Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Aha, holky díky moc za rady…tak já na ten čaj kašlu… to mu dám cucnou mléka a bude, když tak do rezervy koupím tu vodu a bude to!
@zolycka má ji právě tuhší, chudák jde poznat, že ho to trápí když začne tlačit
ode dneška začínám s Nutrilonem, tak to možná bude lepší, předtím měl Hami…
@Zdeňka86 píše:
Ahoj maminky, mám dotazmalému je 7týdnů a už se mě pár lidí ptalo zda dávám malému čajík na žízeň. Malý se narodil o 2 měsíce dřív a měl se narodit až 3.8.2013.Dostává mateřské mléko ale čím dál častěji i UM.Tak se chci zeptat zda mu už můžu dávat fenyklový čajík a nebo počkat třeba až do toho „termínu“ Díky za odpovědi
Já jsem ho malé začla dávat kolem 6 týdne. Taky se mě každý ptal jestli dávám čajík a já furt, že ne. A nakonec jsem to zkusila, protože byli v tu dobu dost velké vedra tak jsem ji trochu dala vždycky. Jo a dávala jsem fenyklový od hipu ![]()
@Zdeňka86 hmm..to asi bude tím UM…snad bude tahle ta „pravá“ značka… napadá mě, jestli by třeba nepomohlo dávat laktobacily..?..já dávám anetce laktobacílky Baby od firmy Swiss, jsou vhodné od narození…dávám je snad od 2.týdne každý den před spaním (rozmíchám v MM) a myslím, že to určitě má na trávení pozitivní vliv…a i na imunitu ![]()
@Zdeňka86 píše:
Ahoj maminky, mám dotazmalému je 7týdnů a už se mě pár lidí ptalo zda dávám malému čajík na žízeň. Malý se narodil o 2 měsíce dřív a měl se narodit až 3.8.2013.Dostává mateřské mléko ale čím dál častěji i UM.Tak se chci zeptat zda mu už můžu dávat fenyklový čajík a nebo počkat třeba až do toho „termínu“ Díky za odpovědi
jestli dostává už dost UM, tak dávej i čaj nebo vodu, že může mít i žízeň, jen při kojení není třeba, ale pokud má hodně UM, tak jsou potřeba tekutiny na žízeň.
Ja mam maleho od narozeni na UM a caj jsem mu davala tak od 4.tydne fenyklovy a to taky z duvodu ze trpel na prdiky
Ahoj mé dcerce je 5 měsíců jsme na UM a zatím čaj nedávám
poradila jsmem se s doktorkou a vše v pořádku na UM jsme od 2 měsíce a doted si vystačí s mlékem a počůraných plen má dost. Lékařka mi řekla že s čajem opatrně tak nevím má dcerka je narozená ve 37 týdnu.
@Zdeňka86 píše:
V případě, že máš nedonošené miminko, vše konzultuj s pediatrem. Jak typ UM, tak zařazení čaje či čehokoliv jiného. Nedonošeňátka jsou velmi citlivá na jakékoliv změny a nelze s nimi zaobcházet jako s „normálními“ donošenými miminky. Vím o čem mluvím, porodila jsem v 30+0 tt a rozhodně jsem si nedovolila jakékoliv experimenty bez porady s doktorem. I co se týče UM, tak je Nutrilon Nenatal, který se dává nedonošeným dětem až do doby, kdy dosáhnou 5 kg - s tím zkušenost nemám, malá je na MM, ale jak jsem psala, vždy se poraď s doktorem. Přeci jenom střeva musí dozrát a nedonošeňátkům to trvá déle…
Ahoj, mám 7mi měsíční holčičku a posledních pár dní mi příjde, že miň čurá..chci proto začít dávat čajík.. už ho měla asi 2× v létě, když byly velký vedra..ale to tý doby nic..lahvičku ale stiktně odmítá
..myslíte, že už máme začít? Třeba se mi to jenom zdá..každopádně nevím, jak s hrněčku to jsme obě celý mokrý a popravě jí to ani moc nechutná:( ![]()
@Samuše zkusit vic druhu dudliku..kdyz nebude chtit tak i treba jinej cajik..jinak zkusit po lzickach kazdopadne teda nas malej se obcas semtam z hrnku v 7m napil ale jen vyjimecne, jenze on do ted pije jen vyjimecnE
no tim chci rict, ze by to mohla zvladnou z detskeho hrnecku kdyz ji to pridrzis..?
@Zdeňka86 Ahoj já začala dávat čaj až s prvními příkrmy takže někdy před šestým měsícem. Tchýně do mě pořád hustila že jí musim dávat pít čaj že má žízeň ale to šlo jednim uchem tam a druhym ven ![]()
@Samuše s pitím se začíná, když je mimčo na příkrmech, takže já začala přikrmovat ve 4.měsíci, takže jsem začala dávat čaj, měsíc málo pil, pak jsem koupila štávy, naředila a chytil se, dnes je mu 13 měsícu a čaj ani dnes nechce, učící hrneček nechce, řval, nenapil se
@veronika6913 na dudlíky mi prdí
vůbec nechce ani,,dudací" dudlík…no ona je hrozně hr..takže jako napít by se i chtěla, ale ten hrneček si na sebe hrozně klopí..takže jsme mokrý obě..no a když se na pije (čaj neslazenej, nebo voda…)hodí xicht jako jestli si zní dělám srandu, co jí to dávám..oslazenej čaj jsem zkoušeli přes ty vedra a to nebylo o moc lepší
@Martina 25 my začali přikrmovat někdy po 4 měsíci…ale moc nám to nejde (nebo jako jak kdy, ted zrovna docela jí…)takže je pořád hlavně kojená, už si ke mně chodí jak do sámošky cucnout si a pak se zase odplazí…
@střepina ty šťávy bych asi mohla zkusit ty si myslím, že by i pila..
ještě máme nějaký hrneček celo umělo hmotný tak ten by možná byl fajn, že by to nebylo všude…
děkuji všem za rady:-)
@Samuše zkus štávu, já mu kupovala od hippu v DM, jsou ale drahý, naředila jsem 1:4 a jak mu chutná
samotnou bych nedávala, muže mít pak agresivní moč, ted jsem řešila, že mě ty jeho štávy už vychází draho, tak jsem mu začala vařit kvalitní ovocný čaj, přisladila hnědým cukrem a nechtěl, tak jsem mu koupila v DM jejich štávu od babylove a sláva to mi pije
taky je hrozně vybíravej, učící hrneček má akorát na cucání, ale nenapije se, tak má hold savičku ![]()
Co zkusit láhev s brčkem, když nechce dudlík-savičku, nebo už ten nějaký učící hrneček s pítkem? dcerka teda ty hrnečky nechtěla - se žádným pítekm, ale od 4 měsíce byla na UM, takže nebyl problém se savičkou…ale kolem toho 7 měsíce jsme měli láhev s brčkem a ta byla supr. začínála jsem fenyklovým čajem přes léto, pak jen čistou vodu. do ted nemusí sladké štávy - pije třeba naředěnou ochucenou Dobrou vodu, a čaj nepije vůbec žádný.