Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, moje holčička (2,5 měsíce, plně na UM), mi poslední dva dny zvraci při krmení hleny. Vždy při odbrknuti vyšlo ven to čerstvé mléko, což je logické. A teď z ní jde toto. Nevadí to? Jinak je vse ok. Jen teda stolice strašně kysele smrdí, ale to je asi v pořádku. Děkuji
Jinak je mimčo spokojené, mléko jste neměnila, stolice tak smrdí nově? Pokud to není nijak moc, asi bych klidně počkala do pondělí pokud se to nezlepší. Záleželo by na množství hlenů ( nemůže to být sražené mléko?) Klidně bych zkusila změnit mléko. Pokud by se to nelepšilo zašla bych k lékaři
@Martanka92 ano je to i srazene mleko. Ale když se poblinka uprostřed jidla, mělo by vyjít to právě snezene, ne? Aspon to tak vzdy měla
A co zkusit změnit mléko? A nebo nejí toho moc? Moje starší vypila 2× tokik než měla v tebulce a pak hodně blinkala
@Martanka92 mleko jsme menili uz hodne krat kvuli kolice. Ale je pravda, ze ji krmim co 3 hodiny a vypije cca 150 ml
@Reniska07 děti často zvrací, když jsou zahleněné, aby se těch hlenů zbavily, protože ještě neumí smrkat nebo kašlat. Nemůže být třeba lehce nachlazená?
Dítě je určitě zahleněné, má čistý nosík? Jinak nevuidím nic zvláštního..
@Hoa Mai je pravda, ze jsme pred 3 tydny lecili rymu, ted sem tam zakasle, takze trosku nachlazena mozna bude. Prejde to?
@Reniska07 jo. zkus prostříknout nosík mořskou vodou, vincentkou nebo něčím podobným a odsát, co půjde. No ale pokud se při nachlazení občas poblinká, tak se prostě zbavuje hlenů. Nám se to stává při nachlazení i u dvouletého. Ráno, když je po noci víc zahleněný, i když se umí vykašlat a dokonce i aktivně vysmrkat, tak ty hleny, které má hluboko v krku, s prvními sousty snídaně občas vyblinká.
To jsou napolykané hlevy v žaludku, je to při rýmě
Naše děti to měly taky. Nic to není. Pak můžou být v době nachlazení i hleny ve stolici, když to projde celým trávicím traktema dítě to vykadí.
Zdravím mám doma 2 měsíčního chlapečka jsme na UM a dneska odpoledne mi vyblinkal mlíko s hnědýma hlenama.Máme už delší dobu rýmu.Kapeme mořskou vodu a odsavám.Doktor mi řekl jen,že mám pořád odsávat.Ale tohle se mi ještě nestalo,že by mi vyblil mlíko s hlenama.Ublinkne si to jo…ale tohle mě vyděsilo.
![]()
@Katulinka089 nam se to taky stalo. Dcera ma 3,5 mesice. Bohuzel jak jen lezi, tak to maj na dyl. Taky odsavame, libenar a taky se obcas poblinka po mliku z tech hlenu…
Holky když byly menší, tak při rýmě ze začátku, než se jim spustila, vždycky zvracely hleny.
Jak se zbavite rymy,bude to dobry. Chce to odsavat a kapat. Nejlepsi je jit co nejdriv k dr.,aby dal specialni kapky do nosu. S morskou soli a Nasivinem se to tahne dlouho.