Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa bohuzel neno snad to dam.. Bojim se aby to nebolelo
někoho kolonoskopie bolí ale můj zadek byl vpohodě, ale paní předemnou ječela ......
Doktorka mi nabídla že v rámci studie mohu spolknout kameru ale pak dodala že mi strčí hadici do zadku aby mohly ty vysledky porovnat ![]()
@alisekR Pry davaji zklidneni,proti bolesti a nechavaji dospavat tak snad davaji opravdu nejakej oblbovak, kterej me uzemni a cely to prospim..snad .. Odvoz je nutny. Dietu jsem dodrzovala, jak jsem mela predepsano.. Mam napsano,ze muzu ovocne stavy,tak jsem myslela,ze dzus muzu.. Udelam si teda stavu s vodou no.. Snad budou hodny, jsem dost stydliva a nervak,tak snad budou prijemny a hodny ![]()
@Anonymní píše:
@alisekR Pry davaji zklidneni,proti bolesti a nechavaji dospavat tak snad davaji opravdu nejakej oblbovak, kterej me uzemni a cely to prospim..snad .. Odvoz je nutny. Dietu jsem dodrzovala, jak jsem mela predepsano.. Mam napsano,ze muzu ovocne stavy,tak jsem myslela,ze dzus muzu.. Udelam si teda stavu s vodou no.. Snad budou hodny, jsem dost stydliva a nervak,tak snad budou prijemny a hodny
Tak to buď v klidu. Nebudeš vědět nic. Manžel přišel, za plentou se svlékl a dostal papírové trenky s dírou na zadku. Napichli mu žílu. Lehl si na levý bok. Na prst ti dají měření saturace. Pak mu do té žíly pichla bílou tekutinu. Manžel povídal, že nestačil napočítat do tří a byl v limbu.
vůbec nic necítil. Mě pak zavolali a přivedli ho na dospavaci pokoj. Byl vysmatej. Primář mi dal podepsat převzetí. Pak ležel ještě dvacet minut a povídal nesmysly
vyšetření se neboj. Proč tam vlastně jdeš? My se moc báli výsledků. Manžel měl krvácení z konečníku, proto tam šel.
Vraci se mi bolesti bricha. Krev nikdy. Vsechna vysetreni mam uz za sebou, chteji udelat i kolo abych mela ty vysetreni kompletni.. Mam strasny strach. Snad to taky prospim. Ted popijim ten druhej litr a uz me to kope.. Jestli to zacnu vyhazovat, tak se picnu. Dekuju za reakce
@MartinKa36 píše:
někoho kolonoskopie bolí ale můj zadek byl vpohodě, ale paní předemnou ječela ......Doktorka mi nabídla že v rámci studie mohu spolknout kameru ale pak dodala že mi strčí hadici do zadku aby mohly ty vysledky porovnat
Já ječela jako pavian…příště jedině s narkozou..doktor říkal že to tak bolelo protože jsem byla hubená
dali mi jen oblbovak, pak jsem se dozvědela ze v jine nemocnici na tu chvilku uspavaji ![]()
@Oplatečka píše:
Já ječela jako pavian…příště jedině s narkozou..doktor říkal že to tak bolelo protože jsem byla hubenádali mi jen oblbovak, pak jsem se dozvědela ze v jine nemocnici na tu chvilku uspavaji
ano, stejná zkušenost.Někdo moc kroucená střeva nemá no a já byla ten druhý případ
.Příště jen v narkoze.
@Burj Chalifa píše:
ano, stejná zkušenost.Někdo moc kroucená střeva nemá no a já byla ten druhý případ.Příště jen v narkoze.
Me to ani nedokoncili, byla jsem fakt histericka, pry me slysela cela cekarna
ten oblbovak me spis zbavil zabran nez aby mi pomohl..nechapu jak v dnesni dobe muzou neco takoveho delat ,,za živa" ![]()
Mě to začalo působit asi hodinu po dopití prvního litru. A vypila jsem asi dva litry a stačilo to.Míchala jsem to do ledovýho čaje z Lidlu
aby se to dalo aspoň trochu pít .
@Oplatečka píše:
Me to ani nedokoncili, byla jsem fakt histericka, pry me slysela cela cekarnaten oblbovak me spis zbavil zabran nez aby mi pomohl..nechapu jak v dnesni dobe muzou neco takoveho delat ,,za živa"
mně tedy něco píchli do žíly ale asi to byl čajíček.Jsem člověk, na kterém se dá dříví štípat, ale toto bylo dost za hranou bolestivosti.Vyšetření bylo dokončeno, ale příště jen v narkoze.Pokud si to nezařídím, jsem mrtvej Homolka.
Tak to mám asi posunutý práh bolesti, mně to nepřišlo tak hrozný, zažila jsem větší bolest…asi dvakrát mě to píchlo, jinak v poho… nejhorší na tom bylo to vyprazdňování den předtím.
@Zoe1 píše:
Tak to mám asi posunutý práh bolesti, mně to nepřišlo tak hrozný, zažila jsem větší bolest…asi dvakrát mě to píchlo, jinak v poho… nejhorší na tom bylo to vyprazdňování den předtím.
Záleží na váze, na klenutosti střev, zda je ve střevech problem..já mela akutniho crohna takže to bylo jako by mě někdo točil nožem v ráně jak se dostali na to kritické místo.
@Oplatečka píše:
Záleží na váze, na klenutosti střev, zda je ve střevech problem..já mela akutniho crohna takže to bylo jako by mě někdo točil nožem v ráně jak se dostali na to kritické místo.
fuj, mám z toho úplně husí kůži.Ono i bez Crohna to stojí za to.Vždyť bolestivost tam, kde nemusí být, snižuje i spolupráci pacienta na zdárném dokončení zákroku.Medicína by neměla bolet tam, kde nemusí.
@Oplatečka píše:
Me to ani nedokoncili, byla jsem fakt histericka, pry me slysela cela cekarnaten oblbovak me spis zbavil zabran nez aby mi pomohl..nechapu jak v dnesni dobe muzou neco takoveho delat ,,za živa"
Podle mě to není o histerii, ale o tom, že podobná vyšetření by se neměla dělat life. Dyť ani ten doktor neví, co je uvnitř. Když tam třeba narazí na rozdrazdeny hemoroid a nebo dál na nějakej varix, tak to musí být peklo. Nebo objeví Crohna, nebo stačí polypy. Můj taťka jich měl několik set, všechna další vyšetření už dělali jen s narkózou.Manžel spal a dobře to bylo, má hemoroidy a tenké cévy, co praskají.
Zdravim, jsem obnovovatelka ze vcerejska. Mam to za sebou. Pisu hlavne pro pripadne cekatelky na tohle vysetreni. Bala jsem se strasne, ale dalo se to. Bylo to neprijemne, ale krom posledniho kousku, ktery dr kontroloval, jsem bolest necitila. Oblbli me, ale zdaleka ne tak moc, jak bych si predstavovala, myslela jsem, ze to prospim. Ale jak jsem psala, dala jsem to. Akorat pak me bolelo bricho, jak jsem byla napustena vzduchem, doted se to ve mne vari. Potrebuju vsechno vyprdet
dekuji za vcerejsi prispevky ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, jsem obnovovatelka ze vcerejska. Mam to za sebou. Pisu hlavne pro pripadne cekatelky na tohle vysetreni. Bala jsem se strasne, ale dalo se to. Bylo to neprijemne, ale krom posledniho kousku, ktery dr kontroloval, jsem bolest necitila. Oblbli me, ale zdaleka ne tak moc, jak bych si predstavovala, myslela jsem, ze to prospim. Ale jak jsem psala, dala jsem to. Akorat pak me bolelo bricho, jak jsem byla napustena vzduchem, doted se to ve mne vari. Potrebuju vsechno vyprdetdekuji za vcerejsi prispevky