Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,již dlouho si tu pročítám vaše diskuze a moc mě to baví, dlouho jsem se odhodlávala sem napsat. Poradíte mi prosím, jestli máte některá tento problém? moje miminko 10 týdnů neustále brečí, když nespí musíme jí chovat nevydrží snad ani 10 minut aby ležela i když jsme u ní aby se třeba usmála pořád dělá krabici a je nespokojená. Je na UM, jelikož nepřibírala a u kojení mi usínala, pak si jen tak dudala asi jsem to neměla vzdávat moc mě to mrzí
ted by třeba byla klidnější. Baští tak zhruba po 3 hodinách 120 i 150 ml, v noci třeba i po 5h to je super. Ale co jsem chtěla říct, že špatně odříhne třeba i po hodině ještě říhá a nejde jí to usnout kroutí se a snaží se to vytlačit ven pomáhám jí všemi způsoby jak se zde psalo,vyzkoušela jsem úplně všechno. Dávám Sab simplex, tak nevím. Naivně jsem si myslela že si z porodnice přinesu hodné miminko jelikož mám už 6 letou dceru a ta je trochu hyper
. Snad nebude i ta druhá kačaba
. Ráda odepíšu na vaše reakce, jestli jsem to napsala dost srozumitelně.Možná je to banalita ale nás to hodně trápí byla by tak miloučká ![]()
A není na ní to mlíčko moc hustý. Možná ještě zvážit výměnu mlíčka. Prdíky to nejsou?
prdíky si myslím že ne, kaká teda jen jednou a to ráno a přez den si prdí pěkně i když se třeba probouzí tak hezky fouká
, přijde mi že čím starší tím horší píše se že prdíky jsou do 3 měsíců tak nevím. A mlíčko máme hipp bio a před tím nutrilon a nevidím změnu. jinak děkuji za reakci.
Chce být u maminky, to mi přijde jako naprosto přirozená potřeba malého miminka. UM občas malému dítěti nesedne, někdy se musí vyzkoušet víc značek, než se najde ta správná. Pokud i po hodině říhá, tak bych asi zrevidovala techniku krmení z flašky, asi napolyká hodně vzduchu, ale spolykat vzduch může i při řvaní, což je pak začarovaný kruh, dítě ječí, spolyká vzduch, tlačí ho v břiše, ječí…
Já jsem nikdy moc neuměla dávat dítě odříhnout, první syn byl blicí, tak jsem s ním moc neklepala, aby se nepoblil, nejlíp mi oba krkali ve vertikálním úvazu v šátku
Což by mohlo vyřešit i tu potřebu neustálého chování. Vzhledem k tomu, že tam budete bříško na bříško, tak se tam bude hezky prohřívat a mohlo by to alespoň částečně utlumit i to bolení bříška
Půjč si v nějakém inetrnetovém obchodě šátek, nejlíp elastický, nacpi do něj mimino zapni přes vás manželovu mikinu a bundu a vyražte na procházku ![]()
zkusila bych probiotické kapky, my meli Bio Gaia, muzes dat i takhle malemu diteti, upravi se mu mikroflóra, sab simplex je na nic. Jinak my jsme taky chovali a chovali, ale nechá se to vydržet.
šátek jsem si už půjčila ale moc mi to s tím nejde přijde mi do toho už velká má teda asi tak kolem 5 kg nemám váhu
,
já bych jí chovala třeba pořád ale jaksi záda mě bolej teda fest ještě bych mohla zkusit změnu mlíčka. ted jsem si teda naobjědnala 12 pixel mlíka tak to nevím co s tím budu dělat ale ten hipp mi přijde dobrej ale jí to opravdu nemusí vyhovovat. fak nevím.
Tak sama píšeš, jak se kroutí, tak tam asi nějaké prdíky zaražené budou
Zkusila bych jiné kapky.Sab simplex pomohou málokomu, co jsem tak četla.Za mě doporučuju Bio gaia, i když také to není univerzální.Ale rozhodně na ně maminy píšou víc pozitivních zkušeností.Chce to zkoušet.
No a jako druhou věc bych koupila nosítko (nebo šátek, to by ti lépe vysvětlil někdo jiný, já tomu nerozumím).
Agáta neblinká skoro vůbec jen když se ráno nabaští a chce kakat tak to jde ven horem i dolem ![]()
Lucie81 píše: šátek jsem si už půjčila ale moc mi to s tím nejde přijde mi do toho už velká má teda asi tak kolem 5 kg nemám váhu,
já bych jí chovala třeba pořád ale jaksi záda mě bolej teda fest
Velká
Hele šátek ti právě rozloží váhu mimča na tvoje těžiště, záda bolej z věčnýho nošení na ruce, ze zvedání, pokládání. Mě též bolí záda, asi to nějak k těm miminkům patří, ale když mám navázáno, tak ho skoro necítím, že něco nesu, jen když hodím přes rameno tašku s nákupem a jsem nakřivo, tak začnou bolet, když jsem vyvážená, tak pohoda
máte někdo info kolik stojí ty Bio Gaia? Jen tak by mě to zajímalo není to kolem 500,–, ještě mám Espumisan. Dávali jste někdy kepky do mléka?
třeba tu http://www.lekarna.cz/…biogaia-5ml/
Já jsem synovi dávala laktobacily, mají to v každé lékárně, třeba od swissu Laktobacílky baby, nebo Biopron.
Tak děkuji za rady
a taky jste měli takové děti neklidné, ubrečené? Můj chlap říká že půjde do teska do prvního regálu beruška malá
.
Přijde mi divný že jí to netrápí v noci asi jen opravdu potřebuje být v náručí.
No to je těžké, nesrovnávej. ![]()
První syn byl jako mimino takový jíst, spát a pořád dokola. Zato teď si to fakt vynahrazuje, od prvních narozenin má období vzdoru a furt se to zhoršuje ![]()
Druhý to na mě trochu zkoušel, nějak se to eliminovalo pevným zavinutím, neustále puštěným luxem, dudlíkem… Přišel mi celkem dráždivý, i ten šátek ho zezačátku pěkně štval.
Taky jsme měli uřvánka, Bio Gaia nám ji proměnily v báječné a veselé miminko. ![]()