Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, je tu někdo, kdo se již léčil v psychiatrické léčebně? Kdy je ta „vhodná“ doba na to se tam jít léčit? Jsem na tom opravdu špatně snažím se s tím bojovat skoro 10 let, ale mám pocit, že už nevím co dál. AD mi dělají zle.. U psycholožky jsem byla párkrát, ale jelikož mám sociální fobii je to dost těžký.. Nedokážu jít pomalu ani s dítětem sama ven.. Přemohne mě strach, že se mu něco stane. Mám pocit, že se každou chvíli už zblázním.. Do toho mě čeká magnetická rezonance skrz možný nález na mozku. Nevím kudy dál, snažím se být ta nejsilnější pro své dítě, ale moje hlava mi to nedovoluje..
Příspěvek upraven 27.05.24 v 19:49
@Unknownwoman píše: Více
vhodna doba je kdykoliv jsi ochotna si nechat pomoci ![]()
Ahoj a co na tvůj stav tvůj psychiatr? Já bych se s ním poradila a poprosila ho o doporučení k hospitalizaci, ev. kdyby bylo nejhůř, tak můžeš na příjem přijet i sama, nebo do akutní ambulance nemocnice. Nevím, s čím vším se léčíš, možná by pro tebe bylo lepší psychoterapeutické oddělení, ale na ta se většinou čeká, tak možná být chvíli někde na příjmovém, nastavit medikaci a pak na to terapeutické. Já byla hospitalizovaná 29-krát už v psychiatrické nemocnici. Většinou tedy ne dobrovolně. Odkud jsi?
Nebo případně ještě můžeš zajít na krizové centrum (Praha, Brno, Ostrava). Držím palce.
Napadá mě, jestli bys nechtěla nejdřív zkusit krizové centrum. Myslím, že dělají i vícedenní stacionáře, kde probíhají skupinové terapie, je nastolen denní režim atd. Přijde mi to takový “mírnější” než rovnou hospitalizace v PN, ale samozřejmě neznám Tvé problémy.
Na psychoterapeutickem oddeleni by se řešily léky a terapie zároveň.
Možná že přes léto nebude takový nápor? Tato oddeleni mívají obsazeno více měsíců dopředu a lidi si zadávají termíny dopředu.
Můžeš se zapsat jako náhradník, někdy můžou držet místo pro „akutnejsiho“ pacienta.
Po stabilizaci stavu bys mohla jet do lázní (od psychiatra). Určitě máš nárok na lázně.
Odkud jsi?