Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, mám dotaz
malému je 7týdnů a už se mě pár lidí ptalo zda dávám malému čajík na žízeň. Malý se narodil o 2 měsíce dřív a měl se narodit až 3.8.2013.Dostává mateřské mléko ale čím dál častěji i UM.Tak se chci zeptat zda mu už můžu dávat fenyklový čajík a nebo počkat třeba až do toho „termínu“ Díky za odpovědi ![]()
Ahoj, syn je na UM od narození, fenyklový čaj dávám od 1. týdne, hodně trpí na prdy, tak i kvůli tomu. Já bych řekla, že čajík už dávat můžeš, když má i UM.
@Zdeňka86 - já bych dala na doporučení ošetřujících lékařů - UM bys měla mít taky pro nedonošené miminko.. ![]()
Čaj jsem začala dávat až s příkrmy na zapití, dřív nebyl důvod, vedra nepanovala.
UM pro nedonošené miminko mít nemusíš, jak se tu psalo. Mě se můj první syn narodil ve 32tt a měl klasická nutrilon 1 a čajík jsem mu dávala až později, ale protože nebylo potřeba, narodil se v březnu. Takže já bych klidně už teď v 7 týdnech dávala, ale jen trošku. ![]()
Díky moc, zítra kooupím. Malý kolikrát nemá ani hlad a tak si jen cucne mléka, tak mu zkusím dát ten čajík… a vaříte ho hníček na den a pak vylijete a nebo ho máte v lednici? ![]()
Ja zacala davat az ve 4 mes, driv vedra nebyly, kdyby jo, davala bych po porade s pediatrem
Já mám dceru téměř 5 měsíců a je plně kojená, čaj ani vodu jsem zatím nedávala vůbec
když jsou hice, tak jí dávám napít MM i každou hodinu, počůraných plen má dost. Nabízet čaj plánuju až s prvními příkrmy.
@Zdeňka86 moje známá - dětská sestřička mi říkala, že pokud nechci čaj třeba kvůli prdíkům, tak klidně stačí na pití kojenecká voda, že ani čaj být nemusí ![]()
@zolycka no slyšela jsem že ten fenyklový čaj je i na prdíky ale malý s tímhle problém nemá ale všimla jsem si, že kadí na „části“ že má problém vše vykadit najednou. Je ten čaj dobrý i na to? ![]()
@Zdeňka86 myslíš jako že má tuhou stolici nebo že kadí vícekrát denně?…
já s tímhle osobně zkušenost nemám
naše Anet je plně kojená, takýe u nás jsou stále míchaná vajíčka..někdy ob den, někdy vícekrát denně… a s prdíky taky neměla problémy.. takže já budu dávat na pití spíše tu kojeneckou vodu příp. čaj pokud by vodu nechtěla ![]()
Pokud vyloženě netrpí na bolení bříška, tak bych čaj nedávala, kor, když máš nedonošeňátko, nedej na dotěrné otázky, nebo tady taky třeba za pár týdnů založíš diskuzi - známí se ptají proč ještě nedávám přesnídávku, lipánka ![]()
@Zdeňka86 jinak mě se taky už asi tisíc lidí ptalo, jestli už dávám čaj…a ten údiv, když řeknu, že ne
když je teplo tak prostě dávám anetce pít každou hodinu aniž bych čekala na její hlad…ona si cucne a hotovo
myslim, že to je ideální pro podporu tvorby MM ![]()
MM je tvořeno z více než 80% vodou, kojím plně ale když jsou vedra a nemám zrovna kde, tak nabídnu kojeneckou vodu nebo čaj, jinak dám cucnout klidně každou půl hodinu
http://www.kojeni.net/clanky2.php
Aha, holky díky moc za rady…tak já na ten čaj kašlu… to mu dám cucnou mléka a bude, když tak do rezervy koupím tu vodu a bude to!
@zolycka má ji právě tuhší, chudák jde poznat, že ho to trápí když začne tlačit
ode dneška začínám s Nutrilonem, tak to možná bude lepší, předtím měl Hami…