Kdy zkusit těhotenský test?

2199
22.8.13 18:36

Ahoj holky vkládám foto kalendáře, jsem dost nedočkavá a, jak jsem četla vidím, že nejsem sama. Kdy bych mohla použít test? Mám doma 3 testy dva mamatest a jeden comfort 10. Kdybych byla v tom myslíte, že by se to už objevilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6385
22.8.13 18:49

@sukynecka01 pokud jsme s edobře dívala, tak jsi 9den po ovulaci.No zkusit test mužeš, někdo má slabou čárku už třeba 8den a někdo až 13den. Ovulaci jsi měla potvrzenou bazální teplotou nebo ovulačním testem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
22.8.13 18:54

Zkoušet se má minimálně 14 den po ovulaci. Těhotenský test reaguje na hormon co se uvolnuje až je vajíčko zahnízděné a to taková rychlovka není. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
22.8.13 18:57

V prvnim tehotenstvi jsem mela prvni test pozitivni 15 nebo 16dpo vecer, u druheho byla pidi carecka uz 9dpo, ale bylo to hodne po limitu, clearblue digi vysel 12dpo.
Zkusila bych ten comfort prvni, ja jsem mela mamatest 10 pozitivni az hodne dni po pozitivnim clearblue digi.

Příspěvek upraven 22.08.13 v 19:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
22.8.13 18:58

No ovulaci tak mívám poznám to na bolesti v prsou plovině cyklu a pod břišku, takže doufám. Ale chci si začít měřit teplotu pokud nebudu těhotná, zkusili jsme to jen tak první měsíc co kdyby náhodou, ale nedám nic za to zkusit ještě 2 měsíce a pak se na to vykašlu, takže bych si měla začít měřit v den skončení menstruace nebo den po? A i během menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
22.8.13 19:00

Takže jaký den cyklu je dobré to zkusit ještě před?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
22.8.13 19:01

Ale další měsíc, jestli to nevýjde tak se budu snažit mít sex obden až do dnu kdy to dostanu pokud to by vyjít mělo trefit se musíme i kdybychom nechtěli zdraví jsme oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
22.8.13 19:01

@sukynecka01 teplotu by jsi měla měřit už od ovu abys věděla, jestli klesá nebo se drží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
22.8.13 19:03

To zalezi jestli mas ovulku pravidelne, muze se hybat plus minus par dni behem cyklu. Pokud mas ovulku potvrzenou testem nebo vzestupem teploty, tak tech cca 10 dni po tom to muzes zkusit. Ja mam cykly dlouhe, takze u me ovulka treba 27. den cyklu a tehot test 42 den cyklu, v druhem pripade ovulka 22dc a test pozitivni 31dc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
22.8.13 19:06

Já právě mám cyklus 28 dní.. menstruace poslední byla 31.7 byla jsem po menstruaci u doktora, tak mi říkal, že to bývá v polovině cyklu něco mi tam počítal. Ale zdá se mi, že u ovulky mám bolest prsou a břicha a větší chut na sex :) Jinak jak jsem psala další mesíc to risknu obden se sexem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
22.8.13 19:08

Mer si teplotu cca tri mesice at podle toho poznas kdy ovulujes. Sex ob den cely cyklus u nas nevedl k nicemu, jen k pocitu, ze musime. prvni syn se zadaril diky ovu testu na posledni chvili hned prvni mesic a druhy stykem dva dny pred a v den ovulky. V obou pripadech jsem mela pozitivni ovu test dvakrat behem cyklu, jednou nabeh a zvyseni LH a to same za 10 dni doprovazene ovulkou a otehotnenim. Doporucuji fertilityfriend, s womenzone nemam zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
22.8.13 19:25

Jeste jedna poznamka a to ze folikularni faze se u stejne zeny muze menit s kazdym cyklem a trva 7-30 dni Tj od dne prvniho krvaceni do ovulace a lutealni faze trva 10-16 dni a vetsinou je stejna kazdy cyklus. Takze pokud mas cyklus 28 dni kazdy cyklus, ovulace se muze hybat plus minus par dni. Napeti v prsou ci bolest podbrisku muze byt jen priznak nastupujici ovulace, ktera muze probehnout za 24-48 hodin, tak to muze byt I priznak ovulace, ktera probehla treba pred 12 hodinami. Snad to dava smysl. :)
kazdopadne drzim palce at to brzy vyjde, pokud se snazite o mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
22.8.13 19:32

No chci až dostanu menstruaci zkusit měřit, ale nevím kdy začít den po tom jak skončí denbo v ten den? A měřit i během menstruace v dalším měsíci? 3 měsíce pak se na to vykašlu nejsem typ co bude zkoušet já když něco nejde se na to vys…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
22.8.13 20:04

Muzes se klidne merit od prvniho nebo druheho dne krvaceni, muzes se merit v puse nebo dole. Chce to digitalni teplomer s dvema desetinama. Ja se merila v puse pred prvnim tehotenstvim a dole pred druhym tehotenstvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
22.8.13 20:09

Takže mužu v puse jo jak mi začne menstruace v ten den už? Právě všude čtu dole a to se mi nějak nechce, že pusa není spolehlivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí