Kdy začíná působit HA - 1.tableta jindy než na začátku cyklu

Anonymní
20.4.19 17:12

Kdy začíná působit HA - 1.tableta jindy než na začátku cyklu

Ahoj všem,
Prosím o radu. Nasazuju novou HA (po několikaměsíční pauze) a kvůli nedorozumění s lékárnící jsem si první tabletu vzala 3 dny po konci poslední menstruace - tj. nečekala jsem na začátek cyklu. Bohužel jsem si nepřečetla příbalák, věřila jsem lékárníci, která mě asi špatně pochopila..
Volala jsem na gyndu a sestřička mi řekla, že mám normálně dobrat to načaté platíčko a pak hned bez pauzy přejít na druhé platíčko, přičemž chráněná budu od první tablety z druhého platíčka.
Opravdu se pak (po dobrání 1. platíčka) na HA budu moct spolehnout? Nemůže se tím, že jsem si vlastně rozhodila cyklus nasazením antikoncepce takhle mimo, snížit účinnost? Máte s tím některá zkušenost?
Děkuju moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
20.4.19 17:45

Tak si ten přibalak přečti teď. Tam se to dozvíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.19 18:06
@iiiv píše:
Tak si ten přibalak přečti teď. Tam se to dozvíš

Nedozvim, situaci, kdy se prášky nasadí jindy než na začátku cyklu nebo během prvních osmi dnů (tj.+-během menstruace) příbalák neřeší :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10425
20.4.19 18:36
@Anonymní píše:
Nedozvim, situaci, kdy se prášky nasadí jindy než na začátku cyklu nebo během prvních osmi dnů (tj.+-během menstruace) příbalák neřeší :nevim:

V mem pribalaku je obecna informace, ze obecne lze povazovat HA (minimalne tu moji) za plnici fuknci po sedmi dnech nepreruseneho, nepochybeneho brani v kuse. Ale nevim, zda je to univerzalne a obecne platne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.19 19:09
@sakota píše:
V mem pribalaku je obecna informace, ze obecne lze povazovat HA (minimalne tu moji) za plnici fuknci po sedmi dnech nepreruseneho, nepochybeneho brani v kuse. Ale nevim, zda je to univerzalne a obecne platne.

Mně ta sestřička vyloženě řekla, že chráněná budu až od první tablety druhého platíčka, možná to jen „sichrovala“.. asi tam ještě zavolám a nechám si to vysvětlit, abych v tom měla úplně jasno :D nicméně snad to teda bude ok, čekat další měsíc, čili dva měsíce brát HA a nemít jistotu ochrany by se mi nechtělo.
Každopádně díky :)

• Citovat
  • Upravit
21311
20.4.19 19:43

Mne Dr i rekla, ze pokud prášky nasadím jindy než první den ms, tak se mám týden chránit i jinak a pak OK. Jinak mne třeba ha neudrží krvácení přes dvě plata, možná bych aspoň v prvním cyklu tu pauzu normálně udělala. Ať v tom nemáš ještě větší bordel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.19 17:10
@Tichošlápek píše:
Mne Dr i rekla, ze pokud prášky nasadím jindy než první den ms, tak se mám týden chránit i jinak a pak OK. Jinak mne třeba ha neudrží krvácení přes dvě plata, možná bych aspoň v prvním cyklu tu pauzu normálně udělala. Ať v tom nemáš ještě větší bordel

Já si právě bohužel ještě před nasazením HA musela vzít kvůli nehodě s kondomem Postinor, takže mi ta sestřička řekla, ať beru dvě platíčka HA bez pauzy, protože Postinor mi cyklus rozhodil téměř určitě a těžko by se posuzovalo, co je menstruační krvácení a kdy tudíž nasadit HA.. Mám to takhle složitý a zkombinovaný :zed:

• Citovat
  • Upravit
21311
21.4.19 17:19
@Anonymní píše:
Já si právě bohužel ještě před nasazením HA musela vzít kvůli nehodě s kondomem Postinor, takže mi ta sestřička řekla, ať beru dvě platíčka HA bez pauzy, protože Postinor mi cyklus rozhodil téměř určitě a těžko by se posuzovalo, co je menstruační krvácení a kdy tudíž nasadit HA.. Mám to takhle složitý a zkombinovaný :zed:

To ale nedává moc smysl ne? Ty už tu ha beres, takže teď budeš mít akorát krvácení ze spadu. Je už fuk jestli to nasadila při ms nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí