste vice kdyz sedel a mohl si rukama hrat. Nicmene potom prislo obdobi kdy porad nekam behal a splhal do vysek a to je narocnejsi pro mne:(
Mozna je uplakana z frustrace, ze by se chtela hybat a nejde ji to? Co na jeji motoricke schopnosti rika pediatr?
Me hodne pomohlo lezet s miminem na posteli a na mekke podlozce se naucily vsechnye deti davat si pod sebe kolinka, prekulit se za hrackou. Ale bylo to teda dost na ukor toho, ze kocarek v ty dobe moc nevidely.
Pro mě bylo nejhezčí období u obou kluků, když se začli plazit. To jsme byli spokojení všichni - oni se dostali kam chtěli a já měla konečně,,pohodu"
Vydrž, ono to u vás bude otázka pár týdnů, uvidíš, jak se malá začne hýbat, že bude skokojenější ![]()
Nám pomohla osteodynamika, dítě může mít blokády které dítě bolí, zbržďují vývoj nebo způsobují jiné problémy.